Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 25-02-2007, 17:42
Verwijderd
Ik moet op zo'n elektrisch plaatje gaan koken en vroeg me af wat voor pannen daarvoor geschikt zijn.
Ik heb tot nu toe altijd op gas gekookt, maar ik weet niet of ik de pannen die ik nu heb kan gebruiken voor elektrisch.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 25-02-2007, 18:02
Verwijderd
Vaak zijn pannen die op een gasvuur hebben gestaan een beetje bol aan de onderkant. Hierdoor zullen ze dus niet echt stabiel staan op zo'n plaatje en zal de warmteverdeling ook niet ideaal zijn. Niet te vergeten glijdt alle olie de je gebruikt naar één kant.
Met citaat reageren
Oud 26-02-2007, 09:35
Konijn
Avatar van Konijn
Konijn is offline
Als je je pannen al heel lang hebt, kun je daar niet meer achter komen denk ik.
De meeste pannen die je nieuw koopt zijn er wel voor geschikt, gewoon even kijken op de verpakking. Maar bijna alles is geschikt voor elektrisch koken (in tegenstelling tot inductie).
__________________
Keep on rockin'
Met citaat reageren
Oud 26-02-2007, 12:56
Poepkind
Avatar van Poepkind
Poepkind is offline
alles is geschikt voor elektrisch
en verder wat jaeger zegt
__________________
Inge poepte poep in de poepzak met haar poepende poeper
Met citaat reageren
Oud 26-02-2007, 17:27
Verwijderd
Citaat:
Poepkind schreef op 26-02-2007 @ 13:56 :
alles is geschikt voor elektrisch
Echt? Ook met een dunne bodem?
Met citaat reageren
Oud 26-02-2007, 17:35
Sasbeest
Avatar van Sasbeest
Sasbeest is offline
Ik heb een tijdje een elektrisch kookplaatje gebruikt. Met pannen met dunne bodem. Ik kan je zeggen, daar word je niet blij van. Iedere keer wanneer ik melk probeerde te koken, kookte het aan. En zie dan je pan maar weer eens schoon te krijgen!
__________________
Liefde was als de regen, ze veranderde in ijs of verdween
Met citaat reageren
Oud 26-02-2007, 18:32
Poepkind
Avatar van Poepkind
Poepkind is offline
Citaat:
~lienepien~ schreef op 26-02-2007 @ 18:27 :
Echt? Ook met een dunne bodem?
je sloopt je pan er niet mee ofsow. Een dikke bodem is altijd beter, ook op gas, maar het hoeft niet perse.
__________________
Inge poepte poep in de poepzak met haar poepende poeper
Met citaat reageren
Oud 26-02-2007, 19:35
Iduna
Avatar van Iduna
Iduna is offline
Citaat:
Jaeger schreef op 25-02-2007 @ 19:02 :
Vaak zijn pannen die op een gasvuur hebben gestaan een beetje bol aan de onderkant. Hierdoor zullen ze dus niet echt stabiel staan op zo'n plaatje en zal de warmteverdeling ook niet ideaal zijn. Niet te vergeten glijdt alle olie de je gebruikt naar één kant.
Dit ja.
Met citaat reageren
Oud 27-02-2007, 09:02
Verwijderd
Met de pannen die je nu hebt, heb je vast ook op gas gekookt? Dan zijn ze niet meer geschikt voor elektrisch (zoals Jaeger al zei). Als je nieuwe pannen hebt, dan over het algemeen wel.
Met citaat reageren
Oud 03-03-2007, 01:50
DusterBoy
Avatar van DusterBoy
DusterBoy is offline
Doe het niet, elektrisch koken zuigt!
__________________
Everything you say, can and WILL be used against you!
Met citaat reageren
Oud 03-03-2007, 02:03
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
DusterBoy schreef op 03-03-2007 @ 02:50 :
Doe het niet, elektrisch koken zuigt!
Inderdaad, maar soms moet je wel
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 03-03-2007, 14:02
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Ik vond elektrisch koken eigenlijk fijner dan op gas Ik gebruikte wel pannen waar ik ook mee op gas gekookt had maar die staan heel erg te wiebelen dus nieuwe of pannen waarmee je elektrisch of op inductie oid gekookt hebt zijn fijner.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 03-03-2007, 23:26
Nona
Avatar van Nona
Nona is offline
Electrisch koken is niet fijner dan op gas, de temperatuur is veel moeilijker regelbaar. Maar zodra het een beetje went kun je er prima op koken, ik doe het zelf ook.
In principe zijn alle pannen goed, maar als je pannen kunt nemen met een wat dikkere bodem is dat fijn want dingen bakken wel sneller aan.
__________________
I like my new bunny suit
Met citaat reageren
Oud 05-03-2007, 19:30
ekki
Avatar van ekki
ekki is offline
Citaat:
Jaeger schreef op 25-02-2007 @ 19:02 :
Vaak zijn pannen die op een gasvuur hebben gestaan een beetje bol aan de onderkant. Hierdoor zullen ze dus niet echt stabiel staan op zo'n plaatje en zal de warmteverdeling ook niet ideaal zijn. Niet te vergeten glijdt alle olie de je gebruikt naar één kant.
Ik heb nergens last van. Heb 4 jaar op gas gekookt en had nu elektrisch (wat overigens vreselijk irritant is!!!!!). Gewoon dezelfde pannen gebruikt en dat gaat prima. Niks instabiel of glijdende olie ofzo. Zijn wel pannen met een 'dikke bodem', misschien scheelt dat. En destijds ook nieuw gekocht.

