Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 13-06-2007, 22:28
J3s
Avatar van J3s
J3s is offline
Eeyy..

Ik wil morgen spaghetti eten met groenten en mager vlees. Meestal gebruik ik dan ipv vlees tonijn, maar eigenlijk vind ik dat niet zo lekker omdat ik 'r meestal tomatensaus door gooi. Ipv gehakt wil ik dan mager vlees gebruiken. 'k Kan zelf alleen runderreepjes bedenken, iemand nog andere ideeën?

Tnx alvast!
__________________
We never will think, we never will think..That's wonderfull, that's life...
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 13-06-2007, 22:31
Verwijderd
extra mager rundergehakt van de AH
of kipfilet
Met citaat reageren
Oud 13-06-2007, 23:42
dennis018
dennis018 is offline
Rundergehakt van de slager is volgens mij ook niet al te vet, Rundvlees is vanzichzelf niet vet..
Met citaat reageren
Oud 14-06-2007, 07:58
Verwijderd
Misschien heb je hier iets aan:
http://www.voedingscentrum.nl/voedin...keuzetabel.htm
Met citaat reageren
Oud 14-06-2007, 08:28
Verwijderd
Ik gebruik voor spaghetti altijd mager rundergehakt van de AH.
Met citaat reageren
Oud 14-06-2007, 10:01
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Zijn hamreepjes niet magerder dan gehakt? Dan zou je dat kunnen doen, doe ik altijd omdat ik niet zo van gehakt houd.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 14-06-2007, 15:37
da leentjuh
Avatar van da leentjuh
da leentjuh is offline
Je kunt ook tartaar nemen ipv gehakt, lijkt erop maar is magerder.
__________________
Dat dan weer wel.
Met citaat reageren
Oud 14-06-2007, 16:54
Verwijderd
Citaat:
Daantje_0705 schreef op 14-06-2007 @ 11:01 :
Zijn hamreepjes niet magerder dan gehakt? Dan zou je dat kunnen doen, doe ik altijd omdat ik niet zo van gehakt houd.
ham is varkensvlees, dus waarschijnlijk niet magerder dan rundgehakt

je zou kunnen kijken voor kalkoen- of kipgehakt of eventueel zelfs gerookte kipfilet, maar het ligt aan waar je van houdt natuurlijk
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 09:15
liek88
Avatar van liek88
liek88 is offline
Citaat:
da leentjuh schreef op 14-06-2007 @ 16:37 :
Je kunt ook tartaar nemen ipv gehakt, lijkt erop maar is magerder.
Ja idd, neem ik ook altijd voor door de pasta. Gewoon tartaar in gehaktvorm. Als ze dat niet hebben kan je tartaartjes nemen die je dan fijn hakt in de pan.
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 09:17
liek88
Avatar van liek88
liek88 is offline
Citaat:
sterrenmeisje schreef op 14-06-2007 @ 17:54 :
ham is varkensvlees, dus waarschijnlijk niet magerder dan rundgehakt
Ham is zeker veel magerder als rundergehakt.
Niet ál het varkensvlees is vet he
Denk maar aan varkenshaas, fricandeau, filetlapjes en ham dus
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 09:21
dennis018
dennis018 is offline
Citaat:
liek88 schreef op 15-06-2007 @ 10:17 :
Ham is zeker veel magerder als rundergehakt.
Niet ál het varkensvlees is vet he
Denk maar aan varkenshaas, fricandeau, filetlapjes en ham dus
ham lijkt me ook best lekker om dat met pasta te eten! (en dan koop je toch zon pakje hamblokjes? of koop je gesneden achterham en maak daar kleine stukjes van?)

