Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 02-06-2004, 19:09
murwari
Avatar van murwari
murwari is offline
We lusten het denk ik allemaal wel, of toch zeker de meeste onder ons. Ja, ik heb het over snoep, volgens de Van Dale "een lekkernij, gemaakt van suiker, gom, essences enz". We kennen het in heel veel verschillende vormen. Maar kennen we ook vormen van snoep die we zelf in de keuken kunnen bereiden en is het achteraf ook te eten? Dat gaan we nu eens proberen ontdekken.



Dus ken je (of zoek je eventueel) een recept om zelf snoep te maken, post het dan hier en vermeld je ervaringen ook even.
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 02-06-2004, 21:37
Liss
Avatar van Liss
Liss is offline
Als je suiker laat smelten in een pannetje zou je iets moeten krijgen wat op een stroopsoldaatje lijkt.
Maar raad het niemand aan om te proberen, de gesmolten suiker wordt snel weer hard en het is dus lastig om de pan weer schoon te krijgen en als het iets te heet heeft gestaan smaakt het niet zo erg lekker meer maar een klein beetje verbrand..
Verder zou ik eigenlijk geen snoep weten om zelf te maken.
Wel maakten we vroeger altijd zelf ijsjes
__________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Met citaat reageren
Oud 02-06-2004, 23:53
YPrue
Avatar van YPrue
YPrue is offline
Citaat:
Liss schreef op 02-06-2004 @ 22:37 :
Als je suiker laat smelten in een pannetje zou je iets moeten krijgen wat op een stroopsoldaatje lijkt.
Maar raad het niemand aan om te proberen, de gesmolten suiker wordt snel weer hard en het is dus lastig om de pan weer schoon te krijgen en als het iets te heet heeft gestaan smaakt het niet zo erg lekker meer maar een klein beetje verbrand..
Verder zou ik eigenlijk geen snoep weten om zelf te maken.
Wel maakten we vroeger altijd zelf ijsjes
*herkenning*
Ik heb zelf ook al eens geprobeerd caramel te maken, maar dat was niet echt een succes. Ik had de suiker te lang in de pan laten zitten. Het rook ook niet echt lekker, zo'n verbrande geur, en het was best veel werk om het weer uit de pan te krijgen. Het smaakte ook niet echt lekker.
__________________
Boogie, ik zal je nooit vergeten...
Met citaat reageren
Oud 03-06-2004, 09:33
Vee
Vee is offline
250 gram basterdsuiker
75 gram gehakte amandelen
125 gram bloem
75 gram boter
1/2 theelepel kaneel
1 gram zout

Maak er een grote bol van
verdeel deze in kleine bolletjes, leg ze op een bakplaat in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak ze totdat ze dun uitgelopen zijn, et voila, kletskoppen
__________________
pretenties zijn kut
Met citaat reageren
Oud 03-06-2004, 09:34
Vee
Vee is offline
Verder kun je natuurlijk ook zelf bonbons maken, maar dat is wel erg veel werk
__________________
pretenties zijn kut
Met citaat reageren
Oud 03-06-2004, 20:23
duifeltje
Avatar van duifeltje
duifeltje is offline
wij hebben een boekje waar allerlei snoepjes instaan, ik zou nog wel eens pepermuntjes willen maken.
Zelf heb ik wel chocolaatjes gemaakt, gewoon chocola smelten en een zak m&m's d'r bij, was wel heel simpel maar zooooooo lekker!!! En marsmallows met gesmolten melkchocola en nootjes is trouwens ook niet verkeerd !!!
__________________
*aangenaam......*
Met citaat reageren
Oud 03-06-2004, 20:32
Annemiek!!
Annemiek!! is offline
oooooooooooh ik krijg zin in snoepppppppppp!!
ik ga even een zak chips openrijten........


