Vult 'n kopje of 'n salade wel als je 'n broodmaaltijd als lunch gewend bent? Er zijn zoveel soorten brood en zoveel soorten beleg, dat je er haast niet op uitgekeken kan raken. Gelet op de bakmethode: tijgerbrood, casinobrood, vloerbrood of knipbrood bijvoorbeeld. Gelet op de versiersels: maïsbrood, sesambrood, meergranenbrood, maanzaadbrood, etc. etc. Heb je al 'ns Brabants/Fries/Limburgs roggebrood of zuurdesembrood geprobeerd? Vruchtenbrood, krentenbrood, suikerbrood of brioche Chinoise kan ook erg lekker zijn als je van zoet brood houdt. Er zijn ook nogal wat soorten kleinbrood, zoals melkbroodjes, mueslibollen, bagels, English muffins, pistoletjes, ciabatta's en kaiserbroodjes. Je hebt ook nog platte broden: focaccia, naanbrood, pitabrood en Turks brood. En denk qua beleg aan vers groente/fruit, zoete of hartige smeersels, strooisels, vleeswaren (incl. worstsoorten en pates), zuivel (harde/zachte kazen, maar ook kwark of yoghurt), vis, eieren, koek en cake. Anders probeer je iets leuks te maken met knäckebröd, beschuitjes, cornflakes, muesli, cruesli, havermoutpap, Brinta of iets in die richting

.