Oud 16-11-2015, 19:14
fizzle-fluffy
Avatar van fizzle-fluffy
fizzle-fluffy is offline
Er bleek 30 te staan. #vinkgor
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 16-11-2015, 19:15
Cootje01
Avatar van Cootje01
Cootje01 is offline
Eet smakelijk
__________________
Puber-tijd is de tijd dat je ouders vervelend beginnen te doen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:16
Mr Soija
Avatar van Mr Soija
Mr Soija is offline
Wat ga je eten?
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:16
fizzle-fluffy
Avatar van fizzle-fluffy
fizzle-fluffy is offline
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:16
fizzle-fluffy
Avatar van fizzle-fluffy
fizzle-fluffy is offline
Nuja beter dan andersom. Dit is Nog te fiksen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:17
Verwijderd
Citaat:
Nuja beter dan andersom. Dit is Nog te fiksen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:17
Verwijderd
op de een of andere manier maak ik altijd plakrijst
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:19
Cootje01
Avatar van Cootje01
Cootje01 is offline
Citaat:
op de een of andere manier maak ik altijd plakrijst


Heeft mijn moeder altijd, nooit plakken
__________________
Puber-tijd is de tijd dat je ouders vervelend beginnen te doen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:20
Verwijderd
is dat in de magnetron ofzo? 1 minuut?
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:20
Verwijderd
een timer doet waarschijnlijk ook wonderen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:20
Verwijderd
Noodles zijn trouwens ideaal, als je de juiste hebt hoeven die ook echt maar 3 minuutjes te koken
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:21
Cootje01
Avatar van Cootje01
Cootje01 is offline
Citaat:
is dat in de magnetron ofzo? 1 minuut?
Ja of gelijk door de groente en vlees doen en dan 3 minuten.
Ja af en toe mag ik ook koken en dan gebruik ik deze ook
__________________
Puber-tijd is de tijd dat je ouders vervelend beginnen te doen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:22
Verwijderd
Ah, dat is eigenlijk al gare rijst dus?
Leuk! Wat maak je als je zelf kookt?
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:22
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Rijst: water koken, als het kookt de rijst erin, wekker op negen minuten, af en toe roeren en als de wekker gaat afgieten en top
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:24
Verwijderd
Citaat:
Rijst: water koken, als het kookt de rijst erin, wekker op negen minuten, af en toe roeren en als de wekker gaat afgieten en top
De eerste twee dingen doe ik goed, daarna laat ik het een beetje voor wat het is en probeer steekproefsgewijs de rijstkorreltjes uit. Daar gaat het mis, denk ik ;p
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:25
Cootje01
Avatar van Cootje01
Cootje01 is offline
Citaat:
Ah, dat is eigenlijk al gare rijst dus?
Leuk! Wat maak je als je zelf kookt?
Ja is al gaar, en nooit mislukt

Ik maak graag kip met roerbakgroente en paddenstoelen en rijst.
Dan doe ik daar een boemboe doorheen.

En heel af en toe maak ik Italiaanse pannenkoeken, jammie
__________________
Puber-tijd is de tijd dat je ouders vervelend beginnen te doen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:26
Mr Soija
Avatar van Mr Soija
Mr Soija is offline
Mieke ik heb gisteren voor een minuut jouw avatar gehad.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:27
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Citaat:
De eerste twee dingen doe ik goed, daarna laat ik het een beetje voor wat het is en probeer steekproefsgewijs de rijstkorreltjes uit. Daar gaat het mis, denk ik ;p
Zou goed kunnen
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:28
Verwijderd
Citaat:
Ja is al gaar, en nooit mislukt

Ik maak graag kip met roerbakgroente en paddenstoelen en rijst.
Dan doe ik daar een boemboe doorheen.

En heel af en toe maak ik Italiaanse pannenkoeken, jammie
Ah, handig!

Dat klinkt lekker

En wat zijn dat precies, Italiaanse pannenkoeken?
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:28
Verwijderd
Citaat:
Mieke ik heb gisteren voor een minuut jouw avatar gehad.

Wie ben jij? En hoe voelde dat?
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:29
Mr Soija
Avatar van Mr Soija
Mr Soija is offline
Rijst koken in ruim water, afgieten als je de korrel goed vindt. Losroeren met vork, terug in pan met deksel, twintig minuten laten nastomen. Voor serveren nogmaals losroeren. Perfecte korrels.

