Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 12-11-2004, 23:24
Verwijderd
Telkens als ik rijst kook, volg ik gewoon braaf de instructies, maar ik blijf van die natte kleffe rijst houden en dat wil ik gewoon niet. Ik wil lekker droge rijst, zoals die afhaal chinees het ook heeft

Ik doe water in een pannetje, lekker koken, dan water erbij, 8 minuten met rijst, afgieten, en eventjes op vuur laten staan, heel zacht.

En toch, lukt het maar niet

Iemand tips, hoe ik beter rijst kan koken, want ik wil het de volgende keer wel fatsoenlijk graag
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 12-11-2004, 23:33
PV
PV is offline
ligt het aan de rijstsoort misschien?
en na de 8 min koken weer terug op het vuur zetten hoeft volgens mij niet, gewoon goed afgieten en dan nog een kwartiertje laten staan (beetje omscheppen enzo)
Met citaat reageren
Oud 12-11-2004, 23:34
Fieneke
Avatar van Fieneke
Fieneke is offline
niet te gaar koken

afgieten en met koud water afspoelen zoals bij mie ???
__________________
And all I know is that it feels like forever,
but no one ever tells you that forever feels like home.
Met citaat reageren
Oud 12-11-2004, 23:40
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Stomen, na het koken, gewoon droog stomen .
Of minder vocht toevoegen, of bakken. Er zijn meerdere manieren om rijst te koken/maken.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 01:31
Auntie M
Avatar van Auntie M
Auntie M is offline
Ik heb een soort rijststomertje gekocht voor de magnetron,
Rijst erin, water erbij (ongeveer een vingerkootje boven de rijst) en magnetron aan zetten. Je kunt altijd checken of je er nog wat water bij moet doen of dat het nog wat langer in de magnetron moet.
Of je volgt de methode van Jolt.
In ieder geval is stomen het toverwoord als je resultaten zoals bij de chinees wilt krijgen.
__________________
You love me You hate me, You hate to love me You love to hate me...||De Nieuwe Wereld komt eraan!!!! ...
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 09:16
11568
11568 is offline
Dat is juist lekker! Maar Surinaamse rijst is volgens mij wel heel droog, dus misschien ligt het inderdaad aan de rijstsoort. Basmati rijst is van die kleffe natte rijst.
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 10:21
Auntie M
Avatar van Auntie M
Auntie M is offline
Citaat:
11568 schreef op 13-11-2004 @ 10:16 :
Basmati rijst is van die kleffe natte rijst.
Dan doe je toch iets niet goed.
De enige rijst die kleffig nat is is kleefrijst of desertrijst.
__________________
You love me You hate me, You hate to love me You love to hate me...||De Nieuwe Wereld komt eraan!!!! ...
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 11:10
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Zorg er iig voor dat je rijst nooit te lang kookt en giet het ook gelijk af, laat het niet nog lang staan zonder dat het kookt want dan krijg je prutrijst. Bij mij lukt mijn rijst eigenlijk altijd wel goed en ik zet altijd gewoon eerst water op, als het kookt gooi ik de rijst erbij en dat laat ik afhankelijk van de soort rijst 8 tot 10 minuten koken, daarna giet ik het af, doe het terug in de pan met het deksel erop en laat het even staan en roer het dan goed om voor ik het opeet.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 11:17
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
Auntie M schreef op 13-11-2004 @ 11:21 :
Dan doe je toch iets niet goed.
De enige rijst die kleffig nat is is kleefrijst of desertrijst.
en risotto en sushi rijst...
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 11:41
Gimme more beer
Avatar van Gimme more beer
Gimme more beer is offline
Citaat:
Ridder schreef op 13-11-2004 @ 00:24 :
Telkens als ik rijst kook, volg ik gewoon braaf de instructies, maar ik blijf van die natte kleffe rijst houden en dat wil ik gewoon niet. Ik wil lekker droge rijst, zoals die afhaal chinees het ook heeft

Ik doe water in een pannetje, lekker koken, dan water erbij, 8 minuten met rijst, afgieten, en eventjes op vuur laten staan, heel zacht.

