Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / School & Studie / Huiswerkvragen: Exacte vakken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 22-01-2004, 15:21
Naz
Naz is offline
Hoi,

Ik zit in vwo 5 en we moesten een enzym proef doen.

Onze keuze was het effect van lipase op verschillende vetten, omdat er geen lipase aanwezig was moesten we gebruik maken van pancreaslipase. De vetten waarvan wij gebruik maakten waren. Lijnolie Olijfolie Mayonaise en Boter (verzadigde - niet verzadigde en vloeibare en vaste stoffen).

De start ph van deze stoffen was 5, en we hebben bij 20ml van elk van deze stof 5 ml 1% pancreatine oplossing.

Het rare was - bij alle 3 de stoffen is er over een periode van een week géén verandering opgetreden behalve bij mayonaise.

Het rare hierbij was dat de PH eerst naar ph 7 ging en daarna naar ph 4 zonder enigzins toevoegingen.

Heeft iemand hier een idee waarom er geen veranderingen zijn opgetreden?

Is het omdat de start ph te hoog of te laag was? Of dat de temeratuur (kamertemperatuur) te hoog / te laag was?

En waarom is er zo'n rare ph verandering opgetreden bij mayonaise?

bij voorbaat dank

-Naz
__________________
So I cry, I pray and I beg
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:02.