30-08-2004, 13:59 | ||
Citaat:
|
30-08-2004, 14:08 | ||
Citaat:
Hoewel http://www.soya.be/nl/voedingswaarden-van-sojamelk.php sojamelk gezonder is.
__________________
Est unusquisque faber ipsae suae fortunae
|
30-08-2004, 14:11 | ||
Citaat:
Yoghurt drinks ook wel maar ik zei net al dat dat meer rottigheid levert dan dat je er voordeel van hebt. Verder zit kraanwater boordevol calcium en kun je eventueel een mineralen preparaat slikken.
__________________
Est unusquisque faber ipsae suae fortunae
|
30-08-2004, 14:23 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
|
30-08-2004, 14:54 | |
Verwijderd
|
"melk is gezond voor elk" is echt een slogan die nergens op slaat.
Wat helaas vaak wordt vergeten is dat er ook negatieve kanten aan melk zijn. De media en reclames beweren wel vaak van 'melk de witte motor' en 'vraag maar aan je oma, die heeft nu broze botten.' Toch is er bewezen dat melk lang niet altijd goed is. Melk is bedoeld voor kalveren die in twee jaar van 40 tot 900 kilo groeien. Dus een kalf verdubbelt zijn gewicht in 50 dagen. Kun je nagaan dat het eigenlijk veel te veel 'goede stoffen' bevat voor mensen. Calcium in koemelk is verbonden aan Caseïne. Mensen hebben nogal moeite met de stof caseïne. Door die stof is het calcium namelijk moeilijk uit de melk te halen. Ook veroorzaakt het slijm op onze maagwand waardoor wij een hoop voedingsstoffen minder goed, en soms helemaal niet meer, kunnen opnemen. De stof veroorzaakt ook een probleem met de slijmvliezen. Mensen nemen na hun derde levensjaar eigenlijk helemaal geen calcium meer op uit koemelk. Ook de enzymen die caseïne moeten afbreken zijn dan niet meer actief. Melk onttrekt dus juist calcium uit ons lichaam... Ik eet geen vlees en drink geen melk en toch ben ik gezond dus overweeg nog eens waarom je tegen heug en meug melk moet drinken, en geloof niet klakkeloos wat de maatschappij beweert! Links naar pagina's om nog eens door te lezen: http://www.veganisme.non-profit.nl/info/viv_002.htm http://www.notmilk.com/ http://utopia.knoware.nl/users/wwits...len/melk1.html |
30-08-2004, 14:55 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
Sojamelk wordt steeds betaalbaarder, maar 't is nog steeds wel duur. Geen idee hoe duur eigenlijk. 't Smaakt best lekker Beetje waterig, maar dat is niet vies |
30-08-2004, 15:03 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
1 plak kaas: 160 mg 1 snee volkorenbrood: 10 mg 1 grote lepel gekookte groente: 25 mg (volgens mij vooral in broccoli) 1 grote lepel bruine bonen: 20 mg 20 gram gemengde noten: 15 mg Ik denk dat, als je gevarieerd genoeg eet, je je niet zo druk hoeft te maken over calciumgebrek. |
30-08-2004, 15:14 | ||
Citaat:
Het is niet zozeer de casseïne allergie maar de lactose, waarom, doordat het lichaam te weinig lactase heeft, enzymen die de lactose bewerken. Dan krijg je genoemde problemen. Casseïne kan ook los worden gekoppeld van melksuiker, zoals in een proteine supplement op casseïne basis. *if I'm wrong, you may shoot me*
__________________
Est unusquisque faber ipsae suae fortunae
|
30-08-2004, 16:41 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
|
08-09-2004, 08:43 | ||
Citaat:
__________________
Nee, ik spreek geen alto !!
