Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 26-03-2003, 09:36
Vlooienband
Avatar van Vlooienband
Vlooienband is offline
Het derde weekthema alweer.
Heb jij ook van die lekkere fruitsaladerecepten? Post ze dan hier.


__________________
Cry 'Havoc' and let slip the dogs of War.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 26-03-2003, 10:01
Vlooienband
Avatar van Vlooienband
Vlooienband is offline
Nodig:

1 oven + rooster + kip
4 teentjes gepelde knoflook
2 citroenen, 1 snijden en de ander persen
1 kop Caesar salade dressing
4 kopjes groene bonen, stoven en koud laten worden
4 - 5 kopjes gehalveerde halfjes rode aardappelen, gestoofd en afgekoeld.
1 kleine krop romaanse sla, gewassen en gedroogd
½ kop pitloze Kalamata olijven
1 cup kersentomaten, gehalveerd

Te doen:
oven voorverwarmen naar 350o F. doe de kip in de koekenpan, vul de kip met de knoflook en de gesneden citroen. Bind de poten bij elkaar.
Stop de vleugels onder het kippenbeest. Strijk met ¼ kop Caesar salade dressing. Rooster tot de kip gaar is, te zien aan het vel, de temperatuur en de kleur (+- 2uur) Je kan het beest zijn temperatuur ook 'opnemen': thermometer in het dikste deel tussen de dijen. Het moet zo'n 180oF zijn.
Laat de kip 15 min afkoelen.

haal het vet uit de pan en die de rest van de sappen en het citroensap in de overblijvende ¾ kop Caesar salade dressing.

In verschillende kommen: gooi de groene bonen, aardappelen en de sla met ¼ cup salade dressing per kom.

serveren: hak de kip in stukken en versier het met bonen, olijven, aardappelen en tomaten bovenop de sla. (dit op een mooi, groot bord donderen)


Beetje salade.
__________________
Cry 'Havoc' and let slip the dogs of War.
Met citaat reageren
Oud 26-03-2003, 10:09
Vlooienband
Avatar van Vlooienband
Vlooienband is offline
Gejat van een site, maar al wel gekookt en het is lekker:


Recept voor 4 personen uit Zuid Afrika

Ingredienten
voor de marinade:
2 tenen knoflook, uitgeperst
1-2 verse rode chilipepers (of 1 gedroogde), fijngesneden
1 tl geraspte gemberwortel
1 el fijngesneden korianderblaadjes
4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
1 el citroen- of limoensap

voor de salade:
350 g kipfilet, in dunne plakken gesneden
1 el zonnebloemolie
100 g taugé
300-400 g rode kooi, geraspt
1 grote winterwortelen, in lange dunne repen
1 el korianderblaadjes

sojadressing:
8 el citroen- of limoensap
1 el fijngesneden korianderblaadjes
1 ti gemalen korianderzaadjes
4-el zoete sojasaus (ketjap manis)
1 lente-uitje, in ringetjes

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ± 30 min. in de koelkast marineren. Schep de kipplakjes uit de marinade. Verhit de olie. Bak de kip al omscheppend + 4 min. in de hete olie. Schep de kip uit de pan en zet hem apart.
Breng 1/2 1 water aan de kook en overgiet er de taugé mee. Laat de taugé uitlekken.

Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord. Strooi een deel van de taugé erom heen. Leg daar bovenop de wortelreepjes. Leg de kipplakjes er omheen. Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar. Sprenkel de dressing rondom de salade en er overheen. Garneren met de korianderblaadjes. Lekker met donker meergranenbrood en boter.
__________________
Cry 'Havoc' and let slip the dogs of War.
Met citaat reageren
Oud 26-03-2003, 12:10
PrimRose
Avatar van PrimRose
PrimRose is offline
zomerse witlofsalade

- paar stronkjes witlof
- sinaasappel
- banaan
- aarbeien
- appel
- meloen
- andere soorten fruit die je lekker vindt

snij de witlof in reepjes
snij het fruit in kleine stukjes
hussel alles door elkaar


Smakelijk eten (lekker bij gebakken aardappeltjes en een stukje vlees)
__________________
Rollo Tomasi! Sometimes, I wanna take your big, dumb, dummy head, and just nyhhhh! [makes stabbing motions]
Met citaat reageren
Oud 26-03-2003, 21:45
Boogie
Avatar van Boogie
Boogie is offline
Witlof met fruit is ook lekker. Behalve wat slasaus (en eventueel een beetje azijn) smaken daar vruchten als mandarijn, banaan, kiwi en appel ook heerlijk door. Verdrijft de bittere smaak een beetje.
__________________
Maar dat geheel ter zijde.
Met citaat reageren
Oud 27-03-2003, 09:15
PrimRose
Avatar van PrimRose
PrimRose is offline
Citaat:
Boogie schreef op 26-03-2003 @ 22:45:
Witlof met fruit is ook lekker. Behalve wat slasaus (en eventueel een beetje azijn) smaken daar vruchten als mandarijn, banaan, kiwi en appel ook heerlijk door. Verdrijft de bittere smaak een beetje.
ehm, didn't I just say that?
__________________
Rollo Tomasi! Sometimes, I wanna take your big, dumb, dummy head, and just nyhhhh! [makes stabbing motions]
Met citaat reageren
Oud 27-03-2003, 14:02
murwari
Avatar van murwari
murwari is offline
Salade voor 4 personen:
0.267 chinese kool (fijngesneden)
0.8 bosje waterkers
0.8 handvol wilde (of jonge) spinazie (fijngesneden)
160 g taugé
68 g peultjes (in lange reepjes)
3.2 bosuien (in fijne reepjes)
68 g ontvliesde pindanoten (geroosterd in een koekenpan, geplet)
handvol verse munt
handvol (oosterse) basilicum


