Advertentie | |
|
![]() |
|
De reden waarom je soms maar voorzichtig vloeistof mag toevoegen is omdat sommige processen ofwel heel erg exotherm of endotherm verlopen: je recipiënt kan dan heel koud of warm worden. Een andere reden dat je soms moet opletten met volgordes: voor sterke zuren en basen verdun je ze door water te nemen en er voorzichtig zuur bij te doen. Doe je het omgekeerd (water bij zuur/base) dan kan het zijn dat er zuur/base opspat (ik denk dat je zelf wel inziet dat dat niet leuk is om op je handen te krijgen). Omgekeerd kan dus wel, maar vereist extra voorzichtigheid.
Waarom je eerst in 600 ml moet oplossen, is dat je eerst moet zien dat alles goed oplost. Daarna kan je aanlengen tot exact 1000 ml (daarom ook traagjes toevoegen), zodat je exact kan zien wanneer je 1000 ml hebt: daarom ook te maken in een maatkolf. Waarschijnlijk zal bij die 600 ml alles nog goed oplossen, dat zou ik uit mijn hoofd niet zomaar kunnen zeggen. Als het je om de berekeningen van concentraties gaat, dan zal ik moeten passen, buffers zitten iets te ver in mijn geheugen verstopt om exact te kunnen zeggen hoe dat weer berekend moest worden. Maar Wikipedia kan je vast verder helpen: http://en.wikipedia.org/wiki/Buffer_solution
__________________
vaknar staden långsamt och jag är full igen (Kent - Columbus)
|
Advertentie |
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
Huiswerkvragen: Exacte vakken |
pH van een buffer Martine1986 | 12 | 18-09-2006 22:03 | |
Huiswerkvragen: Exacte vakken |
[sk] buffers en zuren en basen deb24 | 2 | 05-09-2005 11:34 | |
VWO |
Natuur & Techniek Bloedpropje | 34 | 15-05-2005 14:32 | |
Huiswerkvragen: Exacte vakken |
[SK] Buffer maken Verwijderd | 10 | 08-02-2005 15:49 |