Deze thread hoeft niet naar onzin.. In de kantine eet je toch? En bij de forumbeschrijving staat dat hier vanalles mag, behalve spam.. vindt dit niet echt spam ofzo
Maargoed, de handleiding: Hoe maak je lasagne in 5 eenvoudige stappen!
1A:
Materiaal benodigdheden: Snijplank (plastic of hout), Goed scherp koksmes wat niet meebuigt, bakvorm, grote pan, soeplepel en eventueel een knoflookpers.
1B:
Ingredi‰nten: Het liefst natuurlijk biologische ingredi‰nten, en we gaan niets uit een of ander kant-en-klaar pakje halen.
Een pakje lasagnebladen, 500 g gezeefde tomaten, 200 g champignons, 4 tenen knoflook, 3 a 4 grote uien, olijfolie, olijven, kaas, zout, peper, bloem of een ander bindmiddel en eventueel andere kruiden. Je kan gehakt gebruiken, of wat meer groentes: Paprika, pompoen, broccoli, 't werkt allemaal wel. Ongeveer 300 gram tot 400 gram heb je hiervan nodig.. En het belangrijkste ingredient: de melk.
2A:
Het verwerken van de ingredi‰nten:
Eerst snij je de uien in blokjes, zet de pan op het vuur, met een laagje olijfolie . Uien in de pan, daarbij geplette en gesneden knoflook doen (of door de knoflookpers halen). Eventueel het gehakt erbij. Let erop dat het gehakt wel goed gaar wordt! Bak het gehakt rul. Nu snij je de andere groentes ook. Champignons in blokjes, en andere grote stukken ook.. Olijven kunnen door midden gesneden worden, of heel gelaten. Dit bak je een tijdje op een matig vuur, zodat het niet aanbrandt.
2B:
Nu kiep je er de gezeefde tomaten bij. Breng het geheel op smaak met zout en peper, en voeg er eventueel andere kruiden aan toe. Doe er nu ook wat melk bij. Dit geeft een iets zachtere smaak, en zorgt ook voor een minder dieprode kleur. Gooi er telkens een klein beetje bij en roer dan. Het kleurverschil treedt erg snel op! Doe er nu wat bloem of ander bindmiddel bij, net zodat de saus ‚‚n geheel is. Hiervoor was het wat waterig, en na het binden van de saus is het iets stroperiger.
3A:
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vet de bakvorm in. Nu is het tijd om de bakvorm te vullen. Met de soeplepel schep je de saus in de bakvorm. Met een soeplepel zorg je ervoor dat je telkens ongeveer dezelfde samenstelling saus te pakken hebt. Neem een aantal soeplepels saus, en maak een bodempje. Nu leg je een laag lasagnebladen er overheen. Hierop komt weer een laag saus. Dit proces herhaal je een aantal keer, totdat je nog maar ‚‚n laagje met de saus kan maken. Dit laagje doe je op de laatste laag lasagnebladen. Hierboven op komen een aantal plakken kaas, over de hele oppervlakte. Je kan ook geraspte kaas nemen, maar dat is eigenlijk alleen echt handig als het een wat oudere kaas betreft, die smelten namelijk niet zo makkelijk.
4A:
Zet de bakvorm in de oven, ongeveer in het midden. Laat de bakvorm 30 minuten in de oven verblijven. Deze tijd kan je met ongeveer 8 a 10 minuten verkorten indien je een heteluchtoven gebruikt.
4B:
Na die bepaalde tijd haal je de bakvorm uit de oven.. Met een mes kan je een snede maken, en met een spatel kan je dat stuk dan optillen en op een bord leggen.
5:
Eet smakelijk!
Als je dit wat vaker hebt gedaan kan je natuurlijk makkelijk gaan schalen met de ingredi‰nten, en expirimenteren met andere toevoegingen en dergelijke. Let er wel op dat als je tomatensaus in een pakje koopt dat er alleen maar zout bijzit (als conserveermiddel), en geen E-nummers of dat soort troep.
__________________
give me a golden shower... give me a new thrill.. | barco is love | iheartkimwilde
|