Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 09-06-2005, 18:50
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Zo zeg het eens, wat gebruiken jullie om jullie saus te binden?Of jullie eigen gemaakte ragout of natuurlijk een soep.

Of maken jullie eigenlijk alles uit een bakje, of gebruiken jullie bindmiddel zoals snelbinder?

Gebruiker er eigenlijk nog mensen die zelf koken, een roux (bloem/boter) of binden mensen nog met andere bindmiddelen, dan de voor gemaakte bindmiddelen, zoals snelbinder, roux korrels, etc?

Ben benieuwd .
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 09-06-2005, 19:00
Verwijderd
Ik maak wel eens een sausje voor over bloemkool, met bloem, boter en veel nootmuskaat en een klein beetje melk. Of kaassausjes, met boter, bloem en kaas. Super makkelijk en lekker.
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 19:01
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
Ik gebruik altijd een bloempapje als bindmiddel inderdaad, van mijn moeder geleerd We maken niet zo heel vaak gebonden sauzen ofzo, maar kip tandoori doen we niet uit zo'n pakje maar maken we zelf, met zo'n bloempapje dus.
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 19:07
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Toch nog wat mensen die een roux gebruiken, 50 gram boter/60 gram bloem op een 1 liter vocht.

Naja met zo een melk saus gebruik ik het ook. Heerlijk.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 19:23
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Ik gebruik eigenlijk nooit bindmiddel omdat ik daar niet tegen kan, krijg er last van mijn darmen van en word er ook misselijk van enzo. Van die gebonden sausjes uit een pakje enzo probeer ik ook te vermijden.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 19:29
bindmiddel
Avatar van bindmiddel
bindmiddel is offline
Citaat:
Daantje_0705 schreef op 09-06-2005 @ 20:23 :
Ik gebruik eigenlijk nooit bindmiddel omdat ik daar niet tegen kan, krijg er last van mijn darmen van en word er ook misselijk van enzo. Van die gebonden sausjes uit een pakje enzo probeer ik ook te vermijden.
dat effect heb ik vaker op mensen..
__________________
wooptiediddleyf*ckingdoo
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 20:59
Verwijderd
Citaat:
bindmiddel schreef op 09-06-2005 @ 20:29 :
dat effect heb ik vaker op mensen..

Ik vond het al leuk dat Bloem hier reageerde
Nu moet er nog iemand zeggen dat ze wel eens sausjes maken van bloem voor over de andijvie
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 21:05
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
laten jullie hem eigenlijk ook 20 minuten door koken, c.q pruttelen, aangezien dan pas de bloem smaak ervan af is.

Of nooit gedaan?
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 21:06
Verwijderd
Citaat:
Jolt schreef op 09-06-2005 @ 22:05 :
laten jullie hem eigenlijk ook 20 minuten door koken, c.q pruttelen, aangezien dan pas de bloem smaak ervan af is.

Of nooit gedaan?
'k Laat het wel lang staan, maar of 't 20 minuten zijn.. geen idee. Doe het een beetje op 't gevoel
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 22:50
marla
Avatar van marla
marla is offline
ik gebruik altijd maizena met een klein beetje water. Dat bind heel goed.
__________________
Het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 22:52
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Wat bloem of bindmiddel.
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 09-06-2005, 23:46
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
ik maak sausjes meestal op basis van een roux...
Met citaat reageren
Oud 10-06-2005, 01:25
Bloedpropje
Avatar van Bloedpropje
Bloedpropje is offline
De enige saus die ik maak is pastasaus, en daar gebruik ik geen bindmiddel voor.
Met citaat reageren
Oud 10-06-2005, 07:00
blobbert
Avatar van blobbert
blobbert is offline
hmm ben zelf geen liefhebber van roux sauzen tenzij je goed maakt maar de meeste mensen maken het veel te dik maar je hebt in de supermarkt pakjes allesbinder (geel pakje, staat bij de bloem enzo) wat een brilliant spul is dat kun je ten aller tijden in je saus gooien onder het roeren en het klontert nooit.

