Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / School & Studie / Algemene schoolzaken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 04-09-2004, 22:14
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Ik wilde altijd al dierenarts worden, maar de laatste tijd heb ik een aantal kookproramma's gezien over/met chefkoks, sinds dien wil ik chefkok worden Ik heb koken altijd al leuk gevonden, en ben er - al zeg ik het zelf - best goed in. Dit is echt geen impulsieve beslissing oid, er is goed over nagedacht en heb er met een aantal mensen over gepraat. Dat jullie niet denken dat ik over 5 minuten weer mode-ontwerpster wil worden

Ik snap dat je hiervoor een koksopleiding nodig hebt, mijn zus zegt dat die 2 jaar duurt, mijn vader zegt 4 jaar. Hoe ang duurt die nou? En dan? Dan ben ik kok, maar dat wil ik dus niet, ik wil chefkok zijn. Waar moet ik dan heen en hoe lang duurt dat? En waar in Nederland/Belgie bevindt zich dat?

Ik weet dat het heel moeilijk is om chefkok te worden, en ik weet ook dat er maar iets van 4 in nederland zijn. Maar ik hou wel van een beetje uitdaging
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 04-09-2004, 22:21
Verwijderd
Gelukkig hoef je geen Nederlands te kunnen spreken om chefkok te worden!

Even zere neus: de meeste chefkoks zijn mannen. Dat is geen toeval. Het is een baan waarin je veel uren maakt en het is erg stressvol.
Met citaat reageren
Oud 04-09-2004, 22:28
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Mijn nederlands is goed te lezen, lijkt me. En je moet wel nederlands kunnen praten, maar dat terzijde.
En dat de meeste chefkoks mannen zijn weet ik ook wel. Daar vroeg ik dan ook niet om. Ik weet ook dat het stressvol en hectisch is, maar dat betekent nog niet dat ik het niet aankan, of wel soms? Ik vraag dan ook om dingen die ik nog NIET weet
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 04-09-2004, 23:36
Verwijderd
Tsja, je moet een restaurant beginnen lijkt me.
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 00:02
reuffneck32
Avatar van reuffneck32
reuffneck32 is offline
je begin op een roc met opleiding kok, duurt 2 jaar, dan ga je zelfstandig kok, duurt ook 1 jaar
ben je 3 jaar bezig
dan ben je zelfstandig kok
als je manegment ga doen, en je begin je eigen restaurant, ben je al snel chefkok
wil je chefkok worden in een bestaand restaurant, is het wachten tot de oude chefkok er mee ophoud, en hopen dat jij zijn plaats mag overnemen (goed je best doen, en je word mischien gekozen)
ondertussen kan je je nog specialiseren, in verschillende keukens.

en wie heeft jou wijs gemaakt dat er maar 4 chefkoks in nederland zijn?, elk restaurant heeft een chefkok...dat is gewoon de chef van de keuken. (soms wel is de enige in de keuken, dn ben je al snel chefkok, dienstknecht, aardappelschiller, en afwasser in 1.)
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 02:55
Verwijderd
Jammie Oliver zul je niet snel evenaren. Wat natuurlijk belangrijk is, is heel veel koken. Zelf breng ik redelijk wat uren door in de keuken. En merk je gewoon dat hoe vaker je iets doet des te beter het wordt. Wees niet bang iets nieuws te laten mislukken want daar leer je van.

