Advertentie | |
|
26-09-2009, 17:19 | ||
Citaat:
Nu vraag ik me af hoe jullie feta bewaren. Ik koop dat altijd op de markt of bij de Turk, er zit dan soms water bij (dan bewaar ik hem daarin dus) en soms niet (dan zit het in een stuk vetvrij papier). Met water, olijfolie, zout, of? Ik kan het natuurlijk ook vragen aan de verkoper zelf (volgende x), maar nu er toch dit topic is(A).
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
|
27-09-2009, 23:56 | |
Ik koop feta meestal in van die pakjes uit de supermarkt, dan vouw ik gewoon het plastic dicht en leg het in de koelkast. Maar je hebt ze ook soms in een potje in de olie, dus olie misschien? Edit: oh, dat zei Larry Flint al.
Mozzarella was perfect trouwens, hij is nu alleen wel op
__________________
Hela världen är så underbar
|
01-10-2009, 17:02 | ||
Citaat:
__________________
Hela världen är så underbar
|
01-10-2009, 17:34 | ||
Citaat:
__________________
Hela världen är så underbar
|
01-10-2009, 20:10 | ||
Citaat:
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
05-10-2009, 18:32 | ||
Citaat:
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
06-10-2009, 15:31 | ||
Citaat:
Kun je geen kleinere verpakking kopen? Dat is misschien duurder in de aanschaf, maar als je van een grote pot toch een deel moet weggooien ben je net zo duur uit. |
12-10-2009, 18:24 | |
Ik heb net witlofsla gemaakt (gesnede rauwe witlof met mandarijntjes) en daarvan heb ik nog zoveel over dat ik het wil bewaren zodat ik het morgenochtend op kan eten. Kan ik dat gewoon in een bakje in de koelkast zetten of wordt het dan bruin? Citroensap heb ik niet in huis en als het al bruin wordt, verandert de smaak dan ook?
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
12-10-2009, 19:30 | |
Volgens mij kan dat prima als je het afdekt Heb je iets van azijn anders? Misschien werkt dat ook wel. En beetje bruin worden is niet erg denk ik voor de smaak, als sla een klein beetje bruin is kan je t ook nog prima eten toch?
__________________
All I'm guilty of is bad taste.
|
Advertentie |
|
12-10-2009, 19:56 | |
Verwijderd
|
Appelmoes gooi ik pas weg als er schimmel op zit. Maar ik eet zelf zo weinig appelmoes dat ik maar gewoon mini-kuipjes in huis heb. Die zijn per liter twee keer zo duur als appelmoes uit potjes, dus als je nu meer dan de helft van de appelmoes weggooit, is het goedkoper om kuipjes te halen.
|
12-10-2009, 20:52 | |||
Citaat:
Citaat:
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
25-10-2009, 16:57 | |
Vanavond eet ik wraps met kruidenkaas, gerookte zalm en ijsbergsla. Ik heb allen te veel wraps en zalm om in een keer op te maken. De zalm wil ik bewaren tot woensdag om er dan pasta mee te maken, maar hoe kan ik dat het beste bewaren? In een afgesloten bakje in de koelkast? Kan dat dan tot en met woensdag? Kan ik die wraps gewoon in de verpakking in de koelkast bewaren, en hoelang dan?
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
25-10-2009, 17:05 | |
Van de zalm weet ik het niet (geen ervaring) maar google zegt 1-2 dag, of bedoel je gerookte? dat kan wel tot woensdag, je kan het wel invriezen anders als je het niet weet/niemand anders reageert? De wraps in een omgevouwen verpakking / gesloten met klip, kun je iets van 2-3 dagen in de koelkast bewaren denk ik, invriezen kan ook prima en doe ik zelf meestal.
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
|
25-10-2009, 18:54 | |
Wraps durf ik in het algemeen wel 4 dagen in de koelkast te bewaren, door de wraps in de verpakking te rollen en hier een dicht zakje omheen te doen.
Hoe lang je gerookte zalm kunt bewaren, weet ik niet. Die ene dag dat ik een open verpakking heb doe ik het in een afgesloten zakje; dat gaat prima. |
20-03-2012, 10:34 | |
omdat ik nu alleen woon heb ik vaak restjes dus ik vroeg me af, wat kan je allemaal wel en niet invriezen en voor hoelang?
ik vroeg me af hoe het zit met beleg (vleeswaren rosbief, ham, salami etc) kan je dat invriezen? en rauwe kip/rundvlees etc? en klaargemaakte maaltijden zoals wokgroenten, of een pasta kan je dat ook invriezen en later gebruiken weer? en zoja hoelang kan je alles invriezen? alvast bedankt!! |
20-03-2012, 11:35 | |
Ik weet dat dit topic heel oud is maar ik up het toch. Ik wilde een nieuw bewaar/houdbaarheidstopic openen maar alles wat hier boven staat is ook bruikbaar voor vandaag de dag. Ik hoop dat het mag.
Ik wilde iets (doms) vragen. Ik heb een doosje eieren in de ijskast staan, houdbaar tot 21-03 (morgen dus). Ik heb ze serieus drie weken geleden gekocht. Ik begrijp dat ik ze kan eten zonder ziek te worden, maar hoe kan het dat ei zo lang goed blijft? Is de kwaliteit minder geworden? De kans op salmonella toch groter dan twee weken geleden? |
20-03-2012, 14:11 | |
Verwijderd
|
Uppen mag tegenwoordig .
