Milieudefensie lanceert webspel tegen megastallen - Scholieren.com forum
Oud 22-02-2011, 15:17
Vincent VMD
Vincent VMD is offline
Milieudefensie voert voor de komende Provinciale Statenverkiezingen campagne tegen megastallen. Het nieuwste middel in deze campagne is het webspel 'Veestapelen'.

Veestapelen doe je door Tetris te spelen met koeien, kippen en varkens. Doel van het spel is om de stallen te vullen totdat de gekkekoeienziekte uitbreekt, de beesten geslacht moeten worden of de stal te vol zit met methaangassen.

Spelers kunnen na een level een stemadvies vragen voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart. Daarin staat welke partijen wat Milieudefensie betreft een goede keuze zijn voor wie een verbod op megastallen wil.

Het webadres is ...

Achtergrond
Megastallen tasten het milieu aan want ze produceren een gigantisch mestoverschot dat de kwaliteit van het water en de natuur aantast. Dieren in megastallen hebben geen vrije uitloop naar buiten. Bovendien vergroten megastallen het risico op het ontstaan van voor de mens schadelijke dierziekten.

Uit NIPO-onderzoek in opdracht van Milieudefensie blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlanders tegen megastallen is.

Eerder bleek uit onderzoek van Milieudefensie dat het aantal megastallen in Nederland meer dan verdubbeld is in vijf jaar tijd. Op dit moment telt Nederland minstens 575 megastallen. Een megastal is een stal die groter is dan 1,5 hectare.

Laatst gewijzigd door ganralph; 22-02-2011 om 15:31.
Advertentie
Oud 22-02-2011, 15:31
ganralph
ganralph is offline
Er is hier al een topic over megastallen en het is niet de bedoeling om hier reclame te maken voor websites en campagnes.
Advertentie
Topic gesloten

Topictools Zoek in deze topic
Zoek in deze topic:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:55.