Maar kan het gewoon ipv rundergehakt?
Dus als je een saus heb van>

Ui, bosui, hete peper, rode paprika, courgette, prei, champignons, tomatenpuree, tomatenblokjes & Rundergehakt
Kan je dan gewoon ipv het gehakt blokjes ham erin doen? Of is het lekkerder een andere saus te maken dan (recepten?)?
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 09:27
liek88
Avatar van liek88
liek88 is offline
Kan prima bij de ingredienten die je noemt. Ham in combinatie met tomatensaus vind ik zelf erg lekker!
Je kan ham in blokjes of reepjes kopen of zo'n dikke plak die je dan zelf kan snijden.
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 10:50
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Citaat:
dennis018 schreef op 15-06-2007 @ 10:21 :
ham lijkt me ook best lekker om dat met pasta te eten! (en dan koop je toch zon pakje hamblokjes? of koop je gesneden achterham en maak daar kleine stukjes van?)

Maar kan het gewoon ipv rundergehakt?
Dus als je een saus heb van>

Ui, bosui, hete peper, rode paprika, courgette, prei, champignons, tomatenpuree, tomatenblokjes & Rundergehakt
Kan je dan gewoon ipv het gehakt blokjes ham erin doen? Of is het lekkerder een andere saus te maken dan (recepten?)?
Ik koop altijd gewoon een pakje hamreepjes/hamblokjes.

Je kan verschillende soorten saus maken: zelf vind ik tomatensaus met hamreepjes/blokjes, prei, paprika, knoflook, ui, champignons erg lekker maar carbonarasaus met hamblokjes/reepjes, prei, bosui, champignons of room/kaassaus met hamblokjes/reepjes en doperwten ook
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 11:36
Hawahaai
Avatar van Hawahaai
Hawahaai is offline
Citaat:
dennis018 schreef op 15-06-2007 @ 10:21 :
(en dan koop je toch zon pakje hamblokjes? of koop je gesneden achterham en maak daar kleine stukjes van?)
Je kunt inderdaad kant en klare hamblokjes kopen, of een blik ham die je zelf in stukjes snijdt, maar als de nood aan de man is snijd ik ook nog wel ooit vleeswaren-ham (voor op het brood) in stukjes en gebruik dat. Het blijft allemaal ham .
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 12:21
FrantiC
Avatar van FrantiC
FrantiC is offline
hm, hier kan mijn vraag misschien ook wel bij...
ik ga morgen BBQ-en, maar ik doe dus aan de lijn. Wat kan ik aan vlees gewoon eten?
- kip
- tartaar
??


en natuurlijk sla / rauwkost / fruitsalade en een paar stukjes brood...
__________________
FrantiCticktickticktickticktock...
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 12:29
dennis018
dennis018 is offline
Citaat:
HaWaHaai schreef op 15-06-2007 @ 12:36 :
Je kunt inderdaad kant en klare hamblokjes kopen, of een blik ham die je zelf in stukjes snijdt, maar als de nood aan de man is snijd ik ook nog wel ooit vleeswaren-ham (voor op het brood) in stukjes en gebruik dat. Het blijft allemaal ham .
Ok thanks, en hoeveel ham zal je ongeveer moeten gebruiken voor 3 personen? (gehakt gebruiken we meestal 3 ons voor 3 personen)
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 13:06
Hawahaai
Avatar van Hawahaai
Hawahaai is offline
Citaat:
dennis018 schreef op 15-06-2007 @ 13:29 :
Ok thanks, en hoeveel ham zal je ongeveer moeten gebruiken voor 3 personen? (gehakt gebruiken we meestal 3 ons voor 3 personen)
Dat hangt bij mij van de verpakking af. Ik heb hier een blik ham staan, dat weegt 450 gram en gebruik ik voor 4 personen, maar zou ook voor 5 nog best kunnen.
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 14:18
liek88
Avatar van liek88
liek88 is offline
Citaat:
FrantiC schreef op 15-06-2007 @ 13:21 :
hm, hier kan mijn vraag misschien ook wel bij...
ik ga morgen BBQ-en, maar ik doe dus aan de lijn. Wat kan ik aan vlees gewoon eten?
- kip
- tartaar
??
biefstuk, varkenshaas, hamlap, fricandeau, kalkoenfilet... Genoeg keus
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 19:25
Dvine
Avatar van Dvine
Dvine is offline
Citaat:
Andijvie schreef op 14-06-2007 @ 09:28 :
Ik gebruik voor spaghetti altijd mager rundergehakt van de AH.
^
__________________
What good is religion when it's eachother we despise
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 21:27
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
dennis018 schreef op 14-06-2007 @ 00:42 :
Rundergehakt van de slager is volgens mij ook niet al te vet, Rundvlees is vanzichzelf niet vet..
Gehakt is zo vet als de pest Zelfs 'mager' gehakt is niet erg mager
Rundvlees is van zichzelf inderdaad niet zo vet, maar wanneer ze gehakt maken doen ze daar extra vet doorheen om het gewicht goedkoop omhoog te krijgen (waardoor de prijs per kilo omlaag kan). Er zit wel een wettelijk gesteld maximum vetpercentage aan, maar dat is nog steeds 30% ofzo
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 21:31
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
FrantiC schreef op 15-06-2007 @ 13:21 :
hm, hier kan mijn vraag misschien ook wel bij...
ik ga morgen BBQ-en, maar ik doe dus aan de lijn. Wat kan ik aan vlees gewoon eten?
- kip
- tartaar
??


