Een lekker, slank recept voor lasagne met veel groente en zonder pakjes sausmix etc, ik vind het erg lekker
Je hebt nodig voor ongeveer 2/3 personen:
- zalmfilets of gerookte zalm (of zalmsnippers)
- lasagnebladen
- 250 gram hüttenkäse
- 500 gram diepvries bladspinazie
- een courgette
- een ui
- 2 eetlepels (zonnebloem)olie
- 75 gram geraspte kaas (mag ook best 30+ kaas of parmezaan zijn, zelf vind ik geitenkaas ook erg lekker, is vaak ook 30+ oid)
- 2 tomaten
- een teentje knoflook
- 100 ml melk
- (nootmuskaat) doe ik zelf niet, vind ik niet lekker maar kan wel
- peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een ovenschaal in
- Pers de knoflook uit of snijd fijn
- Snipper de ui, schaaf lange plakken van de courgette, snijd de tomaten in plakjes
- Fruit de ui met de knoflook in de olie en schep de spinazie er beetje bij beetje bij, giet het vocht af of laat verdampen. Roer de helft van de hüttenkäse en de geraspte kaas erdoor.
- Snijd de zalmfilets in stukjes en bak even mee met het spinaziemengsel
- Schep een laagje spinaziemengsel op de bodem van de ovenschaal, dek af met courgette plakken, daarop lasagnebladen, dan weer een laagje spinaziemengsel, courgetteplakken, lasagnebladen, etc. Eindig met lasagnebladen.
- Klop de melk met de overgebleven hüttenkäse en wat peper en zout (en eventueel nootmuskaat), giet dit over de lasagnebladen, leg hierop de plakken tomaat en dek af met de overgebleven kaas.