Advertentie | |
|
![]() |
|
Verwijderd
|
Ik weet het niet
![]() ![]() ![]() Oh nee ![]() ![]() |
![]() |
||
Citaat:
in echt Belgisch 'stoofvlees' zit geen azijn. dat maak je als volgt: - je stooft een flinke ajuin - daar gooi je een halve kilo runderstoofvlees bij - kruiden met peper en zout, een flinke tak tijm en één of twee laurierblaadjes - ondertussen warm je zo'n 75cl bruin bier (tafelbier bij voorkeur, maar ne trappist ofzo mag ook), als dat is opgewarmd kap je dat bij het vlees (koud kan ook, maar warm zou beter zijn, weet niet waarom) - je snijdt een flinke dikke boterham af en die besmeer je met een flinke eetlepel mosterd, en die gooi je bij in de pan (kookt kapot) - dat laat je zo'n drie uur lekker sudderen tot de saus is ingedikt heerlijk met frietjes <3 |
![]() |
|
Verwijderd
|
Lijkt wel veel op mijn recept, maar het is net ietsjes anders:
Halve kilo uien, halve kilo runderriblappen, beetje kruiden en dan snel goudbruin bakken. Dan gaat er bouillon, azijn (ja ![]() ![]() ![]() |
![]() |
||
Citaat:
![]() ![]() lijkt wel op het recept voor zuurvlees dat ik ergens vond, alleen moet je dan het vlees laten marineren (minstens 24u, in één recept stond zelfs drie dagen) in half water/half azijn, dan afgieten maar marinade bewaren. ajuin stoven, vlees erbij en afkruiden met peper/zout, aanbakken, kruiden met kruidnagels en laurierblad, dan marinade er weer bij, samen met peperkoek (ontbijtkoek zeggen jullie hé?) en appelstroop, en heel lang laten sudderen, en evt. binden met maïzena. |
![]() |
||
Citaat:
![]() |
![]() |
|
Verwijderd
|
Je kunt op zich ook plantaardige olie verhitten in een pan en daar bitterballen in frituren. Moet je wel ook nog eerst zelf ragout maken en dat paneren. Dat wordt wel erg veel werk voor een paar bitterballen
![]() Wat wel makkelijker is en ook heel Nederlands: kaassoufflés. Gewoon een kleine dikke plak kaas in ei dopen, dan in paneermeel (witbroodkruim) dopen, dan nog een keer in ei en nog een keer in paneermeel, en dan frituren in een grote pan met kokende olie. |
![]() |
Topictools | Zoek in deze topic |
|
|
![]() |
||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
Eten & Drinken |
Typisch Nederlands eten Tazer | 11 | 24-02-2011 09:47 | |
Verhalen & Gedichten |
Tsunami, opdracht Nederlands Miekje* | 8 | 05-08-2008 08:57 | |
Eten & Drinken |
Raw Food Verwijderd | 33 | 20-06-2006 18:48 | |
Nieuws, Achtergronden & Wetenschap |
accijns op junkfood? *Bellissima* | 202 | 17-02-2005 18:55 | |
Eten & Drinken |
Typisch Nederlands eten, voor in begin april Verwijderd | 22 | 14-03-2003 18:40 | |
Eten & Drinken |
Veel mensen lusten nederlands eten niet.. Martjin | 16 | 11-03-2003 00:02 |