Ik ging even voor je googelen, en ik kreeg daar een pagina waarop stond dat eieren 28 dagen goed blijven (minimaal) vanaf de dag dat het ei gelegd is. Waarom is dat zo: Tsja. Waarom is melk maar zo lang houdbaar? Waarom zijn alle andere dingen zo lang houdbaar . Dat is gewoon een of andere norm die hier is vastgesteld om dat ongetwijfeld daarna er een kans is op salmonella. Daarvoor zal het wel niet zo zijn, daarvoor zijn alle regeltjes in Nederland veel te streng. |
20-03-2012, 14:13 | |||
Verwijderd
|
Citaat:
Citaat:
Vleeswaren in gesloten verpakkingen kun je gewoon invriezen. Mijn moeder doet dat al jaren, en ik leef nog steeds. Rauwe kip (en trouwens ook niet gebakken kip of wat dan ook) kun je allemaal invriezen. Ten minste, je moet nooit iets invriezen wat al een keertje ingevroren is geweest, dus niet kip in de vriezer gooien, een weekje erna eruit halen om te ontdooien en dan opnieuw invriezen. Als je kip in de tussentijd bakt denk ik wel. Deden wij thuis ook, sauzen en dergelijke vriezen we altijd in als het genoeg is voor 1 persoon of meer. Dan wel voornamelijk dingen als hutspot, boerenkool, andijviestampot. Ik weet niet of de rest ingevroren kan, maar dat hadden we gewoon nooit over dus ja. Dan gaat invriezen lastig. |
Ads door Google |
20-03-2012, 19:01 | |
Andijviestamppot kan je niet invriezen. Dat maak je met rauwe andijvie en is niet lekker meer als je het daarna opwarmt. Geen aanrader.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
21-03-2012, 11:35 | ||
Citaat:
weet iemand anders missof je gewokte groente enzo kan invriezen? ik hou daar altijd van over en tis eigelijk altijd makkelijk een 2e portie van te eten |
21-03-2012, 21:26 | |
wokgroenten, en met name uit/prei/taugé vind ik echt heel erg vies smaken als het ingevroren is geweest als het al eens is bereid. Dan kan je beter zo'n grote zak groenten halen uit het vriesvak van de ah, kun je snel doseren.
Vleeswaren kun je prima invriezen, hoewel ik dan bij rosbief denk dat het daar minder geschikt voor is. Maar ham of kipfilet ofzo kan prima. Pasta met gehakt vind ik erg geschikt om in te vriezen, net als rijst.
__________________
Allem voran die Tat.
|
22-03-2012, 18:09 | |
^^ De dingen die jij noemt die moet je ingevroren in de pan doen en niet eerst laten ontdooien, dan wordt het minder slap en een stuk beter te eten
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
23-03-2012, 10:39 | ||
Citaat:
nja heb het nu 1x ingevroeren en ga het dit weekend proberen en dan zie ik wat er van komt! (heb nog altijd een diepvriespizza liggen voor t geval het echt niks is) hoe zit het eigenlijk met broodbeleg? kan je vleeswaren invriezen (als je bijv het apart verpakt in folie 2x 50 gram ham of 2x 50 gram kifilet oid? en kaas kan dat ingevroren worden? |
23-03-2012, 11:56 | ||
Citaat:
en voor hoelang doe je dat dan? En dan is sstel de ham ofzo is houdbaar tot morgen maar je vriest het in dan is het volgende maand nog houdbaar zeg maar? (as je het dan ontdooit) |
23-03-2012, 13:23 | |
Sauzen moet je gewoon halverwege even goed doorroeren, dan gaat opwarmen prima.
Geraspte kaas vries ik altijd in dus denk dat je gewone kaas ook wel in kan vriezen, op diepvriespizza zit ook vaak kaas.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
23-03-2012, 14:45 | |
Verwijderd
|
WOensdagavond heeft mijn vriend nasi gemaakt met de bedoeling dat die nog in te vriezen was, zodat ik die later op stage kan ontdooien. We zijn echter alleen vergeten om die nasi in te vriezen. Kan het kwaad als we dat nu alsnog doen? De nasi heeft al die tijd in een gesloten pan op het fornuis gestaan, niet in de koelkast ofzo. Iemand een idee?
|
23-03-2012, 21:09 | |
Ik zou het niet doen. Van restjes wordt ook aangeraden ze niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Jij hebt ze twee dagen buiten de koelkast bewaard en het is best warm weer. Als je het nu invriest dan vries je eventuele ziekteverwekkers ook in die daarna als je het ontdooid ook weer verder gaan, lijkt me niet zo gezond.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
25-03-2012, 18:02 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
Kaas invriezen lijkt me een beetje onzin, kaas blijft wel een maand goed, dan moet je gewoon niet meer kaas kopen dan je binnen een maand opeet maar het kan op zich wel. |
Advertentie |
|
|
|
Soortgelijke topics | ||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
De Kantine |
Niet zo saaiken! #712 Philosophy | 501 | 07-10-2009 13:45 |