|
08-09-2004, 13:40 | ||
Citaat:
Of neem nou brood. Een tarwe plant bestaat ook niet om de mens van voedsel te voorzien, die produceerd enkel zaad om zichzelf voort te planten. En zo kun je nog wel legio mogelijkheden opnoemen. Melkeiwit ( of wel casseïne ) is slecht en niet lichaamseigen. Het moet in het lichaam eerst worden afgebroken. Goh, is dat niet met alle eiwitsoorten zo ? Al nam je hapjes uit je been, 100% lichaamseigen, dan nog zou dat eerst worden afgebroken tot losse aminozuur moleculen alvorens het in de vrije aminozuurpoel tot ketens word gecombineerd om dan op de benodigde plaatsen in het lichaam te worden ingebouwd. Melk eiwit is nochtans een van de beste niet-synthetisch bewerkte natuurlijke eiwitbronnen die na hele kippen eieren op de ranglijst staat qua aminozuur capaciteit. Soja daarentegen staat bijna op de laatste plaats, nog maar net boven de incomplete plantaardige eiwitten... Lactose, melksuiker, is een stof waar mensen niet tegen kunnen. Ten dele waar, maar dat treft voornamelijk de mensen die te weinig lactase produceren, het enzym dat lactose afbreekt. Je bent daar dus echt allergisch voor ( wat overigens per etnische groep kan verschillen ) maar het ligt verder niet aan de melk die voor mensen onverdraagbaar zou zijn. Een gezond mens produceert meer dan genoeg lactase. Wat hebben we nog meer. Melk laat een slijmlaag achter in de ingewanden zodat de voedingsstoffen niet eens worden opgenomen. Correct, bij het drinken van melk vormt zich idd een slijmlaag in de mond die het slikken wat onprettig kan maken. Echter eenmaal in de maag zal de melk door toedoen van maagzuur uit een vlokken en geld ook deze theorie niet meer, de voedingsstoffen worden eenmaal in de darmen gewoon opgenomen zoals het hoort. Melkproducten als yoghurt/kwark etc hebben deze vervelende eigenschap trouwens helemaal niet. Laatste argument, melk is baggervet en niet verteerbaar voor mensen, alleen voor kalveren. Uiteraard, komen we weer bij punt nr 1. Melk recht van onder de koe uit is idd slecht, los van het feit dat zo'n koe je wel eens een trap voor je kop kan geven, wat nog veel ongezonder is. Daarom word die melk ook eerst bewerkt in fabrieken voor het geschikt is voor menselijke consumptie. Net als brood immers, een tarwe stengel valt ook niet rauw van het veld te eten. En, last but not least. In jou theorie met honden en weet ik veel wat voor beesten... katten horen dan dus ook geen koe melk te drinken. Waarom gaat het liedje dan "poesje mauw, ik heb lekkere melk voor jou" das zeker speciale poezenmelk ?
__________________
Est unusquisque faber ipsae suae fortunae
Laatst gewijzigd op 08-09-2004 om 13:46. |
08-09-2004, 17:55 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
Bel een huisarts en vraag of JIJ of welk ander mens melk mag. Dat lijkt me handiger. Jouw mening is kennelijk gebaseerd op 'geneeskundige informatie' mbt dieren. Anders ben ik erg benieuwd naar een onderbouwing met wetenschappelijke bronnen. En dan natuurlijk wel bronnen die betrekking hebben op mensen en niet op katten. Het spijsverteringsstelsel van katten is niet te vergelijken met dat van de mens. |
09-09-2004, 01:12 | |
http://utopia.knoware.nl/~wwitsel/ma...len/melk1.html
http://www.rudolfdewit.com/melk.html http://www.mbog.nl/Patienteninfo/Con...OG%20Beunk.pdf En ga zo maar door. Melk is in ieder geval niét gezond. M.a.w., het heeft helaas meer negatieve dan positieve uitwerkingen. De enige reden waarom veel mensen zelfs nú nog denken dat melk gezond is, komt omdat er in de jaren '30 een enorm melkoverschot was, reclamemakers kregen de opdracht om deze melk te adverteren, om het zo te kunnen verkopen. Geld was dus het motief. Niet dat het gezond is. Misschien is dat wel de meest succesvolle reclamecampagne ooit, want het leeuwendeel van de mensen denkt nog steeds dat het gezond is. Maar men kan hoog of laag springen, melk blijft niet gezond.
__________________
yupyup.
