Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 13-11-2005, 17:22
Stefanie
Avatar van Stefanie
Stefanie is offline
Is het verstandig om Chinees eten wat je hebt afgehaald te bewaren? Is dat niet slecht ofzo
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 13-11-2005, 17:26
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Volgens mij niet, wij hebben bijna altijd over en vriezen dat in, opgewarmd is het niet meer zo lekker als eerst, maar we zijn er nog nooit ziek van geworden
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 17:31
Stefanie
Avatar van Stefanie
Stefanie is offline
Ik hoorde heel lang terug namelijk iets over bacterien die zich vermenigvuldigen en waar je ziek van kunt worden...

Naja misschien is het niet zó erg
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 18:11
FrantiC
Avatar van FrantiC
FrantiC is offline
hm.. volgens mij kan je niet al het chinees zomaar bewaren.. maar dat is denk ik niet alleen met chinees
overigens heeft de ervaring mij geleerd dat het chinese eten snel zijn smaak verliest na het invriezen...
__________________
FrantiCticktickticktickticktock...
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 18:21
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Wij gooien de restjes meestal in de koelkast en eten het de volgende dag gewoon. De smaak is minder, maar het is niet vies/schadelijk ofzo (wij zijn er iig nooit ziek van geweest).
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 18:33
@Moon
@Moon is offline
Invriezen kan je denk ik beter niet doen, want dan wordt de smaak minder. Beter is om het in de koelkast te bewaren en de volgende dag op te eten.
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 18:46
Cookie
Avatar van Cookie
Cookie is offline
Vriendin van me heeft woensdag chinees gehaald en wil het maandag misschien op eten.....lijkt me niet.....verstandig?
__________________
Tumtiedum hups.
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 18:49
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Cookie schreef op 13-11-2005 @ 19:46 :
Vriendin van me heeft woensdag chinees gehaald en wil het maandag misschien op eten.....lijkt me niet.....verstandig?
Uit de vriezer kan het nog wel, uit de koelkast zou ik het persoonlijk niet doen
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 18:58
Ici-Paris_#
Avatar van Ici-Paris_#
Ici-Paris_# is offline
Ik vind het zo ie zo vies om eten weer op te warmen
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 18:58
Gothic
Avatar van Gothic
Gothic is offline
Boer Piet gooide het bij elkaar en deed het in de koelkast en at het de volgende dag weer op
__________________
~ Maybe it won’t last forever, but who says the best loves do ~ November is all I know, and all I ever wanted to know ~
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 19:14
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Het belangrijkste is dat je het goed opwarmt. Dus niet 1 minuutje halfwarm in de magnetron, maar het moet echt een tijdje flink heet zijn. Dan doodt je de bacterieen namelijk. Dit geldt niet alleen voor Chinees eten, maar ook voor stamppot ofzo
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 19:29
Miracle
Avatar van Miracle
Miracle is offline
Wij bewaren het ook altijd, want we hebben altijd teveel. Vriezer of koelkast, ik vind het allebei nog prima te eten.
__________________
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 19:57
Mr.Oizo
Avatar van Mr.Oizo
Mr.Oizo is offline
Mijns inziens is het niet slecht.
Echter, mijn pa heeft wel eens Chinees eten dat we een dagje hebben bewaard in de koelkast de dag erna gegeten en daarna werd hij erg misselijk/ziek. Is al weer een aantal jaar geleden, maar hij denkt dat dat nog steeds van de Chinees is.
Maja, het ligt er waarschijnlijk ook wel aan of je het goed bewaart of niet.
__________________
Mr.Oizo als vaste forummer: 27-04-2000 - 13-11-2006. Daarna passief lid geworden.
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 20:51
Curunir
Avatar van Curunir
Curunir is offline
Ik zou het toch niet al te lang bewaren. Op termijn gaat vlees weer leven en bewegen enzo.. door maden dan
__________________
x
Met citaat reageren
Oud 13-11-2005, 22:20
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Curunir schreef op 13-11-2005 @ 21:51 :
Ik zou het toch niet al te lang bewaren. Op termijn gaat vlees weer leven en bewegen enzo.. door maden dan
In de koelkast heb je geen maden (zolang hij koelt en je ze er niet zelf instopt), de temperatuur is te laag voor die beesten
Met citaat reageren
Oud 14-11-2005, 16:12
Mara
Mara is offline
We laten het afkoelen en zetten het in de koelkast.

