Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 08-05-2009, 21:15
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
kun je dat ook vervangen door vanille aroma?
__________________
.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 08-05-2009, 21:30
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Na wat googlen kom ik uit op vervangers uit: rozenwater, sinaasappelsap, zoete likeur (Grand Marnier of Cointreau), amandellikeur (Amaretto) of jenever met fruitsmaak (citroen- appeljenever), sinaasappellikeur enz.
En ik lees veel dat ze het gewoon weglaten, maar ik denk dat je het opzich wel kunt vervangen erdoor maar dat je niet zo'n Oosterse smaak krijgt waar ze het over hebben.
Wat ga je maken? (het is namelijk bij grotere supermarkten/toko's te koop)
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 08-05-2009, 21:35
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
creme brrulee (ik hoop dat ik het goed schrijf)

er waren ook al geen fijngemalen amandelen dus nu heb ik amandelschaafsel fijn gamaakt
__________________
.
Met citaat reageren
Oud 08-05-2009, 21:40
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
Crème brûlée lekker.
Wat dat betreft, en omdat je het nu maakt (toch?) en niet meer naar winkel kan, lijkt mij het wel. Er zijn ook genoeg recepten die dat gebruiken op internet. Maar wel oppassen met de hoeveelheid .
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 08-05-2009, 21:44
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
ik ga het zondag pas maken maar heb vandaag de spullen gehaald ook voor de rest van het eten

het is alleen zo dat ze het bij dirk v/d broek niet hebben
__________________
.
Met citaat reageren
Oud 08-05-2009, 21:45
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
we hebben hier ook een c1000 en verder weg nog een lidel en ah misschien dat ah het heefT? maar als die aroma ook goed is hou ik het daar bij die hoeveelheid gaat idd erg op smaak

als je bij schuim teveel aroma doet word het ook echt niet lekker
__________________
.
Met citaat reageren
Oud 08-05-2009, 21:50
Calyx
Avatar van Calyx
Calyx is offline
AH heb je wel kans dat ze het hebben.
Maar bij geen tijd/geen zin enz, zou ik het zo doen en dan liever te weinig dan te veel ind. (100% zeker weet ik het niet hè)
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
Met citaat reageren
Oud 08-05-2009, 21:59
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
nuja ik zat te denken het er op het laatst dus als die 'vla' klaar is door te doen dan kan ik proefen tot het goed is
__________________
.
Met citaat reageren
Oud 09-05-2009, 11:50
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
In crème brûlée hoort oorspronkelijk geen amandel hè. Het kan er wel in, maar als je een klassieke wilt maken hoort het er niet in. Ik maak ze altijd met room, gepasteuriseerd eigeel, suiker, melk en een vanillestokje.
Je kunt ipv een vanillestokje wel vanille aroma gebruiken maar dat is minder lekker. Vanillestokjes zijn bij de meeste supermarkten wel te krijgen.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 09-05-2009, 21:52
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
mja ik heb een recept van internet en nog een paar bekeken die het zelfde waren

wat jij zegt klinkt lekerder eigelijk

maar ik heb die spullen nu niet

ik moest er ook kaneelstokje bij doen en sinasappel schil
__________________
.
Met citaat reageren
Oud 09-05-2009, 21:53
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
Ingrediëntenlijst Crème brulée met sinasappel:
1/2 liter melk
5 eidooiers
70 gram fijngemalen amandelen
60 gram suiker
15 gram bloem
1 kaneelstokje
geraspte schil van 2 sinasappels
1 theelepel (5cc) oranjebloesemwater
genoeg (poeder)suiker om het oppervlak van de vla te bedekken


ik hoop maar dat het gaat lukken
__________________
.
Met citaat reageren
Oud 09-05-2009, 23:05
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Dit is mijn recept, voor ongeveer 15 crème brûlées, dus even aanpassen naar hoeveel je er nodig hebt

Aan de kook brengen:
200 gram suiker
400 gram melk
1 vanillestokje (opengesneden, vulling eruit)

Zodra het kookt van het vuur halen, kwartier laten trekken.

In een grote mengbak:
400 gram gepasteuriseerd eigeel
800 gram ongezoete room

Melk-mengsel eraan toevoegen
au bain marie verwarmen tot 70 graden

De massa zeven (om klontjes eigeel eruit te filteren) en over de bakjes verdelen

40 minuten in de oven op 95 graden, af laten koelen.

Dan om af te maken (riet)suiker eroverheen en afbranden.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 10-05-2009, 07:42
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
het klinkt misschien echt heeel stom maar wat is gepasteuriseerd eigeel

en het klinkt lekker ik heb alleen geen room nu

dus ik zal het bij dat andere recept moeten houden en er het beste van hopen
__________________
.
Met citaat reageren
Oud 10-05-2009, 10:28
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
O, maar dat zal ook vast werken hoor! Er zijn duizend en één recepten voor crème brûlée

Gepasteuriseerd betekend dat er een hoop bacteriën vernietigd zijn, je kunt het (meestal) ook vervangen voor normaal eigeel.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 10-05-2009, 11:06
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
ohkeej

jah dat van mij is gewoon normaal eigeel en dan moet ik zorgen dayt het ei niet schrikt van de enge melk
__________________
.
Met citaat reageren
Oud 10-05-2009, 11:54
Iduna
Avatar van Iduna
Iduna is offline
Citaat:
400 gram melk


Klinkt iig goed.
Met citaat reageren
Oud 10-05-2009, 12:12
naam ingebruik
Avatar van naam ingebruik
naam ingebruik is offline
nou het zit in de bakjes en het smaakt opzich ook wel lekker alleen die stukjes die erin zitten van de amandel ik weet niet

volgende keer jou recept klinkt beteR
__________________
.
Met citaat reageren
Oud 10-05-2009, 23:52
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:


Klinkt iig goed.
Ik bedoel ook echt 400 gram Grammen zijn namelijk nauwkeuriger af te meten (op een digitale weegschaal) dan milliliters (in een maatbeker). Vandaar dat ik zelf liever met grammen werk dan liters.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:25.