Volgens mij maakt het idd alleen uit bij inductie.
__________________
De enige domme vraag is de niet gestelde vraag. (© Caatje) | Ik ben gelukkig, gelukkig (naar Brigitte K.) | Koeien!!!! (© Brigitte Kaandorp) | ergo
Met citaat reageren
Oud 05-03-2007, 21:31
Verwijderd
Citaat:
Poepkind schreef op 26-02-2007 @ 13:56 :
alles is geschikt voor elektrisch
en verder wat jaeger zegt
niet waar. In de hema zijn iig de koekenpannen van € 27 geschikt voor alles, en die van een euro of zeven alleen voor gas.
Als je dan toch nieuwe pannen gaat afschaffen: meestal staat op de verpakking waarvoor ze geschikt zijn.
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 07:36
Verwijderd
Citaat:
Quis schreef op 05-03-2007 @ 22:31 :
Als je dan toch nieuwe pannen gaat afschaffen
... aanschaffen?


af·schaf·fen (ov.ww.)
1 zich niet meer bedienen van
2 (een gewoonte, gebruik) doen ophouden => iets in de ban doen, schrappen
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 09:30
Verwijderd
Citaat:
*blue angel* schreef op 06-03-2007 @ 08:36 :
... aanschaffen?


af·schaf·fen (ov.ww.)
1 zich niet meer bedienen van
2 (een gewoonte, gebruik) doen ophouden => iets in de ban doen, schrappen
uh, ja, aanschaffen dus
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 13:24
Iduna
Avatar van Iduna
Iduna is offline
Citaat:
*blue angel* schreef op 06-03-2007 @ 08:36 :
... aanschaffen?


af·schaf·fen (ov.ww.)
1 zich niet meer bedienen van
2 (een gewoonte, gebruik) doen ophouden => iets in de ban doen, schrappen
In Nederland wordt aanschaffen wel vaker gebruikt.

aan·schaf·fen (ov.ww.)
1 zich door koop in het bezit stellen van => aankopen
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 13:41
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Citaat:
*Juliah* schreef op 06-03-2007 @ 14:24 :
In Nederland wordt aanschaffen wel vaker gebruikt.

aan·schaf·fen (ov.ww.)
1 zich door koop in het bezit stellen van => aankopen
Maar er stond afschaffen ipv aanschaffen
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 14:29
Verwijderd
Citaat:
*Juliah* schreef op 06-03-2007 @ 14:24 :
In Nederland wordt aanschaffen wel vaker gebruikt.
in België ook
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 14:51
Iduna
Avatar van Iduna
Iduna is offline
Citaat:
*blue angel* schreef op 06-03-2007 @ 15:29 :
in België ook
Ik vond het al zo raar.
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 15:08
Verwijderd
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 18:08
Verwijderd
In mijn vorige huis was er zo'n tweepits electrisch kookplaatje. Hoewel je het sneller schoonmaakt, vond ik het echt vervelend koken alles brandde aan omdat je de temperatuur niet snel genoeg kan regelen. Maar als je het pitje vijf minuten van tevoren aanzet enzo dan lukt het allemaal wel

En de meeste pannen zijn wel geschikt voor koken op electrisch, je merkt het vanzelf wel.
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 18:21
Konijn
Avatar van Konijn
Konijn is offline
Het is gewoon wennen, dat aanbranden gebeurt je na een paar keer echt niet meer..
Ik vind het ook juist handig, er zijn best wel voordelen: ik zet er maar twee aan van de vier, voor het vlees en de aardappels, en dan blijven ze nog warm genoeg om ook de groente en de jus op te maken..

Ik heb nu juist dat ik als ik heel af en toe bij mn ouders kook weer helemaal moet wennen aan gas.
__________________
Keep on rockin'
Met citaat reageren
Oud 06-03-2007, 23:46
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Ik ben ook niet anders gewend dan elektrisch koken omdat we dat thuis ook altijd hadden, eerst elektrisch, toen keramisch, maar het principe blijft hetzelfde. Alleen als ik een tijdje op gas heb gekookt ergens moet ik weer even omschakelen en in principe vind ik gas fijner, maar elektrisch koken is echt niet superonhandig als je er een beetje aan went.
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Eten & Drinken Wat moet je vooral níet doen?
Mooneh
82 26-07-2007 16:47
Eten & Drinken Tips voor elektrisch koken
Daantje_0705
8 30-09-2004 18:45
De Kantine Hoevveel KiloWatt verbruiken jullie per jaar?
Koning
31 20-05-2004 17:26


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:03.