Hoi,
Ik zit in vwo 5 en we moesten een enzym proef doen.
Onze keuze was het effect van lipase op verschillende vetten, omdat er geen lipase aanwezig was moesten we gebruik maken van pancreaslipase. De vetten waarvan wij gebruik maakten waren. Lijnolie Olijfolie Mayonaise en Boter (verzadigde - niet verzadigde en vloeibare en vaste stoffen).
De start ph van deze stoffen was 5, en we hebben bij 20ml van elk van deze stof 5 ml 1% pancreatine oplossing.
Het rare was - bij alle 3 de stoffen is er over een periode van een week géén verandering opgetreden behalve bij mayonaise.
Het rare hierbij was dat de PH eerst naar ph 7 ging en daarna naar ph 4 zonder enigzins toevoegingen.
Heeft iemand hier een idee waarom er geen veranderingen zijn opgetreden?
Is het omdat de start ph te hoog of te laag was? Of dat de temeratuur (kamertemperatuur) te hoog / te laag was?
En waarom is er zo'n rare ph verandering opgetreden bij mayonaise?
bij voorbaat dank
-Naz
__________________
So I cry, I pray and I beg
|