en natuurlijk sla / rauwkost / fruitsalade en een paar stukjes brood...
Vis
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 21:45
dennis018
dennis018 is offline
Citaat:
MTpower schreef op 15-06-2007 @ 22:27 :
Gehakt is zo vet als de pest Zelfs 'mager' gehakt is niet erg mager
Rundvlees is van zichzelf inderdaad niet zo vet, maar wanneer ze gehakt maken doen ze daar extra vet doorheen om het gewicht goedkoop omhoog te krijgen (waardoor de prijs per kilo omlaag kan). Er zit wel een wettelijk gesteld maximum vetpercentage aan, maar dat is nog steeds 30% ofzo
valt wel mee (volgens mij)
heb toevallig een pakje gehakt in de koelkast >op het ah pakje extra mager gehakt staat per 100gram: 195 kcal
vergeleken met bijv.. gebakken kipfilet is per 100gram 187 kcal

dusja...
Met citaat reageren
Oud 15-06-2007, 23:00
Verwijderd
Citaat:
liek88 schreef op 15-06-2007 @ 10:17 :
Ham is zeker veel magerder als rundergehakt.
Niet ál het varkensvlees is vet he
Denk maar aan varkenshaas, fricandeau, filetlapjes en ham dus
maar ham is wel vet. zeker van die hamblokjes, want dat is meestal de slechtste en de goedkoopste ham. als je het goed wilt doen neem je een dikke plak (vers gesneden) yorkham en snij je de vetrandjes eraf. dan wil het nog wel redelijk mager zijn. ook fricandeau is vet trouwens, en filetlapjes ook. misschien niet zo vet als varkensgehakt, maar zeker wel vetter dan kip of rundvlees. (en extra mager gehakt van de ah heeft geloof ik een verpercentage van 2%, dus dat valt best mee. zou het op mn werk moeten checken, want wij doen het vlees niet meer, maar ik dacht van wel)
Met citaat reageren
Oud 16-06-2007, 08:55
liek88
Avatar van liek88
liek88 is offline
Citaat:
sterrenmeisje schreef op 16-06-2007 @ 00:00 :
maar ham is wel vet. zeker van die hamblokjes, want dat is meestal de slechtste en de goedkoopste ham. als je het goed wilt doen neem je een dikke plak (vers gesneden) yorkham en snij je de vetrandjes eraf. dan wil het nog wel redelijk mager zijn. ook fricandeau is vet trouwens, en filetlapjes ook. misschien niet zo vet als varkensgehakt, maar zeker wel vetter dan kip of rundvlees. (en extra mager gehakt van de ah heeft geloof ik een verpercentage van 2%, dus dat valt best mee. zou het op mn werk moeten checken, want wij doen het vlees niet meer, maar ik dacht van wel)
hamblokjes: 125 kcal, eiwit: 18 gram, koolhydraten: 2 gram, vet: 5 gram .

fricandeau: 119 kcal, eiwit: 22.8 gram, koolhydraten: 0 gram, vet: 3.1 gram .

filetlapjes: 140 kcal, eiwit: 23 gram, koolhydraten: 0 gram, vet: 6 gram .

rundergehakt extra mager: 165 kcal, eiwit: 19 gram, koolhydraten: 1 gram, vet: 12gram .

