Oud 21-02-2006, 17:51
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Hoe maak jij een perfecte biefstuk?
Wat voor vlees, wat voor pan, wat voor olie/boter? Speciale trucjes? Wat vooral niet te doen?

Leer het mij ik zit nu een vieze biefstuk te eten
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 21-02-2006, 18:30
woezel
Avatar van woezel
woezel is offline
er bestaat geen perfecte biefstuk. tering wat smerig vind ik dat.
__________________
if you think you're too small to make a difference,try sleeping in a room with a mosquito.
Met citaat reageren
Oud 21-02-2006, 18:50
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Het liefst natuurlijk ossenhaas van een goede slager, maar dat is meestal wat aan de dure kant, dus is het meestal gewoon kogelbiefstuk van de konmar ofzo
Ik gebruik gewoon bakboter, geen olie.
In het begin op hoog vuur, biefstuk in de pan, beetje peper en zout, omdraaien, nog wat peper en zout, vuur omlaag en rustig een klein beetje laten garen tot hij mooi medium is
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 21-02-2006, 19:01
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Mijn moeder bakt die altijd, in boter geloof ik, niet in olie. Ik durf ze nooit te bakken omdat ik bang ben dat ik ze vreselijk verpest
Met citaat reageren
Oud 21-02-2006, 19:01
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
in kruidenboter bakken met een beetje peper en zout
of in een beetje boter met een teentje knoflook erdoor, en dan een paar knoflookteentjes meebakken. Lekker! Maar dan moet je de komende 48 uur geen afspraken maken.

en ik heb gehoord dat het lekkerste is om hem 1 minuut aan elke kant te bakken en dan in de oven te laten garen.
Dat had een kok gezegd tegen een kennis van me.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 21-02-2006, 19:10
Gimme more beer
Avatar van Gimme more beer
Gimme more beer is offline
Op hoog vuur, in boter, tegen het medium aan (maar dus nog wel aardig rood van binnen), met in een ander pannetje een heerlijke champignon-roomsaus met hele uienringen, die ik er later overheen giet.

Vooral niet te lang bakken, beter iets te kort dan te lang is mijn devies. Je kunt een biefstuk eigenlijk niet verpesten, als de boter maar goed heet is en hij niet te lang is gebakken. Well-done hoeft overigens niet te betekenen dat hij te lang is gebakken, als je dat lekker vindt, maar daarna nog door laten sudderen, komt de smaak niet ten goede.
__________________
Onderuitgezakt in de koffiehoek van het zorgcentrum zit Sieb met volle teugen na te genieten van de Tweede Wereldoorlog. Arnela is de liefste! <3

Laatst gewijzigd op 21-02-2006 om 19:13.
Met citaat reageren
Oud 21-02-2006, 19:12
Verwijderd
Het liefst goed vlees, bijvoorbeeld Greenfields van de Appie. Inwrijven met zeezout en peper (natuurlijk uit een Peugeot-pepermolentje). De makkelijke manier: twee keer ongeveer 2 minuten met boter op hoog vuur (ik kan die tijd niet goed inschatten) en kort na laten sudderen, afhankelijk van je voorkeur. Er genoeg boter bijdoen als de jus smerig begint te worden.
Als ik tijd heb doe ik hem liever kort op hoog vuur en inderdaad in de oven (170 graden, 6/8 minuten zeg ik op de gok).
In ieder geval niet te lang na laten sudderen: dan houd je een lauwe, taaie lap over. Het andere eten dus op de biefstuk afstemmen en niet andersom.
Met citaat reageren
Oud 21-02-2006, 20:22
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Ja die van mij was dus wat taai. Hij zag er goed uit, mooi rose van binnen, niet te lang gebakken, maar ik kreeg heb niet weggekauwd

Bedankt voor de tips
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 21-02-2006, 22:25
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Roos schreef op 21-02-2006 @ 21:22 :
Ja die van mij was dus wat taai. Hij zag er goed uit, mooi rose van binnen, niet te lang gebakken, maar ik kreeg heb niet weggekauwd

Bedankt voor de tips
Wat voor soort biefstuk was het en waar had je het vandaan?
Een goede tip voor goedkopere biefstuk (aldi kwaliteit): Flink op meppen voordat je hem bakt, dan wordt het vlees wat malser. Bij een goede biefstuk is dat niet nodig
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 21-02-2006, 22:44
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Zal wel een kogebiefstuk zijn of een van de platte bil stug vlees.

