![]() |
||
Verwijderd
|
Citaat:
Dit komt bijna alleen voor bij rauw gehakt, dus daar moet je zeker bij oppassen. Maar tis sowieso best belangrijk dat je je vlees goed verhit. De kans is vrij klein dat je ziek wordt maar als da zo is dan ben je goed ziek. |
![]() |
|
![]() |
Okee is het mogelijk om het weer aan te leren? Zodat je maagsappen weer sterker worden. Want het lichaam maakt voor vele dingen afweerstoffen, dus waarom niet voor rauw vlees? Dat je bijvoorbeeld elke dag een gebakke hamburger eet, en die elke dag iets korten laat bakken totdat je gewoon een rauwe hamburger aan het eten bent?
|
![]() |
|
Rauw vlees
Rauw vlees kan besmet zijn met listeria,maar kan ook toxoplasmose veroorzaken. De toxoplasmose parasiet komt voor op rauw vlees, maar ook op rauwe groente en in kattenpoep. Dus: - Eet alleen vlees als het goed doorbakken of gestoofd is - Eet geen rauwe vleesproducten eten (rosbief, filet Americain, tartaar of carpaccio) andere site; Een bepaalde mode, "nouvelle cuisine" genaamd, heeft het idee naar voor gebracht om voedingswaren bij voorkeur rauw te verbruiken. Niettegenstaande de versterking van de controles en de betere productieomstandigheden, levert rauw vlees dikwijls bepaalde risico's op (zeker in de zomer). Door gebrek aan netheid van het materiaal (hakmolens, tafels, ...), gebrek aan hygiëne, slechte bewaaromstandigheden, wordt het vlees een ideale voedingsbodem voor kiemen zoals o.a. Salmonella, die slechts door verhitting worden vernietigd. Bij gehakt vlees worden oppervlaktekiemen door het vlees gemengd. Wie rauw vlees eet dat min of meer ernstig besmet is, loopt het risico op misselijkheid, buikkrampen, buikloop, braken enz. De gevolgen kunnen bijzonder ernstig zijn voor kinderen, bejaarden, zwangere vrouwen of voor personen die al door ziekte verzwakt zijn. Rauw vlees kan sommige parasieten overdragen op de mens: bijv. de lintwormlarve. De lintworm kan via vlees van runderen waarin zich larven bevinden overgaan op de mens. In de darm van de mens ontwikkelt zich daaruit de volwassen lintworm. Rundvlees met een geringe lintwormbesmetting wordt slechts goedgekeurd voor consumptie nadat het gedurende minstens 10 dagen werd bevroren bij een temperatuur van ten hoogste -10 °C. Tips: - Zorg ervoor dat er nooit contact mogelijk is - rechtstreeks of onrechtstreeks - tussen rauwe en bereide eetwaren. - Bewaar gehakt en rauw vlees bij een temperatuur onder de 4°C en nooit langer dan 24 uur. - Braadworsten, hamburgers en soortgelijke producten moet u altijd tot in de kern doorbakken. - Hak het vlees beter net vóór de maaltijd. bron: http://www.ecoline.org/verde/publica.../vraag35.shtml
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
|
![]() |
||
Verwijderd
|
Citaat:
|
![]() |
||
Citaat:
Door autorijden kun je voorongelukken, niet autorijden mensen! |
![]() |
||
Citaat:
![]()
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
|
![]() |
||
Verwijderd
|
Citaat:
Mijn bericht anders verwoord: KUNT krijgen als het vlees niet genoeg verhit is om de eitjes en eventuele lintwormen(larven) te doden. Dit komt bijna alleen voor bij rauw gehakt, dus daar moet je zeker bij oppassen. Als je er dus zkr van wilt zijn dat je niet ziek wordt, dan kun je beter je eten koken of bakken, wat je wilt. Het mag best en je wordt ook nie zo snel ziek, maar als je rauw vlees eet, en je wordt ziek dan heb je het goed te pakken. Groetjes Tiemen |
![]() |
|
Verwijderd
|
rauw vlees is in sommige gevallen te eten ja, zoals biefstuk, carpaccio en rosbief.
die vleessoorten zijn ook hygienischer behandeld, bijvoorbeeld lever of een gehaktbal rauw eten is af te raden. bijvoorbeeld een doorbakken biefstuk is niet te vreten, (rood ook niet trouwens) maar medium is hij het lekkerst, en dan zit daarbinnen toch echt nog rood vlees en dat gezeur over dat het vlees te hard is en slecht voor je tanden enzo is onzin, want een doorbakken biefstuk is harder dan een rauwe en hetzelfde geld voor schnitzels, varkenshazen en weet ik veel wat meer. tenzij het net uit de vriezer komt natuurlijk kip moet je zeker niet rauw eten, maar dat wist je al eet smakelijk verder ![]() |
![]() |
||
![]() |
Citaat:
![]() |
![]() |
Topictools | Zoek in deze topic |
|
|
![]() |
||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
Eten & Drinken |
Rauw vlees Verwijderd | 5 | 24-10-2012 22:08 | |
Lichaam & Gezondheid |
Rauw vlees gegeten... Go | 20 | 29-05-2008 20:00 | |
Eten & Drinken |
Raw Food Verwijderd | 33 | 20-06-2006 18:48 | |
Eten & Drinken |
Waarom eet je vlees? Verwijderd | 342 | 26-09-2005 23:03 | |
Lichaam & Gezondheid |
Wat doe je als je erachter komt dat je rauw vlees hebt gegeten? Preaper | 33 | 29-08-2003 13:01 |