Bij de biefstuk?
Aardappelgratin:
Dit recept is eigenlijk voor meer personen. 't Is namelijk de hoeveelheid van een ovenschaal. Dus de hoeveelheden kloppen niet als je alleen eet. Je kan het wel de volgende dag koud nog eten of zo. Als bijgerecht. Dus het is niet erg als je iets teveel hebt.
Het originele recept:
2kg bloemige (eh?) aardappelen
1 liter slagroom
1 hele ui, gepeld
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel zout
ong. 50 gr. boter
Verwarm de oven voor op 240 grade/gasovenstand 8
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm. Breng ze met de room, ui, knoflook en zout aan de kook in een grote pan. Laat ze zachtjes koken tot ze gaar zijn maar nog niet tot pap gekookt zijn.
Gebruik wat van de boter om een grote braadslee (ovenschaal is hier ook zeer geschikt voor

) in te vetten. Vis de uit uit de aardappelen en giet het bijna blubberige room-aardappelmengsel in de braadslee. Leg de rest van de boter er in klontjes op en zet de zaak 15 mins in de oven (of tot de gratin bubbelt en een bruin korstje heeft) Haal de gratin uit de oven, laat hem 10 tot 20 minuten rusten en zet 'm dan op tafel.
Het is wat werk, dat geef ik toe.. maar wel erg lekker!
(recept is van Nigella Lawson)