Ik wil het liefste van de ossenhaas een mooie grote tournedos.

Ik doe olie in mijn pan (alles behalve olijf) en laat hem tot het rookpunt komen, modelleer mijn tournedos, peper en zout hem goed, bak hem aan allebei de kanten goed aan, dat hij lekker knapperig is. En dan gaar ik hem of in de oven of in de pan, klontje boter erbij, arosseren tot de gewenste gaarheid
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 10:09
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Wat is modelleren? Erop slaan?

En het was een stukje 'biefstuk' van de Albert Heijn, die met zo'n klontje kruidenboter erbij.
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 10:15
NilsHolgersson
Avatar van NilsHolgersson
NilsHolgersson is offline
De perfecte biefstuk heeft ook geen bloed, gadver dan hoef ik het echt niet meer hoor, soms mn hele bord ineens vol met bloed
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 16:15
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Roos schreef op 22-02-2006 @ 11:09 :
Wat is modelleren? Erop slaan?

En het was een stukje 'biefstuk' van de Albert Heijn, die met zo'n klontje kruidenboter erbij.
mo·del·le·ren (ov.ww.)
1 boetseren, vormen, in model brengen

Biefstuk van de AH is over het algemeen wel redelijk van kwaliteit.
Als je biefstuk koopt let er dan op dat er niet teveel (liever geen) pezen in zitten en dat het er gewoon mooi uitziet
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 16:16
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
NilsHolgersson schreef op 22-02-2006 @ 11:15 :
De perfecte biefstuk heeft ook geen bloed, gadver dan hoef ik het echt niet meer hoor, soms mn hele bord ineens vol met bloed
dat is volgens mij gewoon sap uit het vlees hoor
het proeft ook niet als bloed.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 16:34
knir
Avatar van knir
knir is offline
De meeste supermarkt biefstuk is niet lekker te krijgen, dus probeer aan goed vlees te komen.
Dan het vlees kruiden met peper (nog geen zout!) en aan beide zijden 1 min in boter bakken, dan nog even in een lauwwarme oven laten nagaren. Dan pas zout, doe je dat voor het bakken dan onttrekt het vocht aan het vlees.
Als je echt goed vlees hebt kan het bijna niet mis gaan.
__________________
i am not a nugget
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 17:38
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
MTpower schreef op 22-02-2006 @ 17:15 :
mo·del·le·ren (ov.ww.)
1 boetseren, vormen, in model brengen

Biefstuk van de AH is over het algemeen wel redelijk van kwaliteit.
Als je biefstuk koopt let er dan op dat er niet teveel (liever geen) pezen in zitten en dat het er gewoon mooi uitziet
Pezen zijn idd smerig, maar een normale biefstuk heeft dat niet, van de ossenhaas, kost wel duur 5 euro of meer zelf per stuk.

Citaat:
AlopiA schreef op 22-02-2006 @ 17:16 :
dat is volgens mij gewoon sap uit het vlees hoor
het proeft ook niet als bloed.
Idd sap van het vlees, lijkt rood omdat het vlees voornamelijk uit roodspierweefsel bestaat.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 20:36
duivelaartje
Avatar van duivelaartje
duivelaartje is offline
Citaat:
NilsHolgersson schreef op 22-02-2006 @ 11:15 :
De perfecte biefstuk heeft ook geen bloed, gadver dan hoef ik het echt niet meer hoor, soms mn hele bord ineens vol met bloed
M'n moeder zat ook eens met een heel vies gezicht biefstuk te eten. Maar het was gewoon sap wat er bij elke hap uitmaken, en geen bloed.
(Smaakt ook niet naar bloed. )
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 20:41
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Zitten trouwens zeer veel smaakstoffen in van het biefstuk zelf
Maar als hij te veel vocht er uit loopt heeft hij vaker niet genoeg gerust

