Advertentie | |
|
![]() |
||
Citaat:
__________________
LAAT ME NOU EENS RUSTIG UITBELEDIGEN!
|
![]() |
||
Verwijderd
|
Citaat:
|
![]() |
||
Citaat:
|
![]() |
|
![]() |
Het hangt er maar vanaf hoeveel alcohol je in dat ijsje moet verwerken. Indien dat maar een maar volume-procent is, zal het mengsel zelfs in een gewone diepvriezer bevriezen. Op deze link vindt je de stolpunten van een aantal mengsels:
vriespunten mengsels Water-ethanol (de alcohol die als consumptie-alcohol wordt gebruikt) staat hier niet bij, maar de stolpunten zullen vergelijkbaar zijn met die van water-methanol. Zo zal een mengsel met 13 volumepercent alcohol een vriespunt hebben van -7 °C. Dat is best te doen in een gewone diepvriezen en je zal wel proeven dat er alcohol in zit. |
![]() |
|||
Citaat:
Citaat:
|
![]() |
|
![]() |
hallo m.p,
lees het stukje over ijsbier... http://www.dma.be/p/bier/0_3.htm ... was de vorige eeuw een tijdje in. Door afkoelen bevriest een deel van het water, zodat het resterende deel rijker aan alcohol wordt. Normaal genomen doet men dit door destilleren! Vraag is nu: wat is goedkoper? Wanneer je dat ijsje gaat maken, koel een water/alcohol/mengsel + suiker/honing/citroen/sinas/banaan.... in een plastic-bekertje!!!! in de diepvries af. Het lekkerste deel zal dan in kern zitten, heel geconcentreerd. |
![]() |
||
Citaat:
|
Advertentie |
|
![]() |
|
|