Ik warm trouwens alleen nasi op, dat vertrouw ik toch meer dan vlees ofzo
Met citaat reageren
Oud 14-11-2005, 18:55
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
In nasi zit toch ook vlees meestal?
Met citaat reageren
Oud 14-11-2005, 19:07
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
Bloem schreef op 14-11-2005 @ 19:55 :
In nasi zit toch ook vlees meestal?
ja maar dat zijn maar kleine stukjes ham oid, met bijvoorbeeld babi pangang heb je echt een vleesgerecht
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 14-11-2005, 20:35
@Moon
@Moon is offline
Citaat:
Roos schreef op 13-11-2005 @ 20:14 :
Het belangrijkste is dat je het goed opwarmt. Dus niet 1 minuutje halfwarm in de magnetron, maar het moet echt een tijdje flink heet zijn. Dan doodt je de bacterieen namelijk. Dit geldt niet alleen voor Chinees eten, maar ook voor stamppot ofzo
Inderdaad. Ik denk zelf dat je het beste in een pannetje kan warm maken ipv in de magnetron.
Met citaat reageren
Oud 14-11-2005, 20:43
Mara
Mara is offline
Citaat:
Bloem schreef op 14-11-2005 @ 19:55 :
In nasi zit toch ook vlees meestal?
Veel minder, word ik ook vast minder ziek
Met citaat reageren
Oud 14-11-2005, 21:50
Verwijderd
Luchtdicht verpakken en ondersteboven bewaren!
Met citaat reageren
Oud 15-11-2005, 15:38
snoopy
Avatar van snoopy
snoopy is offline
volgens mij kan dat prima, hoor.
Je krijgt er van die prachtige bakjes bij
__________________
Tsja
Met citaat reageren
Oud 15-11-2005, 16:32
Verwijderd
Citaat:
MTpower schreef op 13-11-2005 @ 19:21 :
Wij gooien de restjes meestal in de koelkast en eten het de volgende dag gewoon. De smaak is minder, maar het is niet vies/schadelijk ofzo (wij zijn er iig nooit ziek van geweest).
Met citaat reageren
Oud 16-11-2005, 11:39
sas_andrea
Avatar van sas_andrea
sas_andrea is offline
wij bewaren t altijd een dag in de koelkast en verwarmen t dan gewoon in de magnetron. nog nooit problemen mee gehad hoor. je moet alleen wel goed heet laten worden. in de pan opwarmen vind ik niet lekker.
__________________
Life's a bitch, and then you marry one. :-P
Met citaat reageren
Oud 17-11-2005, 17:05
mini89
mini89 is offline
Volgens mij kan dat best, wij bewaren het altijd in de koelkast, en zetten het de volgende dag in de magnetron.
Die prachtige bakjes zakken trouwens wel als een plumpudding in elkaar als je ze te lang in de magnetron zet
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 17-11-2005, 17:29
kabouterkop
Avatar van kabouterkop
kabouterkop is offline
Citaat:
mini89 schreef op 17-11-2005 @ 18:05 :
Volgens mij kan dat best, wij bewaren het altijd in de koelkast, en zetten het de volgende dag in de magnetron.
Die prachtige bakjes zakken trouwens wel als een plumpudding in elkaar als je ze te lang in de magnetron zet

bakjes met een geribbelde zijkant zijn ook niet voor de magnetron als ze in gladde (wat hogere) bakjes zitten wel. t is maar dat je het weet
__________________
liefde is de wijsheid van de dwazen, liefde is de dwaasheid van de wijzen
Met citaat reageren
Oud 18-11-2005, 14:48
mini89
mini89 is offline
Wist ik dus niet
Met citaat reageren
Oud 18-11-2005, 22:17
Chloe Siere
Chloe Siere is offline
Wij eten het uiterlijk 3 dagen later op. Meestal 1 of 2 dagen later. En zijn er ook nog nooit ziek van geworden.
Met citaat reageren
Oud 19-11-2005, 17:54
Mr.Oizo
Avatar van Mr.Oizo
Mr.Oizo is offline
De prei die tussen de bami of nasi zit kun je niet te lang bewaren in de koelkast. Daar moet je dus voor oppassen.
__________________
Mr.Oizo als vaste forummer: 27-04-2000 - 13-11-2006. Daarna passief lid geworden.
Met citaat reageren
Oud 19-11-2005, 23:27
RoB!N
RoB!N is offline
Kan goed alleen de nasi is nooit zo lekker meer...
Met citaat reageren
Oud 19-11-2005, 23:45
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
RoB!N schreef op 20-11-2005 @ 00:27 :
Kan goed alleen de nasi is nooit zo lekker meer...
Witte rijst is meer magnetron-proof
Met citaat reageren
Oud 19-11-2005, 23:46
Verwijderd
nasi kun je beter opbakken in een koekenpan niet té lang want dan wordt het hard
Met citaat reageren
Oud 20-11-2005, 13:08
whertus
whertus is offline
Het beste wat je kunt doen is de restjes die je over hebt te laten afkoelen 5 minuutjes ofzo en dan vervolgens het in de koelkast te doen, niet in de vriezer. Volgende dag kan je het dan het beste opeten.
Met citaat reageren
Oud 27-11-2005, 09:35
Flowerless
Flowerless is offline
Meestal als wij naar de chinees gaan halen we meestal wat veel. Wat we dan doen is na het eten het overgebleven eten nog wat af laten koelen (met deksel open), daarna in de koelkast zetten en dan eten we het de volgende dag op. Dat kan prima

Owhja de volgende dag als we het gaan eten warmen we het op in de magnetron...
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Verhalen & Gedichten [Vervolg]Achter de gele deur #2
Eend
166 20-06-2006 20:32
Eten & Drinken eten en hygiene
damaetas
22 14-06-2006 14:06
Eten & Drinken Waar heb je op dit moment trek in?
lingua
200 30-04-2006 18:50


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:37.