(Dat zie je meestal, biefstuk bakken in pan en meteen op bord zonder te laten rusten)
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 20:45
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 22-02-2006 @ 18:38 :
Pezen zijn idd smerig, maar een normale biefstuk heeft dat niet, van de ossenhaas, kost wel duur 5 euro of meer zelf per stuk.
Van de haas is inderdaad het beste en kost inderdaad ook het meest
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 20:49
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Ik geloof dat wij per kilo al 28,50 bestellen voor Braziliaanse niet echt schokkend.



Wagyu Rund dat dus gemasseerd word zit al tegen de 100+ aan. Tenmiste de echte Japanse
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 21:19
Verwijderd
Citaat:
MTpower schreef op 22-02-2006 @ 17:15 :
Biefstuk van de AH is over het algemeen wel redelijk van kwaliteit.

Hier ben ik het dan weer niet helemaal mee eens. Ik vind AH echt rot vlees hebben, zo ook de biefstuk.

Hoe je biefstuk bakt daar ben ik ook nog niet echt uit. Wordt bij mij ook vaak taai.
Mijn oma kan echt als de beste biefstuk bakken, hopelijk erf ik dat nog van haar .

Wat oma wel altijd zeg: goed veel boter, en de boter goed heet laten worden (niet laten aanbranden). De biefstuk in de pan als de bubbeltjes van de boter af zijn (dan schijnt deze heet genoeg te zijn).
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 21:30
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Haha dat is iets van vroeger, als de bubbels weg zijn begint hij ook te verkleuren
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 21:46
ekki
Avatar van ekki
ekki is offline
De perfecte biefstuk is voor mij geen biefstuk...
__________________
De enige domme vraag is de niet gestelde vraag. (© Caatje) | Ik ben gelukkig, gelukkig (naar Brigitte K.) | Koeien!!!! (© Brigitte Kaandorp) | ergo
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 22:33
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
MevrouwM schreef op 22-02-2006 @ 22:19 :
Hier ben ik het dan weer niet helemaal mee eens. Ik vind AH echt rot vlees hebben, zo ook de biefstuk.
Dat vind ik helemaal niet
Ok... de slager blijft natuurlijk beter, maar het is altijd nog stukken beter dan van de aldi.
En vind het niet slecht smaken ook
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 22-02-2006, 22:34
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 22-02-2006 @ 21:49 :
Wagyu Rund dat dus gemasseerd word zit al tegen de 100+ aan. Tenmiste de echte Japanse
Tijdje geleden gelezen dat een restaurant in New York daar hamburgers van maakte, $41,- voor een broodje
Die beesten krijgen toch ook bier te drinken?
Haha, gekke japanners
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 24-02-2006, 00:17
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Nee nee, geen bier.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 24-02-2006, 01:41
confused
Avatar van confused
confused is offline
ongeveer 1 minuut aan de ene kant bakken, 1 minuut aan de andere , makkelijker kan ik het niet maken
__________________
Just because I rock, it doesn't mean I'm made of stone!
Met citaat reageren
Oud 24-02-2006, 08:51
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Haha, beetje een rauwe biefstuk eten

Moet je eens proberen bij hert!
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 24-02-2006, 15:12
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 22-02-2006 @ 21:49 :
Wagyu Rund dat dus gemasseerd word zit al tegen de 100+ aan. Tenmiste de echte Japanse
Is het niet Kobe rund?

