Advertentie | |
|
![]() |
|
Salade voor 4 personen:
0.267 chinese kool (fijngesneden) 0.8 bosje waterkers 0.8 handvol wilde (of jonge) spinazie (fijngesneden) 160 g taugé 68 g peultjes (in lange reepjes) 3.2 bosuien (in fijne reepjes) 68 g ontvliesde pindanoten (geroosterd in een koekenpan, geplet) handvol verse munt handvol (oosterse) basilicum Dressing 1.6 el olie 2.4 teentjes knoflook 1.6 el limoensap 1.6 el sojasaus 0.8 tl basilicumblaadjes 1.6 chilipepers Bereidingswijze: Meng de chinese kool, waterkers, spinazie, taugé en peultjes in een kom. Maak de dressing: Verhit de olie in een zware koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze bruin en knapperig is. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap, de sojasaus, suiker en chilipepers toe. Schep alles goed door elkaar. Laat de dressing iets afkoelen en schenk hem uit over de salade. Strooi er tenslotte de bosuitjes, pinda's en kruiden over.
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
|
![]() |
|
Oeh macaronisalade;
Nodig; salade; 140 gr macaroni (maakt niet uit) 80 gr kaas 100 gr ham 1 ei 1 sjalotje bieslook 1 augurk 2 eetl. doperwten 2 eetl. maïs 3 tomaten (eventueel 1 à 2 schrijven ananas of een appel) saus; 25 cc olie 15 cc citroensap 2 thl. mosterd 2,5 eetl Yofesh (slasaus dus ![]() Bereiden; Salade; Kook de macaroni volgens de verpakking. Afspoelen met koud water, uit laten lekken en afkoelen. Ei hard koken, laten schrikken, afkoelen. Kaas en ham in blokjes snijden. Kaas en ham bij de (koude!!)macaroni doen (terug zetten in de koelkast!). Sjalotje hakken en bieslook door de macaroni knippen. Augurk in blokjes snijden en in de macaroni doen. Doperwten en maïs in de macaroni doen (mits uit een blik, anders die ook nog even koken + afkoelen). Tomaat in partjes/stukjes snijden en bij de macaroni doen. Eventueel het fruit in stukjes snijden en bij de macaroni doen. Saus; alles bij elkaar gooien, goed mengen! Peper + zout in de macaroni doen en doorhusselen. Dáárna pas de saus toevoegen. Ei in partjes snijden de salade daarmee garneren. Heeeeeeel lekker voor in de zomer ![]() [edit]vergeet het ei helemaal[/edit]
__________________
|| Eigenlijk heel aardig || Don't be too open-minded, your brains might fall out! || ADT, 01-12-'05! || Generatiecrisis!
Laatst gewijzigd op 31-03-2003 om 11:04. |
![]() |
|
gebietst van culinairezaken.nl: Ananas gevuld met fruitsalade
Aantal personen 4 Bereidingstijden Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 Ingrediënten 1 ananas 0.5 liter ijs_room) 150 gram kersen (pitvrije pot) 50 gram rozijnen (blank) 0.5 deciliter rum 3 banenen 2 eetlepels honing 4 eetlepels kokos (geraspt) Voorbereiding Rozijnen wassen en laten weken in de rum. kersen laten uitlekken in een zeef. Ananas halveren in de lengte (kroon eraan laten) en het vruchtvlees uit de schil snijden. Harde kern uit de ananas verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. Bereiding Bananen pellen en in plakjes snijden. Het fruit en de honing door de rozijnen met rum scheppen. De salade in de ananashelften scheppen en circa 1 kwartier in de koelkast zetten. De kokos in een droge koekepan goudbruin roosteren. Voor het serveren de ananas uit de koelkast halen, bolletjes ijs over de ananashelften verdelen en de kokos erover strooien. Direct serveren. 2420 KiloJoules; 576 KiloCaloriën ---- Truely, heul lekker.
__________________
Cry 'Havoc' and let slip the dogs of War.
|
Advertentie |
|
![]() |
Topictools | Zoek in deze topic |
|
|