Heb je nieuwe, vreemde, verassende dingen leren eten op je vakantie? Dingen die bij ons niet bekend zijn maar echt typisch zijn in bepaalde vakantiestreken? Heb je er dan ook nog een receptje van?
Deel ze vooral met ons, en vermeld natuurlijk ook even uit welke streek deze misschien wel overheerlijke gerechten komen!
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
je hebt nodig:
- ciabatta of stokbrood
- olijfolie
- knoflook uit de knoflookpers
- verse tomaten
Gril het brood in de oven of rooster het in een broodrooster, giet er daarna flink wat olijfolie over en wrijf het is met de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes en doe die erover heen met wat basilicum.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Het is best wel bekend maar in Nederland krijg je het niet echt vaak te eten, en als je het krijgt is het vaak niet 'de echte'. Ik heb paëlla gegeten in Spanje en vond het echt heerlijk. Al die schaaldiertjes die je lekker moet openmaken en uitzuigen ed.
Daantje_0705 schreef op 05-08-2003 @ 12:13: Bruschetta uit Toscane:
je hebt nodig:
- ciabatta of stokbrood
- olijfolie
- knoflook uit de knoflookpers
- verse tomaten
Gril het brood in de oven of rooster het in een broodrooster, giet er daarna flink wat olijfolie over en wrijf het is met de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes en doe die erover heen met wat basilicum.
als je vleestomaten gebruikt: met een mes een kruis snijden in de schil dan laten weken in warm water zodat de schil loslaat. die eraf halen, de tomaat in 4en snijden en de binnenste troep eruit halen. wat je overhoudt in kleine stukjes snijden en gebruiken voor de bruschetta