|
09-09-2004, 06:43 | ||
Citaat:
Maar melk heeft idd ongezonde dingen hoor |
09-09-2004, 08:49 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
|
09-09-2004, 09:02 | ||
Citaat:
Professor Defares vindt slijmvorming door melk nog niet wetenschappelijk aangetoond. Hij stelt dat melk een bron is van eiwit en calcium en helaas vet. Overmatige consumptie van eiwit leidt, volgens Defares, tot extra calciumverlies via de nieren. Dat betekent dat je nog meer calcium nodig hebt om een goede botopbouw te handhaven. Meer melk helpt hier niet, dat is, vanwege de eiwitten in melk, een vicieuze cirkel. Had ik niet al een stuk gepost over melk eiwit ? Melkproducten bevatten lichaamsvreemde eiwitten die eerst door het lichaam moeten worden omgezet naar lichaamseigen eiwitten. Het enzym, lactase, dat nodig is om lactose (melksuiker) af te breken, wordt maar tot ons derde jaar in voldoende mate aangemaakt. Het (gedeeltelijk) ontbreken van het enzym lactase zal bij grote consumptie van melkproducten tot problemen leiden. Melkproducten kunnen een slijmlaag achterlaten op de tere darmslijmvliezen, dat kan een verminderde opname van voedingsstoffen tot gevolg hebben. Dit is ontzettende dikke bull ! Die slijmlaag klopt, maar zodra het goedje eenmaal in de maag komt blijft daar niks van over. Melk vlokt namelijk uit.. In de maag vind onder invloed van zoutzuur en het enzym pepsine een denatureringsproces plaats. Ma.w. : de structuur van de eiwitten veranderd, ( zoals altijd ) de melk vlokt uit. Tegen de tijd dat het in de dunne darm aan komt is dat proces zo ver gevorderd dat er van de losse moleculen geen slijmlaag meer kan ontstaan. En het st aat er btw al "het ONTBREKEN van het enzym lactase" normale gezonde mensen produceren dat meer dan voldoende. Over de omzetting van "lichaamsvreemde eiwitten" had ik net al gepost. Als je dat nog geloofd moet je je echt eens verdiepen in dit soort dingen. Dat melk vet is klopt ook, dus, drink magere melk. Das niet vet. Wat betreft calcium in melk, idd, een óvermaat aan calcium word door de nieren uitgescheiden. Osteoporose krijg je toch als je eenmaal je 30e voorbij bent al drink je 100 liter melk. En idd, calcium en magnesium hebben een antagonistische werking. Bij te weinig magnesium ontstaat idd het risico op spierkrampen. Let idd wel dat anorganische bronnen met magnesium e.d. idd onvolledig verwerkt worden, een dierlijke aminozuurbron is idd beter. Wat betreft de botmassa, het in stand houden van gezonde botten is meerendeels afhankelijk van een voldoende consumptie van vitamine D ipv enkel calcium. De koemelk allergie die je noemde, waardoor migraine, bronchities etc ontstaat, komt voor bij 2 tot 5% van de zuigelingen, dat noemen we een kinderziekte. ( we spreken hier even niet over de lactose intollerantie, dat is een veelal etnische aandoening ) Blijkt ook weer dat deze zuigelingen ook slecht reageren op ei-eiwit, pinda's soja, vis, etc. Na een aangepast dieet waarmee het lichaam went groeit de jongeling vanzelf over de allergie heen. Dit soort allergiën komt bij niet-melk-drinkers net zo vaak voor en word dan maar toegeschreven aan huismijt, pollen, etc. Voor de rest, lees mijn eerdere post. Ben je nog immer niet overtuigd en voel je nog altijd behoefte om dat wel te raken ? Roep dan maar dan zal ik me straks wel de tijd af doen om de achtergronden geheel te verklaren. Btw geven die artikelen van jou, als je goed leest, ook AFWIJKENDE situaties op. ALS je deze allergie hebt of deze afwijking, dán is melk mogelijk slecht.
__________________
Est unusquisque faber ipsae suae fortunae
|
09-09-2004, 09:04 | ||
Citaat:
Whats next ? De aloude bewering dat eieren slecht zijn en je maar 1 ei per week mag eten ivm vet en cholesterol ?
