Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 03-10-2007, 17:39
Verwijderd
Hoe ik het ook probeer: het lukt mij niet om een omelet aan de bovenkant gaar te krijgen zonder dat de onderkant te donker wordt. Ik heb het dus niet over een spiegelei, maar over een mix van ei, kaas en een beetje melk, met kruiden, wat je dan over een groenteprutje van bijv. paprika, ui en champignons gooit.
Hoog vuur --> aangebrand
Laag vuur --> bovenkant blijft blubber.
Eerst de ene kant bakken en dan de andere kant (zoals bij pannenkoeken) is eigenlijk niet echt een optie, want daar is het dan weer niet hard genoeg voor, zodat je in plaats van een mooi ronde koek een zootje krijgt. En dat willen we niet hè.

Wie kan mij helpen en me vertellen hoe het nou écht moet? Ik voel me als keukenprinces toch tamelijk blonT als ik een van de makkelijkste dingen die er zijn steeds laat mislukken.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 03-10-2007, 17:49
FrantiC
Avatar van FrantiC
FrantiC is offline
n deksel op de koekenpan doen, dan wordt ie sneller gaar (dus dan wel op laag vuur)
__________________
FrantiCticktickticktickticktock...
Met citaat reageren
Oud 03-10-2007, 19:13
Sherco
Avatar van Sherco
Sherco is offline
Wat FrantiC zegt, een deksel op de pan doen.
Wat ook mogelijk is; een minder dikke omelet maken, dus minder eieren gebruiken of een bredere pan pakken. Dan op laag vuur, dan is de bovenkant nog wel een beetje vochtig, maar wel eetbaar, en de onderkant niet aangebakken. Trouwens, ik bak omeleten (omelets?) wel meestal aan beide kanten, als je ze niet te dik of zwaar maakt is keren best mogelijk
__________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid - Loesje
Met citaat reageren
Oud 03-10-2007, 20:46
Verwijderd
En een pan met een dikke bodem gebruiken!
Met citaat reageren
Oud 03-10-2007, 21:59
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Wat je ook kan doen is eerst de ene kant bakken, dan omdraaien en dan pas alle extra dingen erin/erop doen en dan die kant nog bakken
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 03-10-2007, 22:50
Briseïs
Avatar van Briseïs
Briseïs is offline
Of m omdraaien met behulp van een bord of deksel.
__________________
Hela världen är så underbar
Met citaat reageren
Oud 03-10-2007, 22:52
Breg
Avatar van Breg
Breg is offline
of eerst de onderkant bakken en dan met pan en al onder de gril zetten.
__________________
*It's our responsibility to be the change we want to see in this world*
Met citaat reageren
Oud 04-10-2007, 12:04
Verwijderd
Ik doe er altijd een deksel op, en zodra de bovenkant droog is, draai ik hem om. Nooit aangebrand, altijd mooi bruin
Met citaat reageren
Oud 04-10-2007, 12:17
Verwijderd
Danku allemaal! Nu ik dit zo lees... had het ook zelf kunnen bedenken! Haha.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Wat eten we vandaag #25
dennis018
500 13-12-2010 15:14
Verhalen & Gedichten Een magisch omelet en andere schoolopdrachten
Cherry Springs
5 19-05-2009 22:24
Verhalen & Gedichten [Verhaal] Edgar en de wederkerige ui
Verwijderd
11 24-10-2006 12:41
De Kantine waarom heet een omelet een omelet?
Boogie
16 15-01-2004 12:54
Eten & Drinken Restaurant trauma's!?
~Golvend Badeendje~
40 26-03-2003 20:49
Films, TV & Radio jack ass
0-DOOPIE-0
55 25-12-2002 18:41


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:14.