Ik maak vanavond kip drumsticks klaar. Mijn bedoeling is om vanavond in een keer de hele verpakking klaar te maken, zodat de helft vanavond opgegeten wordt en de rest morgenavond bij het eten. Ik maak ze klaar in een hapjespan.
Hoe kan ik de drumsticks het beste bewaren? In de pan / in een glazen schaaltje / in een plastic bakje, ik neem aan met de "jus" erbij? En hoe kan ik ze morgen het beste opwarmen? In de magnetron / in de pan?
wij thuis bewaren ze meestal gewoon in aliminium folie en warmen ze dan dedag erna meestal gewsoon in de magnetron op
maar als je er veel overhoud miss het beste in een magnetron bakje stoppen (van die speciale bakjes voor in de magnetron) en dan morgen daarin opwarmen
Meestal doen wij zoiets in een glazen schaaltje met een deksel erop.
Wil je dat de marinade er nog aan zit als je het de volgende dag eet, dan kan je het beste ze in aluminiumfolie wikkelen en er dan in stoppen. Prima te doen!
In de magnetron opwarmen kan prima, maar dek ze af met (magnetronbestendige!) plastic folie. Dan slaat het verdampte vocht weer neer op je product en droogt het niet uit.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Ik zou ze in de oven opwarmen, want als je ze in de magnetron opwarmt is de huid niet meer knapperig. En dan in een zo klein mogelijke ovenschaal met een deksel erop en de jus erbij, tegen het uitdrogen.
Als ik een oven had, zou ik het ook wel weten . Maar die heb ik helaas niet.
Dankjewel voor alle tips. Ik ga 't opwarmen morgen proberen in de magnetron!
Bewaard in een ovenschaaltje (met jus erbij) en opgewarmd in de magnetron, met deksel erop, ging prima. Alleen is dan (zoals voorspeld) het knapperige laagje weg. Maar alsnog smaakte het prima.