Advertentie | |
|
Advertentie |
|
13-05-2003, 14:13 | |
Ik hou van koken en doe het ook heel vaak, koken voor mijn mammie & broertje ... ik hou van experimenteren, dus doe vaak mijn eigen receptjes (de anderen leven nog wel en vonden het zelfs heel erg lekker ).
Alleen pasta's maak ik eigenlijk bijna nooit.
__________________
Quant l' aura daussa s' amarzis ... A l fuelba chai de sul verjan, A l' auzelb chajan lor latis ...
|
13-05-2003, 19:45 | |
Verwijderd
|
Toevallig net vanavond gemaakt, het resultaat is een genot voor je smaakpapillen. Voor de echte smulpapen hier het recept -->
Lasagne & salade a la Dobermann 4 pers. (+/- ?28 @ Albert Heijn) - 1400gr Grande Italia basistomatensaus (picanto) - 500gr rundergehakt - 4 tomaten - 1 grote ui - 3 teentjes verse knoflook - voorgekookte Grande Italia bladerdeeg - (blauw) bakje champignons - 300gr slamix - bakje fetakaas - 300gr geraspte belegen kaas - 150gr geraspte extra belegen kaas - mozarellakaasje - plusminus 100ml volle melk - plusminus 75ml droge witte wijn - plusminus 30ml balsamico - oregano - zwarte peper (molen!) Pel 3 tomaten (20s laten liggen in kokend water, vervolgens in koud water leggen, een kruisje in de tomaat snijden om ze zo te pellen) en snij ze in plakjes. Snij de knoflook in kleine stukjes. De ui wordt ook gesneden. Maak van de champignons mooie schijfjes, voor het oog staat 't leuk om buiten plakjes ook wat champignons door vieren te delen. Maak van de mozarella plakjes, niet te dun. Kwak 't gehakt alsmede wat 1/3e van de gesneden/gehakte knoflook in een grote pan, en bak 't gehakt mooi rul. Tegelijkertijd doe je de rest van de knoflook, de uien en de champignons in een koekepan, en fruit het geheel zachtjes tot de champignons lichtbruin zijn. Voeg dan de inhoud van de koekepan toe aan 't gehakt. Vervolgens kieper je de tomatensaus er bij. Mooi door elkaar roeren en heet laten worden. Voeg dan een scheut melk, witte wijn, en een beetje balsamico. Niet te veel, balsamico heeft snel de neiging overheersend te worden. Dan een handje oregano en peper naar smaak. Even laten sudderen, niet aan laten koeken, en de ovenschotel invetten met een beetje boter. Begin met een laagje saus, èèn laagje bladerdeeg, laagje saus, laagje kaas, laagje bladerdeeg, laagje gepelde tomaten, laagje kaas, èèn laagje bladerdeeg, laagje saus, de oude geraspte kaas en daarop mooi de stukjes mozarella verdelen. Het geheel donderstraal je in de oven (180 graden of stand 5) voor een minuut of 35. Voor de salade snij je de tomaat-met-vel in plakjes, pak je een mooie witte diepe schaal en deponeert er een laagje sla in. Dan wat tomaten & fetakaas, laagje sla etc. C'est tout |
02-06-2003, 14:07 | |
Mijn ouders hadden bedacht dat ik, omdat ik toch altijd vrij heb (school niet zo druk) en zij wel, wel twee keer in de week kan gaan koken.
Knorr Wereldgerechten werd dat dus. En vrijdag maak ik Lasagne. Zonder groenten en saus uit een pakje Maar ik vind koken wel heel erg leuk! En lekker!
__________________
Feel the Force - Back on the big screen!
|
07-06-2003, 13:34 | |
Een courgetteschotel met champignons, paprika, geraspte kaas, ananas + oregane/peper/zout.
Hartstikke Vegetarisch, Hartstikke lekker Alle groente gewoon in partjes snijden en met een heeeeeeeel klein beetje slaolie even 10 à 15 minuutjes wokken. Oregane+ananas+peper en zout er doorheen. Wel ervoor zorgen dat het niet al te slap word, want dan is het niet lekker. Goed uit laten lekker en alles vervolgens in een springvorm met bladerdeeg doen. Laag geraspte kaas, laag groente. Mozerella is er ook wel lekker bij. De bovenkant bedekken met een dikke laag geraspte kaas en het dan afmaken met strookjes bladerdeeg (net als bij appeltaart). 30 min. à 45 min in de oven...et violà!!!
__________________
.
Laatst gewijzigd op 07-06-2003 om 13:41. |
07-06-2003, 17:07 | |
Hoe maak ik sushi?