En er is geen school om chefkok te worden, "gewoon" een restaurant beginnen of er in een gaan werken.
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 09:25
nielsieb
nielsieb is offline
wat jij misschien bedoelt is dat je sterkok wilt worden?? daar zijn er geloof ik niet zoveel van in nederland...
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 10:11
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Dank jullie wel allemaal, ik bedoelde idd dat er maar 4 sterkoks zijn in nederland
Hier heb ik tenminste wat aan, bedankt
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 11:27
Global
Avatar van Global
Global is offline
gewoon even een reactie, je mag het negeren

je doet toch vwo, is kok worden dan niet een beetje onder je niveau?
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 13:59
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Eigenlijk wel ja, maar volgens mij is alleen de koksopleiding mbo, ik dacht dat je geen chef/sterkok kon worden zonder havo/vwo? maar ik kan me vergissen..
Als ik het maar leuk vind om te doen, toch? Ik heb liever een beroep wat ik echt leuk vind dan een beroep dat ik wel aardig vind maar beter op mijn niveau ligt.
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 14:03
Verwijderd
even offtopic, maar heb je Gordon Ramsey wel eens gezien? Was gister nog op de tv.. je zal maar onder zo iemand werken
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 14:17
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
Cassiopeia schreef op 05-09-2004 @ 15:03 :
even offtopic, maar heb je Gordon Ramsey wel eens gezien? Was gister nog op de tv.. je zal maar onder zo iemand werken
die man is idd afschuwelijk
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 16:10
reuffneck32
Avatar van reuffneck32
reuffneck32 is offline
Citaat:
AlopiA schreef op 05-09-2004 @ 14:59 :
ik dacht dat je geen chef/sterkok kon worden zonder havo/vwo? maar ik kan me vergissen
welnee.
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 21:08
Machiavelli
Avatar van Machiavelli
Machiavelli is offline
Citaat:
AlopiA schreef op 05-09-2004 @ 14:59 :
Eigenlijk wel ja, maar volgens mij is alleen de koksopleiding mbo, ik dacht dat je geen chef/sterkok kon worden zonder havo/vwo? maar ik kan me vergissen..
Wat een onzin.
Met citaat reageren
Oud 05-09-2004, 21:39
HeartandSoul
Avatar van HeartandSoul
HeartandSoul is offline
mijn vriend is kok in opleiding. Dit is een mbo-opleiding en duurt 4jaar. Als hij daarmee klaar is, is hij zelfstandig kok. Daarna kan hij nog een aantal specialisaties doen en idd chefkok daar moet je ingroeien volgens mij, daar is geen opleiding voor.
__________________
(( G* HVJ ))
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 10:37
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Citaat:
Machiavelli schreef op 05-09-2004 @ 22:08 :
Wat een onzin.
nou, dan vergis ik me dus

iig weet ik genoeg Ik wist wel dat er geen opleiding was tot chefkok oid, maar ik dacht dat je misschien iets van een management opleiding moest doen? maar dat is dus niet het geval. Bedankt!
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 11:50
rubenrtv
Avatar van rubenrtv
rubenrtv is offline
chefkok ------------------------ sterkok is nogal een verschil.
Chefkok kan je makkelijk worden, sterkok moet je ontzettend goed voor kunnen koken én moet het restaurant er perfect uitzien
__________________
Arguing online is just like the paralympics; even if you win, you're still retarded
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 16:01
Liesjeuh
Avatar van Liesjeuh
Liesjeuh is offline
'hoe word je' is wel zonder 't' hoor
__________________
*Nee heb je, ja kun je krijgen*
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 16:16
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Klopt helemaal niet

Je kan gewoon bij Van der Valk soliciteren, en daar heel lang blijven, tot dat je miss de positie mag overnemen.

Maar normaal gaat het zo,
Koksopleiding 2 jaar, Zelfstandig werkend Kok.

Dan gewoon genoeg ervaring krijgen, dan van Chef de partie naar Sous Chef, dan Chef..kan 8/10 jaar overheen gaan.

Een oude chef waarmee ik heb gewerkt was met 23 al chefkok

En nog iets, Chef kok wordt je ook niet heel makkelijk, je moet alles veel kunnen, ten eerst goed koken, de rest van de keuken sturen, verantwoordelijkheid op je nemen, etc.

