Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 14-01-2008, 13:56
Little Sister
Avatar van Little Sister
Little Sister is offline
Ik weet niet of ik hier goed zit, maar ik heb een simpele vraag.

Hoe maak je caramel? Ik heb gegoogled en er zijn zoveel verschillende methodes: Met water, zonder water, wel boter, geen boter etc.

Het moet overigens caramel zijn die wel stolt als deze koud wordt.
__________________
Your only friends are make believe
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 14-01-2008, 15:24
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Waarvoor gebruik je het?

Ik maakte wel's karamel voor over ijs. Dan deed ik een dikke bodem suiker in een pan met 1 eetlepel water. Dit verwarmen en de pan af en toe schudden om het geheel te laten smelten. (zorg wel ff dat niet hele pan er onder komt de zitten, dat is zo'n gedoe daarna). Daarna vuur hoger draaien en de suikerstroop verhitten totdat het karamelkleurig is. Dan pan van het vuur, karamel over ijscoupes, coupes in de vriezer totdat de karamel weer hard is
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 15-01-2008, 20:35
koelieboelie
koelieboelie is offline
Citaat:
Waarvoor gebruik je het?

Ik maakte wel's karamel voor over ijs. Dan deed ik een dikke bodem suiker in een pan met 1 eetlepel water. Dit verwarmen en de pan af en toe schudden om het geheel te laten smelten. (zorg wel ff dat niet hele pan er onder komt de zitten, dat is zo'n gedoe daarna). Daarna vuur hoger draaien en de suikerstroop verhitten totdat het karamelkleurig is. Dan pan van het vuur, karamel over ijscoupes, coupes in de vriezer totdat de karamel weer hard is
smaakt dat dan echt naar caramel? of meer naar hard geworden suiker?
Met citaat reageren
Oud 15-01-2008, 21:32
Vidar
Vidar is offline
gewoon alleen suiker laten smelten in een pan
__________________
Waarom doen sommige mensen zo moeilijk..... ik heb toch wel gelijk
Met citaat reageren
Oud 15-01-2008, 21:38
Briseïs
Avatar van Briseïs
Briseïs is offline
Citaat:
smaakt dat dan echt naar caramel? of meer naar hard geworden suiker?
Eh, jongen, karamel ís suiker. Dat hard en bruin worden heet karamelliseren.
__________________
Hela världen är så underbar
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine Opgeklopte anna wintour klonen in De wereld saait door #1113
Verwijderd
500 08-09-2010 10:19
Lifestyle wat je stom vindt
ragdoll
500 08-01-2008 14:24
Eten & Drinken Wat is het lekkerste wat je ooit gegeten hebt?
Jolt
53 24-02-2006 10:27
Eten & Drinken Centraal Thema: Zelf Snoep Maken!
murwari
35 11-09-2004 20:35


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:32.