Trouwens.......ff wel topic meedoen: vroeger kon je ik geloof van REDBANDDDDDD zo n zelfmaaksnoep- doos kopen:
Moest je zo water bij zo n suikertroepje doen en dan ''deeg'' van meken en dan kon je t in vormpjes doen en dan ff laten staan en tadaaaaaa snoep: dat was dan wel altijd zo heeeeeel kleine snoepjes en ik vrat altijd het deeg op: weg snoepjes...m,aar t deeg was stiekem veel lekkerder want die snoepjes waren eg ontzettend KUNST-NEP- SMAAK
If you get me.........Krijg je die nog trouwens??? hmmz somebody?
Met citaat reageren
Oud 04-06-2004, 17:44
foefighter
Avatar van foefighter
foefighter is offline
Citaat:
Annemiek!! schreef op 03-06-2004 @ 21:32 :
oooooooooooh ik krijg zin in snoepppppppppp!!
ik ga even een zak chips openrijten........


*knip*


oh dat heb ik ook nog wel is gedaan en dat was echt lekker
__________________
We uncover our heads and reveal our souls
Met citaat reageren
Oud 05-06-2004, 21:30
Verwijderd
vroeger had je van red band van die paketten en dan kon je zelf snoep maken, waar zijn die dingen gebleven
Met citaat reageren
Oud 05-06-2004, 22:57
battlestar
Avatar van battlestar
battlestar is offline
Citaat:
YPrue schreef op 03-06-2004 @ 00:53 :
*herkenning*
Ik heb zelf ook al eens geprobeerd caramel te maken, maar dat was niet echt een succes. Ik had de suiker te lang in de pan laten zitten. Het rook ook niet echt lekker, zo'n verbrande geur, en het was best veel werk om het weer uit de pan te krijgen. Het smaakte ook niet echt lekker.
kheb ook weleens caramel gemaakt: boter in de pan laten smelten dan suiker erbij, suiker laten smelten, niet laten koken
afgieten in een bakje wat je maakt van aluminiumfolie en laten stollen..

jamm
niet zo goed voor je tandjes en de rest van je gezondheid though
Met citaat reageren
Oud 08-06-2004, 16:00
PV
PV is offline
Citaat:
milkzhake schreef op 05-06-2004 @ 22:30 :
vroeger had je van red band van die paketten en dan kon je zelf snoep maken, waar zijn die dingen gebleven
*grin* die heb ik een paar jaar geleden ook gehad, zat bij m'n pa in het kerstpakket... was best lekker

nu beperk ik me tot het zelf brouwen van waterijsjes.. goedkoop en doeltreffend
Met citaat reageren
Oud 08-06-2004, 16:22
murwari
Avatar van murwari
murwari is offline
Cornflakes (ontbijtgranen) tot hele kleine (nog kleinere ja) stukjes pletten en ze dan in gesmolten chocolade rollen geeft je een soort koekjespralines. Niet alleen leuk om met kinderen te doen maar ook lekker om zelf op te eten

Verder kan je ipv waterijsjes ook kleine yoghurtpotjes in de diepvries zetten dan worden het lekkere ijsjes. Wel niet vergeten er eerst een stokje in te prikken!!
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
Met citaat reageren
Oud 08-06-2004, 18:47
PV
PV is offline
Citaat:
murwari schreef op 08-06-2004 @ 17:22 :
Cornflakes (ontbijtgranen) tot hele kleine (nog kleinere ja) stukjes pletten en ze dan in gesmolten chocolade rollen geeft je een soort koekjespralines. Niet alleen leuk om met kinderen te doen maar ook lekker om zelf op te eten