En als je je saus helder wilt houden (desert sauzen bijvoorbeeld) dan moet je aardappelzetmeel gebruiken want das een warm en helder bindmiddel.

verder zijn koude klontjes boter ook erg lekker als bind middel dit geeft de saus ook heel veel smaak maar is niet zo goed voor de lijn, en zorg daarna dat je saus niet meer gaat koken anders gaat hij schiften

en probeer ook eens af te binden met Brie voor bijvoorbeeld voor carbonarasaus (spaghetti) en dan hoef je er ook geen boullion blokje aan toe te voegen want die smaak is erg cliché
__________________
in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst
Met citaat reageren
Oud 10-06-2005, 08:16
Roos
Avatar van Roos
Roos is offline
Citaat:
blobbert schreef op 10-06-2005 @ 08:00 :
en probeer ook eens af te binden met Brie voor bijvoorbeeld voor carbonarasaus (spaghetti) en dan hoef je er ook geen boullion blokje aan toe te voegen want die smaak is erg cliché
Daar doe ik altijd een ei doorheen om te binden.
__________________
Ach meid, hij komt heus wel over je heen..!
Met citaat reageren
Oud 10-06-2005, 08:53
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Die alles binder vind ik niks.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 10-06-2005, 20:43
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Je kan ook kant en klare roux kopen zag ik vandaag
Wie gaat dat nou weer kopen?
Met citaat reageren
Oud 14-06-2005, 16:18
flupkeflup
flupkeflup is offline
Allesbinder gebruik ik vaak. Of gewoon wat bloem. Hoe maak je roux precies? Lijkt me zo moeilijk
Met citaat reageren
Oud 14-06-2005, 16:58
Lady Jane
Avatar van Lady Jane
Lady Jane is offline
Bloem en boter is meestal wel een beetje vet. Ik doe het altijd met maizena en melk, steeds blijven roeren tot het een papje wordt en daarna op smaak maken.
Met citaat reageren
Oud 14-06-2005, 21:00
Al Murphy
Avatar van Al Murphy
Al Murphy is offline
roux is heel gemakkelijk.

Klompje boter laten smelten (mag niet verbranden)
paar lepeltje bloem erdoor mengen
vanaf dat je hier een brij van hebt: melk toevoegen
Hoeveelheden lijken me wel te kloppen, naar wat ik daarnet hier las, maar ik heb het nooit afgemeten. Ik doe dat op gevoel. Uiteindelijk nog wat kruiden naargelang het gerecht waarvoor je het gebruikt. (bijvoorbeeld bij brocolli: mostert, dille, klein beetje honing, beetje zout en straffe peper).

Maar het kan ook een roux zijn op basis van braadvocht. In plaats van melk komt er dan een hoeveelheid braadvocht bij (zonder teveel zwarte vlokken).

poepsimpel eigenlijk, mislukt me toch bijna nooit.
Met citaat reageren
Oud 15-06-2005, 10:28
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Roux = 50 gram boter/60 gram bloem, bloem pas toevoegen als de boter uitgebruist is.

Daarna bloem erbij, en op laag vuur gaar laten worden.

Deze verhouding bind 1 liter vocht, er mag geloof ik een afwijking van 10% in zitten.

Let wel op, eigenlijk is het beste als de vloeistof warm is, of lauw warm, ten eerste het bind beter en ten 2e de vloeistof is al warm . Daarna koude roux beetje bij beetje toevoegen en klaar is kees.

Of jah gewoon de roux steeds met een klein beetje vocht oplossen anders krijg je klontjes.
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 15-06-2005, 10:42
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
marla schreef op 09-06-2005 @ 23:50 :
ik gebruik altijd maizena met een klein beetje water. Dat bind heel goed.
ik ook
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 15-06-2005, 18:36
Iduna
Avatar van Iduna
Iduna is offline
Maizena met water.

Citaat:
bindmiddel schreef op 09-06-2005 @ 20:29 :
dat effect heb ik vaker op mensen..
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Drugs & Alcohol Pillen snuiven.
Griller
54 06-01-2004 21:46
Eten & Drinken Gelatine, wie weet meer?
moon
15 01-04-2003 21:43
Drugs & Alcohol Pure MDMA-poeder
Heroïn Chique
25 23-03-2003 13:58
Lifestyle Zeer smakelijk vegetarisch/veganisch voedsel
Evito
110 02-02-2003 19:53
De Kantine [gouwe ouwe] wat staat er onder je ctrl+V ???
damaetas
582 27-01-2003 18:11
De Kantine Lasagna
SisterOfMercy
46 25-12-2002 19:15


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:55.