Rijst stomen is ook prima te doen, vuistregel is rijst in de pan, water toevoegen ter hoogte van een vingerkootje boven de rijst. Vuur zacht en deksel op de pan.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:29
Verwijderd
Citaat:
Zou goed kunnen
Ik ga het eens proberen met een wekker! Bij aardappels is het meestal niet zo'n groot probleem. Zeker niet bij aardappeltjes uit de oven
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:29
Verwijderd
Citaat:
Er bleek 30 te staan. #vinkgor
Hihi gelukkig ben ik niet de enige die dit wel eens gebeurd is
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:30
Cootje01
Avatar van Cootje01
Cootje01 is offline
Citaat:
Ah, handig!

Dat klinkt lekker

En wat zijn dat precies, Italiaanse pannenkoeken?
Pannenkoeken met kaas en Italiaanse kruiden erop.
Simpel en heeeeeeel lekker
__________________
Puber-tijd is de tijd dat je ouders vervelend beginnen te doen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:30
Verwijderd
Citaat:
Rijst koken in ruim water, afgieten als je de korrel goed vindt. Losroeren met vork, terug in pan met deksel, twintig minuten laten nastomen. Voor serveren nogmaals losroeren. Perfecte korrels.

Rijst stomen is ook prima te doen, vuistregel is rijst in de pan, water toevoegen ter hoogte van een vingerkootje boven de rijst. Vuur zacht en deksel op de pan.
dan heb je dat de rijst op een gegeven moment verzadigd is en al het water op is, toch? Als ik dat doe koekt de bodem aan
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 16-11-2015, 19:30
Mr Soija
Avatar van Mr Soija
Mr Soija is offline
Citaat:

Wie ben jij? En hoe voelde dat?
Ik leek hele erg op je vooral. Kwam er gister achter dat ik dit account heb aangemaakt in 2011 en ik vermoed toch als een parodie op jou, geen idee met welk doel verder want herinner me er niks meer van.

Je suis Soija.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:31
Cootje01
Avatar van Cootje01
Cootje01 is offline
En als ik dan ook toetje mag maken is dat altijd:
banaan met vanille-ijs en gesmolten chocolade erover heen
__________________
Puber-tijd is de tijd dat je ouders vervelend beginnen te doen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:32
Verwijderd
Citaat:
Pannenkoeken met kaas en Italiaanse kruiden erop.
Simpel en heeeeeeel lekker
Ooh! Ik maak vaak pannenkoeken met kaas en spek, komt een beetje in de buurt maar dan op z'n Hollands. Italiaanse pannenkoek klinkt goed! Met tomaat misschien, en mozzarella
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:32
Verwijderd
Citaat:
Ik leek hele erg op je vooral. Kwam er gister achter dat ik dit account heb aangemaakt in 2011 en ik vermoed toch als een parodie op jou, geen idee met welk doel verder want herinner me er niks meer van.