Verder kan je ipv waterijsjes ook kleine yoghurtpotjes in de diepvries zetten dan worden het lekkere ijsjes. Wel niet vergeten er eerst een stokje in te prikken!!
hmm.. zou dat ook met vla kunnen? een chocoladevla-ijsje
Met citaat reageren
Oud 08-06-2004, 19:08
murwari
Avatar van murwari
murwari is offline
Citaat:
PV schreef op 08-06-2004 @ 19:47 :
hmm.. zou dat ook met vla kunnen? een chocoladevla-ijsje
Je kan het proberen..? Als je dat doet: laat ons weten hoe het resultaat eruit zag
__________________
Love is the answer, At least for most of the questions in my heart. Like why are we here? And where do we go? And how come it's so hard?
Met citaat reageren
Oud 08-06-2004, 19:13
Verwijderd
oe nostalgie: zelfmaaksnoep van red band... dat was zo lekker
Met citaat reageren
Oud 09-06-2004, 14:00
blobbert
Avatar van blobbert
blobbert is offline
als je caramel maakt moet je een of twee eetlepels water of room toevoegen dit scheelt heel veel werk met schoonmaken en het is tevens makkelijker te verwerken

echt snoep weet ik niet maar bonbons ken ik er wel eentje
voor de vulling
1 deel room
1 deel chocola
1/4 deel roomboter

room aan de kook brengen
als het kookt chocola en boter toevoegen
pan van het vuur nemen en de choco en boter laten oplossen
als je dit laat afkoelen het je de vulling

hier kun je bij voor beeld bolletjes draaien
als je die door de gesmolten chocola haalt en dan door bijvoorbeeld hagelslag of amandelschaafsel krijg krijg je bonbons
__________________
in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst
Met citaat reageren
Oud 14-06-2004, 12:11
mikk
Avatar van mikk
mikk is offline
Citaat:
milkzhake schreef op 05-06-2004 @ 22:30 :
vroeger had je van red band van die paketten en dan kon je zelf snoep maken, waar zijn die dingen gebleven
jah! die waren sow lekker ik ben er naar op zoek geweest, onder andere in supermarkten en speelgoedwinkels maar t lijkt n btje van de aardbodem verdwenen te zijn..
Met citaat reageren
Oud 14-06-2004, 14:59
ArtemisQ
Avatar van ArtemisQ
ArtemisQ is offline
Citaat:
PV schreef op 08-06-2004 @ 17:00 :
*grin* die heb ik een paar jaar geleden ook gehad, zat bij m'n pa in het kerstpakket... was best lekker

nu beperk ik me tot het zelf brouwen van waterijsjes.. goedkoop en doeltreffend
Bij mij zakt de limonade altijd naar beneden, dus dan is het ene stuk mierzoet, en 't andere stuk letterlijk waterijs

Dus: Hoe doe je 't ?
__________________
On the internet, no one can hear you scream...
Met citaat reageren
Oud 14-06-2004, 16:10
mikk
Avatar van mikk
mikk is offline
receptje:

men neme: - roomijs
- chocola met nootjes
- rozijnen
- hagelslag

je doet eerst chocola een paar keer 15 a 20 seconden in de magnetron, tot het gesmolten is (wel af en toe roeren)
ijs in een bakje, vervolgens even 10 seconden in de magnetron en lekker prakken tot t een beetje zachtig is

ijs + chocola+ rozijnen door elkaar heen, hagelslag er over...jummie!

btw heb je ook nog een schaaltje met restjs gesmolten chocola
Met citaat reageren
Oud 15-06-2004, 17:57
Verwijderd
klop het eiwit van een ei op, doe er suiker bij, eventueel een smaakstof, doe het een minuut of 10 in de oven en je hebt een schuimpje!
Met citaat reageren
Oud 23-06-2004, 16:59
Naru
Avatar van Naru
Naru is offline
Citaat:
ArtemisQ schreef op 14-06-2004 @ 15:59 :
Bij mij zakt de limonade altijd naar beneden, dus dan is het ene stuk mierzoet, en 't andere stuk letterlijk waterijs