Citaat:
Kobe beef, imported from Japan, comes from cattle raised on beer and massaged daily to make the meat soft and succulent.
http://www.theage.com.au/articles/20...990139508.html
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 24-02-2006, 15:13
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 24-02-2006 @ 09:51 :
Haha, beetje een rauwe biefstuk eten

Moet je eens proberen bij hert!
Ik vind het soms ook wel lekker als hij nog een beetje rauw is
Maar niet té
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 24-02-2006, 22:34
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
MTpower schreef op 24-02-2006 @ 16:12 :
Is het niet Kobe rund?



http://www.theage.com.au/articles/20...990139508.html
Wagyu zo heet dat hier.

Nou maar rauw of rose is een sterk verschil tussen.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 24-02-2006, 23:40
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 24-02-2006 @ 23:34 :
Wagyu zo heet dat hier.

Nou maar rauw of rose is een sterk verschil tussen.
De ene keer heb ik zin in rose, de andere keer weer in raw. Ligt er een beetje aan.
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 25-02-2006, 00:48
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
rauw is gewoon echt smerig , is van dat half werk.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 04-03-2006, 09:14
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 22-02-2006 @ 22:30 :
Haha dat is iets van vroeger, als de bubbels weg zijn begint hij ook te verkleuren
Ja maar ja mijn oma is ook van vroeger
Met citaat reageren
Oud 04-03-2006, 10:13
mar87
mar87 is offline
De perfecte biefstuk moet gewoon gigantisch lang gebakken zijn. Zodat het bijna uit elkaar valt van gaarheid.
Er mogen ook niet van die enge draden doorheen zitten (aders ofzow?)
Het moet gewoon lekker mals zijn en niet taai en niet draderig.

En de biefstuk komt van een koe van m'n opa en oma. Ieder jaar laten we een beest slachten..en dat is gewoon lekker vlees. Van de winkel vond ik het altijd wat minder, maar daar zit ook wel weer verschil in.

Heb ook een keer bij een restaurant ossenhaas gehad wat vanbinnen nog helemaal rood was, maar dat heeft toch niet m'n voorkeur.
Met citaat reageren
Oud 04-03-2006, 22:35
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Citaat:
mar87 schreef op 04-03-2006 @ 11:13 :
De perfecte biefstuk moet gewoon gigantisch lang gebakken zijn. Zodat het bijna uit elkaar valt van gaarheid.
Er mogen ook niet van die enge draden doorheen zitten (aders ofzow?)
Het moet gewoon lekker mals zijn en niet taai en niet draderig.

En de biefstuk komt van een koe van m'n opa en oma. Ieder jaar laten we een beest slachten..en dat is gewoon lekker vlees. Van de winkel vond ik het altijd wat minder, maar daar zit ook wel weer verschil in.

Heb ook een keer bij een restaurant ossenhaas gehad wat vanbinnen nog helemaal rood was, maar dat heeft toch niet m'n voorkeur.
Dan is hij toch droog, well done is niet helemaal top vind ik dan.
En als je hem gewoon lang bakt in een pan krijg je een bak laag en dat is taai en droog.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 05-03-2006, 19:28
Boogie
Avatar van Boogie
Boogie is offline
Tis altijd een gok. 6-8 minuten op hoog vuur in gloeiend hete boter en regelmatig omkeren.
__________________
Maar dat geheel ter zijde.
Met citaat reageren
Oud 05-03-2006, 20:22
drilboor sjakie
Avatar van drilboor sjakie
drilboor sjakie is offline
Die maakt mijn moeder.
__________________
Ik ben niet ziek maar ik had beter kunnen zijn. (ja mijn avatar is coldplay)
Met citaat reageren
Oud 05-03-2006, 20:38
Benteknol
Avatar van Benteknol
Benteknol is offline
NIET in boter maar in kruidenboter


