Euh, ik heb de afgelopen twee weken vrijwel alleen maar smeerworst en chocopasta op m'n brood gehad

maar er is genoeg variatie te bedenken!
Een boterham met kaas wordt al een stuk lekkerder als je er wat komkommer, sla en ketchup op doet en een boterham met ham is ineens veel interessanter met wat mosterd en een beetje honing erbij. Ik vind oude kaas met appelstroop trouwens ook een geniale combinatie.
Wat je ook zou kunnen proberen is 's avonds dunne kruidenomeletjes bakken om de volgende dag op brood te doen, of feta en olijven, of een blikje tonijn, of een blikje makreel in tomatensaus.
Als je thuis eet: maak tosti's of wentelteefjes.
Of vervang je brood door (eventueel kant en klare) pannenkoekjes, met alleen een beetje jam of poedersuiker erop hoeft dat niet ongezond te zijn en het vult ook beter dan brood. En dingen die mensen meestal als ontbijt eten, zoals muesli met yoghurt, kunnen natuurlijk ook best als lunch.