Dressing
1.6 el olie
2.4 teentjes knoflook
1.6 el limoensap
1.6 el sojasaus
0.8 tl basilicumblaadjes
1.6 chilipepers


Bereidingswijze:
Meng de chinese kool, waterkers, spinazie, taugé en peultjes in een kom. Maak de dressing: Verhit de olie in een zware koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze bruin en knapperig is. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap, de sojasaus, suiker en chilipepers toe. Schep alles goed door elkaar. Laat de dressing iets afkoelen en schenk hem uit over de salade. Strooi er tenslotte de bosuitjes, pinda's en kruiden over.
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
Met citaat reageren
Oud 30-03-2003, 20:35
Boogie
Avatar van Boogie
Boogie is offline
Citaat:
PrimRose schreef op 27-03-2003 @ 10:15:
ehm, didn't I just say that?
Did I read

sorry
__________________
Maar dat geheel ter zijde.
Met citaat reageren
Oud 31-03-2003, 10:59
Qamra
Avatar van Qamra
Qamra is offline
Oeh macaronisalade;

Nodig;
salade;
140 gr macaroni (maakt niet uit)
80 gr kaas
100 gr ham
1 ei
1 sjalotje
bieslook
1 augurk
2 eetl. doperwten
2 eetl. maïs
3 tomaten
(eventueel 1 à 2 schrijven ananas of een appel)
saus;
25 cc olie
15 cc citroensap
2 thl. mosterd
2,5 eetl Yofesh (slasaus dus )

Bereiden;
Salade; Kook de macaroni volgens de verpakking. Afspoelen met koud water, uit laten lekken en afkoelen. Ei hard koken, laten schrikken, afkoelen.
Kaas en ham in blokjes snijden. Kaas en ham bij de (koude!!)macaroni doen (terug zetten in de koelkast!). Sjalotje hakken en bieslook door de macaroni knippen. Augurk in blokjes snijden en in de macaroni doen. Doperwten en maïs in de macaroni doen (mits uit een blik, anders die ook nog even koken + afkoelen). Tomaat in partjes/stukjes snijden en bij de macaroni doen. Eventueel het fruit in stukjes snijden en bij de macaroni doen.

Saus; alles bij elkaar gooien, goed mengen!

Peper + zout in de macaroni doen en doorhusselen. Dáárna pas de saus toevoegen.
Ei in partjes snijden de salade daarmee garneren.

Heeeeeeel lekker voor in de zomer

[edit]vergeet het ei helemaal[/edit]
__________________
|| Eigenlijk heel aardig || Don't be too open-minded, your brains might fall out! || ADT, 01-12-'05! || Generatiecrisis!

Laatst gewijzigd op 31-03-2003 om 11:04.
Met citaat reageren
Oud 31-03-2003, 16:32
Vlooienband
Avatar van Vlooienband
Vlooienband is offline
gebietst van culinairezaken.nl: Ananas gevuld met fruitsalade

Aantal personen 4
Bereidingstijden
Voorbereiding : 00:15
Bereiding : 00:20

Ingrediënten
1 ananas
0.5 liter ijs_room)
150 gram kersen (pitvrije pot)
50 gram rozijnen (blank)
0.5 deciliter rum
3 banenen
2 eetlepels honing
4 eetlepels kokos (geraspt)

Voorbereiding
Rozijnen wassen en laten weken in de rum. kersen laten uitlekken in een zeef. Ananas halveren in de lengte (kroon eraan laten) en het vruchtvlees uit de schil snijden. Harde kern uit de ananas verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden.

Bereiding
Bananen pellen en in plakjes snijden. Het fruit en de honing door de rozijnen met rum scheppen. De salade in de ananashelften scheppen en circa 1 kwartier in de koelkast zetten. De kokos in een droge koekepan goudbruin roosteren.

Voor het serveren de ananas uit de koelkast halen, bolletjes ijs over de ananashelften verdelen en de kokos erover strooien. Direct serveren.

2420 KiloJoules; 576 KiloCaloriën




----
Truely, heul lekker.
__________________
Cry 'Havoc' and let slip the dogs of War.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:05.