Je suis Soija.
oh hahaha! ik zo het ook niet weten! grappig wel ;p
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:32
Verwijderd
Citaat:
En als ik dan ook toetje mag maken is dat altijd:
banaan met vanille-ijs en gesmolten chocolade erover heen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:32
Mr Soija
Avatar van Mr Soija
Mr Soija is offline
Citaat:
dan heb je dat de rijst op een gegeven moment verzadigd is en al het water op is, toch? Als ik dat doe koekt de bodem aan
Dan staat je vuur te hard, neem je kleinste pitje op de kleinste stand. Anders meer water toevoegen of geen deksel op de pan denk ik.
Sowieso rijst in de gaten houden. Als het water boven opdroogt, terwijl de bovenste korrels nog rauw zijn, dan gaat het te hard.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:33
Cootje01
Avatar van Cootje01
Cootje01 is offline
Citaat:
Ooh! Ik maak vaak pannenkoeken met kaas en spek, komt een beetje in de buurt maar dan op z'n Hollands. Italiaanse pannenkoek klinkt goed! Met tomaat misschien, en mozzarella
Heb het een keer geprobeerd met salami maar dat was niet lekker
__________________
Puber-tijd is de tijd dat je ouders vervelend beginnen te doen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:33
Verwijderd
hm. Wat is het voordeel van rijst op die manier koken? Doet dat iets met de smaak?
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:33
Mr Soija
Avatar van Mr Soija
Mr Soija is offline
Grote bubbels betekent ook vuur te hard.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:33
Verwijderd
Citaat:
Heb het een keer geprobeerd met salami maar dat was niet lekker
oh! Was dat te sterk? Of ging dat niet goed met het deeg?
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:34
Verwijderd
Citaat:
Grote bubbels betekent ook vuur te hard.
hm, sudderen dus eigenlijk
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:34
Daantje_0705
Avatar van Daantje_0705
Daantje_0705 is offline
Citaat:
Ik ga het eens proberen met een wekker! Bij aardappels is het meestal niet zo'n groot probleem. Zeker niet bij aardappeltjes uit de oven
Ik ben analist dus ik kan niet zonder kookwekker
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:34
Verwijderd
Wisten jullie dat je rijst, als je het wilt bewaren, het beste snel laat afkoelen en dan in de koelkast zet omdat er anders een schadelijke bacterie kan groeien?
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:35
Verwijderd
Citaat:
Ik ben analist dus ik kan niet zonder kookwekker
haha Ik ben de improvisator en doe zo ongeveer alles zonder kookwekker. En ik gooi ook heel vaak dingen gewoon zo'n beetje door elkaar enzo. Meestal pakt dat goed uit, een enkele keer ook niet
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:35
Verwijderd
Zo dacht ik een keer mijn kip lekker mals te maken met het sap van een citroen. Dat wast wat te veel.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:36
Mr Soija
Avatar van Mr Soija
Mr Soija is offline
Citaat:
oh hahaha! ik zo het ook niet weten! grappig wel ;p
wat is je ava trouwens? Een vis?

Citaat:
hm. Wat is het voordeel van rijst op die manier koken? Doet dat iets met de smaak?
Zo de m'n moeder het altijd, dus ik vroeger ook. Maar het is inderdaad smaakvoller als je kruiden of vlees/vis toevoegt.
Heb weleens geprobeerd met wat Indische specerijen, is wel lekker.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:36
Cootje01
Avatar van Cootje01
Cootje01 is offline
Citaat:
oh! Was dat te sterk? Of ging dat niet goed met het deeg?
Ging wel goed met het deeg, maar smaakte voor geen meter

Ik doe altijd eerst 1 kant bakken en dan omgooien en dan snel beleggen.

Voor het toetje gebruik ik altijd de Swiss noir 72%. Lekker volle smaak. Beter als de flesjes saus
__________________
Puber-tijd is de tijd dat je ouders vervelend beginnen te doen

Laatst gewijzigd op 16-11-2015 om 19:43.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:38
Mr Soija
Avatar van Mr Soija
Mr Soija is offline
Citaat:
hm, sudderen dus eigenlijk
Nja, zo zou je het kunnen noemen ja.

Citaat:
Wisten jullie dat je rijst, als je het wilt bewaren, het beste snel laat afkoelen en dan in de koelkast zet omdat er anders een schadelijke bacterie kan groeien?
nee Toch niet die botoxbacterie?

Citaat:
haha Ik ben de improvisator en doe zo ongeveer alles zonder kookwekker. En ik gooi ook heel vaak dingen gewoon zo'n beetje door elkaar enzo. Meestal pakt dat goed uit, een enkele keer ook niet
Nice, ik ook.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:42
Verwijderd
Citaat:
wat is je ava trouwens? Een vis?

Zo de m'n moeder het altijd, dus ik vroeger ook. Maar het is inderdaad smaakvoller als je kruiden of vlees/vis toevoegt.
Heb weleens geprobeerd met wat Indische specerijen, is wel lekker.
Dat is een vis ja! Ooit had ik een vis gekocht op de markt in Den Haag, die ik vervolgens ging ontleden, natekenen en fotograferen. Hier zat de vis nog in het zakje.

Ah! Dus je voegt tijdens het koken al kruiden toe? Stoomt jouw moeder dan vis/vlees mee met de rijst?
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:44
Verwijderd
Citaat:
Ging wel goed met het deeg, maar smaakte voor geen meter

Ik doe altijd eerst 1 kant bakken en dan omgooien en dan snel beleggen.

Voor het toetje gebruik ikm altijd de Swiss noir 72%. Lekker volle smaak. Beter als de flesjes saus
Hm! Maar spek vind je wel oke?