En Ster Chef of Kok valt ook allemaal mee. Ik heb zelf gewerkt met een Kok die in een sterren restaurant heeft gewerkt, die zei gewoon, dat je daar met een groot team stond, en dan kon je heel makkelijk, mooi, sjiek en zo koken, omdat het voor weining man is. (Hoeveel zouden er 300 +euro voor betalen voor een 3 gangen menu) ten 2e groot team, en ze hebben ook overal een basis van staan ....
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending

Laatst gewijzigd op 06-09-2004 om 16:21.
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 16:19
reuffneck32
Avatar van reuffneck32
reuffneck32 is offline
Citaat:
AlopiA schreef op 06-09-2004 @ 11:37 :
nou, dan vergis ik me dus

iig weet ik genoeg Ik wist wel dat er geen opleiding was tot chefkok oid, maar ik dacht dat je misschien iets van een management opleiding moest doen? maar dat is dus niet het geval. Bedankt!
het is handig om er bij te hebben.
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 16:23
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
owja nog iest, als je paterserie opleiding ga doen, in Nederland is dat niks, kan je beter in Belgie doen.

Maar ga maar eerst eens een paar jaar werken in de Horeca kijken of het je nog bevalt

Elk weekend werken, nooit vrij met je vrienden, etc
Verdient wel goed
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 16:28
reuffneck32
Avatar van reuffneck32
reuffneck32 is offline
Citaat:
Jolt schreef op 06-09-2004 @ 17:23 :

Elk weekend werken, nooit vrij met je vrienden, etc
Verdient wel goed
instellingskeuken, kan je vast ook wel chefkok worden, en je heb relaxte werktijden
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 16:42
dwight88
Avatar van dwight88
dwight88 is offline
instellingskeukens zijn meestal geen culineare oorden

volgens mij is het handig om een gewoon de papieren te halen voor zelfstandig kok, met iets van management. En dan moet je gewoon als kok beginnen, en je zelf opwerken. Chef-kok zijn kan je voor een deel leren, voor het andere deel is het puur ervaring.. dus je bent waarschijnijk wel een paar jaar bezig, om het "chef-zijn" goed onder te knie te hebben.
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 16:43
reuffneck32
Avatar van reuffneck32
reuffneck32 is offline
Citaat:
dwight88 schreef op 06-09-2004 @ 17:42 :
instellingskeukens zijn meestal geen culineare oorden

maar er is vast wel een chefkok
Met citaat reageren
Oud 06-09-2004, 18:44
Young Grow Old
Young Grow Old is offline
Citaat:
AlopiA schreef op 05-09-2004 @ 14:59 :
Eigenlijk wel ja, maar volgens mij is alleen de koksopleiding mbo, ik dacht dat je geen chef/sterkok kon worden zonder havo/vwo? maar ik kan me vergissen..
Als ik het maar leuk vind om te doen, toch? Ik heb liever een beroep wat ik echt leuk vind dan een beroep dat ik wel aardig vind maar beter op mijn niveau ligt.
je moet het natuurlijk zelf weten, maar je begint wel op mbo 2 niveau als je een koksopleiding wilt volgen. Daarna kun je verder op mbo 3 en 4 om je steeds verder te specialiseren. Er is geen ander traject in Nederland, mijn broertje is er toch maar aan begonnen, omdat hij heel graag kok wil worden, maar het niveau van de theorie is echt heeel laag.
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 06-09-2004, 20:02
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
Yep theorie is heel laag. Maar praktijk is wat anders.

Als je chef bent, hoe maak je van goedkope dingen/ of dure, het aantrekkelijk voor de consument, je haalt je onkosten eruit en het moet er ook nog eens leuk uitzien.

Een instellings kok lijkt me zowizo niks, geef mij maar een restaurant.

Instellingskoks is gewoon produceren voor 300 + man of zo.
Restaurant lekker zelf leuke voorgerechten desserts, etc maken.

Meer creativieteit altijd wat anders ...
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Studeren Hotelschool 2
MB
500 27-05-2007 18:45
Verhalen & Gedichten [verhaal] Australische Griep
Type
3 09-10-2002 22:26


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:47.