Aardappelgratin
Hier heb je voor nodig: aardappelen, spekblokjes, melk, ui, knoflookteentje(s), peper en zout, geraspte kaas
Zo doe je het:
* Kook de aardappelen gaar en snij ze daarna in plakjes
* Maak van de melk een gebonden saus (met bindmiddel oid), bak ondertussen de spekblokjes samen met de versnipperde ui en de fijngemaakte knoflookteentjes.
* Doe het spek en toebehoren in de melk saus, kruiden met peper en zout.
* Schik de aardappelschijfjes in een ovenschotel en overgiet dit met het spekmengsel, verdeel hierover de geraspte kaas
* Bak in de oven tot de kaas krokant is
Boontjes met gehakt in de oven
Nodig: boontjes, gehakt, aardappelen, melk, peper en zout, nootmuskaat, paneermeel (broodkruim)
Zo doe je het:
* Kook de aardappelen gaar, maak er daarna aardappelpuree van
* Kook of stoom de boontjes en maak ondertussen een witte saus met de melk, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
* Doe de boontjes bij de witte saus
* Bak het gehakt in de pan, ook kruiden met peper en zout
* Neem een diepe ovenschotel, leg als onderste laag aardappelpuree, daarop het gehakt en als bovenste laag de boontjes in saus.
* Strooi hierover het paneermeel of broodkruim en bak in de oven tot het broodkruim krokant en bruin is.
__________________
--- Aan de andere kant van de regenboog staat een GROTE pot met goud ---
|