Sushi is over de hele wereld bekend als een typische Japanse lekkernij. Het is in Japan het meest populaire voedsel dat gegeten wordt. Er zijn in Japan zelfs meer sushi-restaurants te vinden dan enig andere type restaurant. Maar ook in Amerika en het westen, met name in grote steden, zijn steeds meer sushizaken te vinden die deze Japanse lekkernij verkopen. Sushi eten blijft door de zorgvuldige bereiding en het gebruik van verse, natuurlijke ingrediënten een exclusieve, weldadige en culinaire ervaring. Het is een licht verteerbaar, gezond en smakelijk (voor)gerecht. Sushi's kunnen op allerlei verschillende manieren gemaakt worden, maar de meest bekende vorm is de opgerolde sushi ook wel nori maki genoemd. Aantal personen: 4 personen Ingrediënten voor 24 stuks: · 4 velletjes sushi nori (geroosterde norivellen) · 125 g sushirijst · 1,5 liter water · 3 eetlepels rijstwijn (sake) · ¼ theelepel zout · kommetje azijnwater, 1 kopje water op 3-4 eetlepels rijstazijn (ook wel Genmai su genoemd. Deze azijn is een stuk milder dan wijnazijn of appelazijn). · 2 theelepels wasabipoeder (mierikswortel) · Vulling : bv. - verse of gerookte vissoorten zoals zalm, tonijn, haring, garnalen enz. - reepjes omelet - reepjes avocado - reepjes wortel (kort gekookt) - reepjes komkommer (in de lengte gesneden) - lente uitjes - reepjes (geroosterde) tofu (liefst gemarineerd in b.v. shoyusaus en daarna gebakken) - umeboshi pasta (gemaakt van in zout gelegde Japanse pruimen. Ze hebben een pikante zure smaak) - geroosterde sesamzaadjes Verder · De sushi krijgt een heerlijk nootachtige smaak als de vulling met geroosterde sesamzaadjes wordt bestrooid. · Shoyu sojasaus (een zoute sojasaus) · Serveer met friszure Gari-gemberpickles. Benodigdheden: · Groot, schoon mes met plat lemmet. · Sushimatje Bereiding: 1. Spoel 125 g sushirijst in een zeef af onder koud water tot het helder blijft. Laat 1 uur uitlekken. Breng de rijst met 1,5 liter water aan de kook, laat op een hoog vuur koken en laat hem daarna op het kleinste pitje met het deksel op de pan nog 10 minuten gaar worden. Neem het deksel van de pan, dek af met een theedoek en laat 10 minuten rusten. Breng intussen een steelpannetje de rijstwijn met 2 eetlepels water en het zout aan de kook en laat afkoelen. Doe de rijst in een kom en bedruppel hem met de rijstwijn. Schep met een houten lepel om en zorg dat er lucht bij komt zodat de rijst verder afkoelt. 2. Maak de gewenste ingrediënten in reepjes, zoals bijvoorbeeld komkommer in reepjes, wortel in reepjes, reepjes groenteomelet klaar. 3. Roer het wasabipoeder met 3 theelepels water tot een romige massa en laat rusten. 4. Leg een sushi nori vel horizontaal en met de bovenkant naar beneden op het sushimatje. Een sushi norivel heeft een glimmende en een doffe kant. De glimmende kant komt op het matje te liggen en wordt de buitenkant van de sushi. 5. Bevochtig uw handen met azijnwater en pak een hand sushirijst en spreid deze uit over het sushi norivel. Door uw handen te bevochtigen met azijnwater plakt de rijst niet aan uw handen en is zo goed te verwerken. De laag rijst moet ongeveer 1 cm dik zijn. Zorg ervoor dat bovenaan het vel 3-4 cm niet bedekt is. 6. Maak een opstaand randje rijst aan het uiterste kant van het stuk dat met rijst bedekt is, zodat de ingrediënten niet gaan verschuiven bij het rollen. Dus aan de kant van het onbedekte stuk norivel. 7. Leg de ingrediënten in de breedte op de rijst. Lekkere combinaties zijn (geroosterde) tofu, met omelet en wortel. Vis met reepjes komkommer. U kunt de wasabipasta bij wat flauw smakende ingrediënten als tofu, wortel en komkommer in de breedte smeren om een pittige smaak te krijgen. Wasabi is een zeer scherpsmakend product. Gebruik het met mate. Pak vooraan de rolmat en het sushi norivel en rol alles tegelijk in de richting van de opstaande rand en stop wanneer u daar bent. Druk zachtjes op de rol en trek de rol strak, door de vingers van uw ene hand om het gerolde matje te houden en met de andere hand het uiteinde van het matje iets aan te trekken. Bevochtig het onbedekte uiteinde van het sushi nori vel met een beetje azijnwater en rol de sushirol verder af, zodat deze geheel gesloten is. Laat de rol een paar minuten liggen om stevig te worden alvorens hem in plakjes te snijden. Zorg bij het snijden van de rol ervoor dat het mes steeds schoon is. Het lemmet van het mes schoon houden met een vochtige doek en bevochtigen met een beetje azijnwater. Serveer de sushi's op een mooie schaal met decoratieve garnering. Bij de sushi's een schaaltje met shoyu saus serveren om de sushi's in te dopen en gemberpickles als pittig, zurig bijgerechtje. Voor een nog pittiger smaak kunt u een klein puntje wasabipasta toevoegen. Eet Smakelijk! En de volgende dag iedereen aan de schijterij!!!
__________________
I wanna kill every damn koala who won't f*ck to save his species!
|
|
|
Soortgelijke topics | ||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
Psychologie |
Ik misbruik het forum even als persoonlijke Klaagmuur Verwijderd | 8 | 21-06-2012 17:20 | |
Verhalen & Gedichten |
-Verhaal- Redhair | 430 | 21-09-2005 13:54 | |
Eten & Drinken |
's avonds brood? Verwijderd | 28 | 12-05-2003 19:37 | |
De Kantine |
[gouwe ouwe] wat staat er onder je ctrl+V ??? damaetas | 582 | 27-01-2003 18:11 | |
Verhalen & Gedichten |
Een dagje van een afdeling Eend | 15 | 09-12-2002 13:11 |