En toch, lukt het maar niet

Iemand tips, hoe ik beter rijst kan koken, want ik wil het de volgende keer wel fatsoenlijk graag
Er zijn toch echt natte rijstsoorten, als het gewoon snelkookrijst is, zou ik het ook niet weten
__________________
Onderuitgezakt in de koffiehoek van het zorgcentrum zit Sieb met volle teugen na te genieten van de Tweede Wereldoorlog. Arnela is de liefste! <3
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 11:42
Gimme more beer
Avatar van Gimme more beer
Gimme more beer is offline
Citaat:
Auntie M schreef op 13-11-2004 @ 11:21 :
Dan doe je toch iets niet goed.
De enige rijst die kleffig nat is is kleefrijst of desertrijst.
Pandan rijst is ook vrij kleverig.
__________________
Onderuitgezakt in de koffiehoek van het zorgcentrum zit Sieb met volle teugen na te genieten van de Tweede Wereldoorlog. Arnela is de liefste! <3
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 12:52
Auntie M
Avatar van Auntie M
Auntie M is offline
Citaat:
Jolt schreef op 13-11-2004 @ 12:17 :
en risotto en sushi rijst...
ok die was ik vergeten
__________________
You love me You hate me, You hate to love me You love to hate me...||De Nieuwe Wereld komt eraan!!!! ...
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 12:54
Auntie M
Avatar van Auntie M
Auntie M is offline
Citaat:
Gimme more beer schreef op 13-11-2004 @ 12:42 :
Pandan rijst is ook vrij kleverig.
Die is goed droog te stomen hoor. Maar superdroog vind ik niet echt lekker. Rijst mag best een beetje ehm zacht zijn, maar niet kleffig nat.
__________________
You love me You hate me, You hate to love me You love to hate me...||De Nieuwe Wereld komt eraan!!!! ...
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 15:30
Nomen Est Omen
Avatar van Nomen Est Omen
Nomen Est Omen is offline
Rijst koken, afgieten, en dan nog 15 minuten laten staan met de deksel erop. En als je die laatste stap vergeet krijg je natte rijst.
Met citaat reageren
Oud 13-11-2004, 17:42
Mara
Mara is offline
Als je 't laat staan, met de deksel erop, moet je 't een paar keer 'schudden' dat 't onderste ook even boven komt. Gaat 't sneller en beter
Met citaat reageren
Oud 14-11-2004, 20:18
plonserd
plonserd is offline
Citaat:
Nomen Est Omen schreef op 13-11-2004 @ 16:30 :
Rijst koken, afgieten, en dan nog 15 minuten laten staan met de deksel erop. En als je die laatste stap vergeet krijg je natte rijst.

eindelijk een zinnig antwoord
__________________
muh..Hooverphonic schopt aarzen
Met citaat reageren
Oud 14-11-2004, 21:14
PV
PV is offline
Citaat:
plonserd schreef op 14-11-2004 @ 21:18 :
eindelijk een zinnig antwoord
dat had ik in de eerste reactie al gezegd hoor
Met citaat reageren
Oud 15-11-2004, 01:02
Verwijderd
Natte rijst is zeker wel te eten.
Met citaat reageren
Oud 15-11-2004, 01:50
Bloedpropje
Avatar van Bloedpropje
Bloedpropje is offline
Rijst en water in de goede verhouding bij elkaar, deksel erop, vuur op z'n hoogst, zodra het kookt het vuur op z'n laagst zetten en droogkoken.
Met citaat reageren
Oud 15-11-2004, 14:56
11568
11568 is offline
Citaat:
Auntie M schreef op 13-11-2004 @ 11:21 :
Dan doe je toch iets niet goed.
De enige rijst die kleffig nat is is kleefrijst of desertrijst.
De basmatirijst van de Lidl wordt toch echt altijd plakkerig & nat, wie het ook maakt hier
Ik vind het wel best
Met citaat reageren
Oud 15-11-2004, 16:35
Gimme more beer
Avatar van Gimme more beer
Gimme more beer is offline
Citaat:
Auntie M schreef op 13-11-2004 @ 13:54 :
Die is goed droog te stomen hoor. Maar superdroog vind ik niet echt lekker. Rijst mag best een beetje ehm zacht zijn, maar niet kleffig nat.
Als jij droge rijst wil, moet je geen pandan of basmati kopen, that's for sure... Ik koop juist pandan omdat die zo lekker kleverig is.
__________________
Onderuitgezakt in de koffiehoek van het zorgcentrum zit Sieb met volle teugen na te genieten van de Tweede Wereldoorlog. Arnela is de liefste! <3
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Sushi!
Chantal98
3 06-05-2013 10:20
De Kantine Saaistelleritis #1696
fizzle-fluffy
500 16-08-2012 10:02
Eten & Drinken sushi
Poesket
12 30-03-2005 09:37
Lichaam & Gezondheid Het Grote Lijntopic #30
Mara
482 22-01-2005 16:39
Eten & Drinken Licht verteerbaar avondeten
Daantje_0705
4 13-01-2005 18:43


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:36.