grof zout aan 2 kanten

en op hoog vuur bakken aan 2 kanten

zorg ervoor dat het midden lekker rood is
Met citaat reageren
Oud 06-03-2006, 08:18
mar87
mar87 is offline
Citaat:
Jolt schreef op 04-03-2006 @ 23:35 :
Dan is hij toch droog, well done is niet helemaal top vind ik dan.
En als je hem gewoon lang bakt in een pan krijg je een bak laag en dat is taai en droog.
Ja, dat gebeurt inderdaad wel eens dat ie wat taaiig wordt.
Maar meestal gaat het gewoon goed en dan is ie op z'n lekkerst vind ik.
Met citaat reageren
Oud 06-03-2006, 11:35
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
mar87 schreef op 04-03-2006 @ 11:13 :
De perfecte biefstuk moet gewoon gigantisch lang gebakken zijn. Zodat het bijna uit elkaar valt van gaarheid.
Er mogen ook niet van die enge draden doorheen zitten (aders ofzow?)
Het moet gewoon lekker mals zijn en niet taai en niet draderig.

En de biefstuk komt van een koe van m'n opa en oma. Ieder jaar laten we een beest slachten..en dat is gewoon lekker vlees. Van de winkel vond ik het altijd wat minder, maar daar zit ook wel weer verschil in.

Heb ook een keer bij een restaurant ossenhaas gehad wat vanbinnen nog helemaal rood was, maar dat heeft toch niet m'n voorkeur.
Met bakken kun je dat nooit voor elkaar krijgen volgens mij, dan wordt hij enorm droog en taai.
Bedoel je niet sudderen?
En daar ken ik wel betere soorten vlees voor
Imo een beetje zonde om met biefstuk te doen.
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 06-03-2006, 22:44
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Onzin MT Power, aangezien de meeste biefstukken van de bil zijn en niet van de ossenhaas, ivm de kosten, daarvan kan je zeker het vlees laten sudderen is ook een stuk taaier dan de ossenhaas.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 07-03-2006, 08:17
~louise~
Avatar van ~louise~
~louise~ is offline
Mijn geheimen zijn: roomboter en als een maniak die bieftstuk opeten (of je moet je borden warm maken....)
Met citaat reageren
Oud 07-03-2006, 10:24
Verwijderd
Pan goed heet laten worden, biefstuk moet goed dik zijn. Dan in de super hete pan, deksel er op. Je mag hem maar één keer omdraaien, dus goed inschatten wanneer dat is. Wanneer hij mooi bruin van buiten is, wikkel je hem in folie, en laat je hem nagaren. Serveren met peper en zout. Lekker dunne plakjes snijden, een soort papje van peper, zout en sap maken, daar telkens een plakje doorhalen en genieten

Overigens is biefstuk van de AH walgelijk. Een paar keer gehad, en de laatste keer kon ik het niet eens snijden, zo taai en vol pezen Ik heb er een beetje aan gesabbeld ( ) en toen weggegooid
Met citaat reageren
Oud 07-03-2006, 11:10
DanielC
Avatar van DanielC
DanielC is offline
Peper, zout, dik en rare.
__________________
Willem was in zijn leven een doorzetter.
Met citaat reageren
Oud 07-03-2006, 13:27
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Jolt schreef op 06-03-2006 @ 23:44 :
Onzin MT Power, aangezien de meeste biefstukken van de bil zijn en niet van de ossenhaas, ivm de kosten, daarvan kan je zeker het vlees laten sudderen is ook een stuk taaier dan de ossenhaas.
Ik zeg ook niet dat het niet kan, ik zeg alleen dat ik dat zonde vind om met biefstuk te doen
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 11-03-2006, 17:52
Badaboem
Badaboem is offline
best nog wat rood van binnen maar toch gaar en mals
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren

Topictools Zoek in deze topic
Zoek in deze topic:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
De Kantine Parasaaitamol met codeine #1820
Trimm Trabb
500 27-04-2013 11:53
De Kantine Katten, ratten en saaierds #1783
Snebbeltje
501 15-02-2013 15:11
De Kantine Arrr!! Ben jij een piraat?
Verwijderd
36 03-12-2007 21:31
Eten & Drinken Biefstuk bakken.
Verwijderd
16 17-07-2005 22:13
De Kantine Groot Moppentopic [1]
Negrotiator
82 16-01-2004 07:44


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:22.