Lijkt me duidelijk
Met citaat reageren
Oud 16-06-2007, 15:14
Mariposa
Avatar van Mariposa
Mariposa is offline
Citaat:
liek88 schreef op 16-06-2007 @ 09:55 :
hamblokjes: 125 kcal, eiwit: 18 gram, koolhydraten: 2 gram, vet: 5 gram .

fricandeau: 119 kcal, eiwit: 22.8 gram, koolhydraten: 0 gram, vet: 3.1 gram .

filetlapjes: 140 kcal, eiwit: 23 gram, koolhydraten: 0 gram, vet: 6 gram .

rundergehakt extra mager: 165 kcal, eiwit: 19 gram, koolhydraten: 1 gram, vet: 12gram .

Lijkt me duidelijk
Wat is je bron?
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 16-06-2007, 17:26
dennis018
dennis018 is offline
Citaat:
Mariposa schreef op 16-06-2007 @ 16:14 :
Wat is je bron?
ah extra mager rundergehakt is 195kcal/100gram
Heb een pakej ervan in mn ijskast staan
Met citaat reageren
Oud 16-06-2007, 17:46
liek88
Avatar van liek88
liek88 is offline
Citaat:
Mariposa schreef op 16-06-2007 @ 16:14 :
Wat is je bron?
De hamblokjes hebben we toevallig id koelkast staan en daar staat het allemaal op.
De rest is van vlees.nl
Met citaat reageren
Oud 17-06-2007, 19:33
dennis018
dennis018 is offline
hamblokjes in de macaroni saus is LEKKERRR
Met citaat reageren
Oud 17-06-2007, 20:35
RainDrops
Avatar van RainDrops
RainDrops is offline
Witvlees is geloof ik magerder dan roodvlees
__________________
Golddigger
Met citaat reageren
Oud 17-06-2007, 21:24
dennis018
dennis018 is offline
ja maar je kan volgens mij geen vis (ala schol of kabeljauw) in de pasta doen ofwel?
Met citaat reageren
Oud 17-06-2007, 22:00
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
dennis018 schreef op 17-06-2007 @ 22:24 :
ja maar je kan volgens mij geen vis (ala schol of kabeljauw) in de pasta doen ofwel?
Macaroni met kabeljauw en tomatensaus <3
Ik gebruik dan geen pasta-saus, maar een tomatensaus op basis van een roux.
Heerlijk
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 18-06-2007, 05:53
Verwijderd
Citaat:
dennis018 schreef op 17-06-2007 @ 22:24 :
ja maar je kan volgens mij geen vis (ala schol of kabeljauw) in de pasta doen ofwel?
omg natuurlijk kan dat wel
bovendien stond er 'witvlees', niet 'witvis'.

Maar de kleur van het vlees zegt niet zo veel over hoe vet het is. Het beest waar het vanaf komt ook niet, het gaat erom van welk deel van het beest het vlees komt.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Lichaam & Gezondheid Voeding- en gezondheidstopic #14
Verwijderd
500 04-10-2006 17:59
Lichaam & Gezondheid Het grote voeding- en gezondheidstopic #5
Verwijderd
342 12-08-2005 10:15
Lichaam & Gezondheid Het grote lijntopic, deel 32!
Verwijderd
491 06-02-2005 18:21
De Kantine Hoeveel weeg jij?
levi's
163 22-05-2004 13:01
Lichaam & Gezondheid Je echte leeftijd test
Koning
88 29-06-2003 22:04
Lichaam & Gezondheid Het grote lijntopic #11!
Snufje
277 26-05-2003 12:40


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:25.