Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 19-12-2006, 10:00
Lif
Lif is offline
Ik wil vandaag erwtensoep gaan maken (voor het eerst). Het recept van albert heijn vond ik wel goed klinken. Maar ik vroeg me af of jullie nog tips hebben om het extra lekker te maken. Is dit een goed recept?

En ik las ergens dat je het het beste de dag van te voren kan maken, maar kan ik het ook nu maken en dan tot vanavond laten staan en dan weer opwarmen?


Het recept van Albert Heijn

Ingrediënten
350 g spliterwten

300 g schouderkarbonade

100 g magere spekblokjes

2/3 eetlepel zout

peper

1/2 laurierblaadje

1 kruimig kokende aardappel

1 zak erwtensoepgroenten (` 500 g)

2 magere rookworsten (` 250 g)



Bereiden
1. In zeef spliterwten wassen. In grote pan doen: spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1 3/4 liter water. Zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. 2. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen. Soep ca. 30 minuten zachtjes doorkoken; regelmatig roeren. Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca. 10 minuten meewarmen op laag vuur. 3. Karbonade en rookworst uit soep nemen. Laurierblad verwijderen. Karbonadevlees in stukjes van bot snijden. Rookworst in plakjes snijden. 4. Vlees en worst door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met donker roggebrood en plakjes katenspek.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 19-12-2006, 10:04
Verwijderd
je kunt het zelfs vanmiddag maken en dan meteen opeten, dat maakt niet uit. De smaak is alleen wat beter verdeeld als je het tussendoor even laat staan. En je recept vind ik wel goed klinken. Gebruik je gedroogde spliterwten? Kijk dan wel vooraf op de verpakking of het misschien moet weken.
Met citaat reageren
Oud 19-12-2006, 14:38
Stefanie
Avatar van Stefanie
Stefanie is offline
Opwarmen is best lekker hoor, dan is de smaak er goed in getrokken! Als je het gaat invriezen moet je het wel helemaal verwarmen als je het weer opeet, uit ervaring zeg ik dat erwtensoep met koude stukjes niet echt lekker is
Met citaat reageren
Oud 19-12-2006, 19:05
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Spliterwten pers ik altijd nog even door de zeef na het koken, ik vind die stukjes erin zo ranzig
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.

Laatst gewijzigd op 20-12-2006 om 10:54.
Met citaat reageren
Oud 19-12-2006, 19:58
Lif
Lif is offline
Ik heb bijna helemaal het recept gevolgd en het is erg lekker geworden. Was van plan om een deel in te vriezen, maar alles is opgegaan Best makkelijk te maken eigenlijk, het kost vooral tijd.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Lifestyle Wat heb je vandaag gedaan?
Verwijderd
57 10-05-2012 16:51
De Kantine White Trash heeft spannende oud&nieuw saaivontuurtjes beleefd! #1263
Verwijderd
500 02-01-2011 21:56
De Kantine Gezien, gedaan, gedacht, geproefd
Dark Phoenix
93 09-09-2007 23:04
Eten & Drinken Waarom kijken mensen vreemd op als je hutspot maakt in de zomer?
Stefanie
59 14-01-2007 11:25
Eten & Drinken Wat heb je vandaag allemaal gegeten, deel 3
snoopy
500 14-09-2005 22:11


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:30.