Klopt helemaal niet
Je kan gewoon bij Van der Valk soliciteren, en daar heel lang blijven, tot dat je miss de positie mag overnemen.
Maar normaal gaat het zo,
Koksopleiding 2 jaar, Zelfstandig werkend Kok.
Dan gewoon genoeg ervaring krijgen, dan van Chef de partie naar Sous Chef, dan Chef..kan 8/10 jaar overheen gaan.
Een oude chef waarmee ik heb gewerkt was met 23 al chefkok
En nog iets, Chef kok wordt je ook niet heel makkelijk, je moet alles veel kunnen, ten eerst goed koken, de rest van de keuken sturen, verantwoordelijkheid op je nemen, etc.
En Ster Chef of Kok valt ook allemaal mee. Ik heb zelf gewerkt met een Kok die in een sterren restaurant heeft gewerkt, die zei gewoon, dat je daar met een groot team stond, en dan kon je heel makkelijk, mooi, sjiek en zo koken, omdat het voor weining man is. (Hoeveel zouden er 300 +euro voor betalen voor een 3 gangen menu) ten 2e groot team, en ze hebben ook overal een basis van staan ....