Dat is ook een methode! Meestal bak ik eerst de spekjes, dan giet ik snel het beslag erin, verdeel het over de bodem en draai 'm om. Daarna leg ik aan één kant van de pannenkoek kaas en vouw de pannenkoek dubbel. Dan draai ik hem om en bak ik hem aan de andere kant.

Pure chocolade is wel heel lekker voor zul soort sausjes ja!
Een jaar geleden leerde ik caramelsaus maken. Na even oefenen niet zo heel moeilijk, maar wel lekker. (en megazoet.)
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:45
Verwijderd
Citaat:
Nja, zo zou je het kunnen noemen ja.

nee Toch niet die botoxbacterie?


Nice, ik ook.
nee, de bacterie Bacillus cereus
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:46
Cootje01
Avatar van Cootje01
Cootje01 is offline
Citaat:
Hm! Maar spek vind je wel oke?

Dat is ook een methode! Meestal bak ik eerst de spekjes, dan giet ik snel het beslag erin, verdeel het over de bodem en draai 'm om. Daarna leg ik aan één kant van de pannenkoek kaas en vouw de pannenkoek dubbel. Dan draai ik hem om en bak ik hem aan de andere kant.

Pure chocolade is wel heel lekker voor zul soort sausjes ja!
Een jaar geleden leerde ik caramelsaus maken. Na even oefenen niet zo heel moeilijk, maar wel lekker. (en megazoet.)
Ja spek is ook wel lekker, maar die doe ik er gelijk op zodra het beslag in de pan zit.

Caramelsaus is toch met gesmolten suiker?
__________________
Puber-tijd is de tijd dat je ouders vervelend beginnen te doen
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:48
Mr Soija
Avatar van Mr Soija
Mr Soija is offline
Citaat:
Dat is een vis ja! Ooit had ik een vis gekocht op de markt in Den Haag, die ik vervolgens ging ontleden, natekenen en fotograferen. Hier zat de vis nog in het zakje.

Ah! Dus je voegt tijdens het koken al kruiden toe? Stoomt jouw moeder dan vis/vlees mee met de rijst?
Ah, dat verklaart de bestandsnaam met vis.

Rijst met tonijn is typisch Kaapverdisch gerecht en dat wordt inderdaad samen gekookt. Vind ik niet lekker.
Rijst met chourico is wel vet lekker. Hemels.
M'n broer maakte vaak rijst met gehakt, ook lekker. Zelfs koud is die lekker.

Mss beetje vergelijkbar met paella, maar dan simpel en met gewone rijst.
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:48
Verwijderd
Citaat:
Ja spek is ook wel lekker, maar die doe ik er gelijk op zodra het beslag in de pan zit.

Caramelsaus is toch met gesmolten suiker?
Ah dus je bakt de spekjes pas achteraf mee, in feite?

Ja! Je smelt eerst de suiker, tot het donkerbruin wordt en je denkt dat het bíjna te ver is. Daarna voeg je er wat room aan toe, onder goed roeren. Wel beetje bij beetje, want dat stijgt als een malle en is superheet. Daarna eventueel nog wat klontjes boter en klaar!
Met citaat reageren
Oud 16-11-2015, 19:48
Verwijderd
Citaat:
Ah, dat verklaart de bestandsnaam met vis.

Rijst met tonijn is typisch Kaapverdisch gerecht en dat wordt inderdaad samen gekookt. Vind ik niet lekker.
Rijst met chourico is wel vet lekker. Hemels.
M'n broer maakte vaak rijst met gehakt, ook lekker. Zelfs koud is die lekker.

Mss beetje vergelijkbar met paella, maar dan simpel en met gewone rijst.
wat is chourico?
En dan kookt hij dan gewoon het gehakt mee?
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren

Topictools Zoek in deze topic
Zoek in deze topic:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Studeren Liberal Arts and Sciences / UCU
lalala123
6 13-01-2012 23:25
Lichaam & Gezondheid Puistjes
R093
53 20-10-2010 14:25
De Kantine Weerwolfspel # 54
Fantôme
500 15-12-2008 21:07
Eten & Drinken Erwtensoep
Lif
4 19-12-2006 19:58
Drugs & Alcohol spacecake
Ignis
35 07-03-2003 22:42


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:39.