__________________
Est unusquisque faber ipsae suae fortunae
|
09-09-2004, 10:58 | ||
Citaat:
Je argument dat de lactose-intolerantie meer een etnisch probleem is, is gedeeltelijk waar. Er zijn inderdaad bevolkinsgroepen (Aziatische?) die voor 80% of meer lactose-intolerant zijn. (ik heb dat een keer in de Elsevier gelezen, ik weet niet meer precies over welke bevolkingsgroepen het ging en wat de precieze percentages waren). Maar hoe verklaar je dan dat lactose-intolerantie hier in de westerse wereld óók steeds vaker voorkomt? En je argument dat meer mensen maar zéggen dat ze hebben slaat ook kant nog wal, een lactose-intolerantie wordt echt niet zomaar vastgesteld hoor! Dat het nu hier 'opeens' ook meer voorkomt, is waarschijnlijk omdat artsen vroeger ook niet wisten wat ze met die klachten aan moesten. Mijn moeder heeft er ook twintig jaar over gedaan voor ze eindelijk wist wat ze had. Iedereen kan wel Findin Niki belachelijk gaan maken, maar ze heeft wel een punt met dat het onnatuurlijk is om als volwassen zoogdier melk te drinken. Melk is daar niet voor bedoeld, en dus ook niet noodzakelijk als voedselbron, mits je verder wel gezond eet. |
09-09-2004, 14:35 | |||
Citaat:
Die intollerantie is bij mijn weten nog niet verder onderzocht of dat specifiek door melk komt of dat er meerdere factoren in mee spelen. Al heb je zeker gelijk dat het percentage lactose intollerante gevallen toe neemt. Een van de oorzaken waarin men dat zoekt is de steeds groter worden de interraciale mix. Nakomelingen uit verschillende etnische groeperingen etc. Feit is wel dat de westerse mens sowieso een schromelijk verslechterde eetgewoonte heeft. Maar, wanneer het puur lactose intollerantie is en dus geen andere oorzaken betreft... hoe kan het dan dat al die mensen wel yoghurt, kwark, pudding, slagroom etc eten. In veel van die producten zit soms meer lactose dan in melk ? Wat betreft dat het niet voor mensen bedoeld is... een koe in haar geheel is er ook niet voor bedoeld om door mensen te worden opgegeten ! Evenmin als een tarweplant daarvoor bedoeld is ! Dat vind ik bijna net zo'n incorrecte stelling als dat geblaat over casseïne. Casseïne is een van de compleetste proteïnestructuren die de natuur bied en dus ook het best bruikbaar in een menselijk organisme. Kijk ik wil niemand afzeiken ofzo, of zeggen dat melk supergezond is. Ik wil alleen bereiken dat mensen niet zo bevooroordeeld zijn en alles geloven wat er onderzocht word. Immers, het "ei-geel-onderzoek" heeft ook jarenlang de consumptie van eieren onder de duim gehouden omdat het slecht zou zijn en het nu is al enkele jaren het tegendeel bewezen en tóch blijven mensen in die mythe geloven. Uiteraard heeft melk zn mindere kanten, dat is met vlees ook. En met soja ook. Men slaat door in het verketteren van melk op basis van incomplete test resultaten. Omdat de meeste mensen niet zo verdiept zijn in dit soort biologie krijg je zo angst aan gepraat en verliest men de realiteit & relativiteit uit het oog. Citaat:
Op basis van welke studie ik doe ga jij beoordelen of mijn posts inhoudelijk kloppen of niet ? Wanneer ik medische biologie zou studeren zou je me geloven, als ik metaaltechnicus was niet ? Ik studeer psychologie, maar, als hobby/passie doe ik er wat voeding en fysiologie bij, alleen ligt in die sector niet zo'n verbreid carrière perspectief, dus hou ik het maar als hobby.
__________________
Est unusquisque faber ipsae suae fortunae
Laatst gewijzigd op 09-09-2004 om 14:41. |
09-09-2004, 16:45 | ||
Verwijderd
|
Citaat:
En ter informatie: zelf drink ik amper/geen melk en dergelijke, wees gerust. |
09-09-2004, 17:08 | ||
Citaat:
|
10-09-2004, 16:16 | ||
Citaat:
__________________
Tumtiedum hups.
|
10-09-2004, 16:17 | |
[QUOTE]benchMarc schreef op 09-09-2004 @ 15:53 :
Van dit soort mensen kun jij nog iets leren, breezertje. [/QUOTE en bedankt
__________________
Tumtiedum hups.
|
10-09-2004, 16:55 | ||
Citaat:
Maar het hád ook heel sarcastisch bedoeld kunnen zijn, tzou niet de eerste keer zijn.
__________________
Est unusquisque faber ipsae suae fortunae
|
10-09-2004, 17:32 | ||
[QUOTE]cookie16 schreef op 10-09-2004 @ 17:17 :
Citaat:
|
11-09-2004, 18:29 | ||
Citaat:
__________________
Tumtiedum hups.
|
|
|
Soortgelijke topics | ||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
Eten & Drinken |
Melk is slecht voor elk! TechXP | 92 | 07-06-2005 14:36 | |
Lichaam & Gezondheid |
Melk slecht voor je ? Sprinkle | 2 | 06-06-2005 14:50 | |
Lichaam & Gezondheid |
Melk is ongezond! Hydrogen | 55 | 08-05-2005 19:59 | |
Eten & Drinken |
De mythes rond melk 770 | 10 | 08-05-2005 12:40 | |
Eten & Drinken |
Melk. Verwijderd | 42 | 12-03-2003 13:07 | |
Lichaam & Gezondheid |
Melk is gif romy17 | 76 | 31-10-2002 15:25 |