Ik wil vandaag erwtensoep gaan maken (voor het eerst). Het recept van albert heijn vond ik wel goed klinken. Maar ik vroeg me af of jullie nog tips hebben om het extra lekker te maken. Is dit een goed recept?
En ik las ergens dat je het het beste de dag van te voren kan maken, maar kan ik het ook nu maken en dan tot vanavond laten staan en dan weer opwarmen?
Het recept van Albert Heijn
Ingrediënten
350 g spliterwten
300 g schouderkarbonade
100 g magere spekblokjes
2/3 eetlepel zout
peper
1/2 laurierblaadje
1 kruimig kokende aardappel
1 zak erwtensoepgroenten (` 500 g)
2 magere rookworsten (` 250 g)
Bereiden
1. In zeef spliterwten wassen. In grote pan doen: spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1 3/4 liter water. Zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. 2. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen. Soep ca. 30 minuten zachtjes doorkoken; regelmatig roeren. Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca. 10 minuten meewarmen op laag vuur. 3. Karbonade en rookworst uit soep nemen. Laurierblad verwijderen. Karbonadevlees in stukjes van bot snijden. Rookworst in plakjes snijden. 4. Vlees en worst door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met donker roggebrood en plakjes katenspek.
|