Dus: Hoe doe je 't ?
Als t niet lukt kun je ook die limonade die al goed in de fles zit zeg maar gebruiken, als ik het goed heb van claudefontaine ofzo.. dat is gewone limonade in een fles en smaakt precies hetzelfde en is niet duur. 99 cent geloof ik.
Met citaat reageren
Oud 24-06-2004, 19:59
Verwijderd
Citaat:
ArtemisQ schreef op 14-06-2004 @ 15:59 :
Bij mij zakt de limonade altijd naar beneden, dus dan is het ene stuk mierzoet, en 't andere stuk letterlijk waterijs

Dus: Hoe doe je 't ?
In stapjes. Eerst 1/3, als dat hard genoeg is om er een tweede laag op te gieten die laag erop en vervolgens de laatste laag.
Wel veel werk...
Ook lekker: vers fruit in je waterijsjesvormpjes bij de limonade!

Niet echt een snoepje, maar wel erg lekker:
250 gr havermout of mueslivlokken
250 gr boter of margarine
325 gr suiker (wit of riet)
2 el cacao of oploskoffiepoeder
dit mengen, balletjes draaien en door gemalen kokos rollen.
Met citaat reageren
Oud 25-06-2004, 13:18
Puppetgirl
Puppetgirl is offline
Citaat:
electropyri schreef op 15-06-2004 @ 18:57 :
klop het eiwit van een ei op, doe er suiker bij, eventueel een smaakstof, doe het een minuut of 10 in de oven en je hebt een schuimpje!
Hier even het volledige recept voor superlekkere schuimpjes:

- 2 eiwitten stijf kloppen
- 150 gram suiker er beetje voor beetje doorscheppen
- hoopjes maken van het schuim
- dan 50 minuten in de oven op 130 graden (in 10 minuten zijn ze echt niet goed, hoor electropyri!)

Ze zijn het lekkerst als de binnenkant nog een heel klein beetje zacht is.
__________________
You're the puppet. I pull the strings. Don't think it's the other way around...
Met citaat reageren
Oud 01-07-2004, 11:06
Southraider
Southraider is offline
Citaat:
Puppetgirl schreef op 25-06-2004 @ 14:18 :
Hier even het volledige recept voor superlekkere schuimpjes:

- 2 eiwitten stijf kloppen
- 150 gram suiker er beetje voor beetje doorscheppen
- hoopjes maken van het schuim
- dan 50 minuten in de oven op 130 graden (in 10 minuten zijn ze echt niet goed, hoor electropyri!)

Ze zijn het lekkerst als de binnenkant nog een heel klein beetje zacht is.
als je ze op 90 graden in de oven stopt blijven ze mooi wit en krijgen ze niet zo'n lelijke gele kleur
en de tijd ligt aan de vorm en hoeveelheid.
__________________
Bits and pieces from your star, rain upon me as they fall melt into my skin and I feel warm.
Met citaat reageren
Oud 04-07-2004, 13:09
brinta
brinta is offline
Zelf snoep maken, daar had je vroeger in de Tina allemaal van die ranzige receptjes voor
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 16-07-2004, 12:49
finkelstien
finkelstien is offline
stiekem heb ik een pak red band zelfmaaksnoep in de kast staan..hihi..jullie lekker jaloers!
Met citaat reageren
Oud 19-07-2004, 15:04
Lorelei
Avatar van Lorelei
Lorelei is offline
Engelse roomkaramels - fudge
Ingrediënten

225 g suiker

1 zakje vanillesuiker

50 g boter

125 ml slagroom

50 ml melk

Kleine vorm 8x8 of 10 cm doorsnede

Bekleed de vorm met bakpapier.
Vermeng in een steelpan de suiker, vanillesuiker, boter met de slagroom en de melk.
Breng het mengsel op een zacht vuur aan de kook en laat dit ruim een half uur koken.
Test het mengsel door een druppel in koud water te laten vallen. Als u daarna de druppel tot een balletje kan kneden is het goed. Het mengsel heeft dan de kleur van lichte caramel.
Laat de pan 5 min afkoelen.
Roer het met een houten lepel tot het dik en korrelig wordt. Schep het in de vorm, laat het verder afkoelen en opdrogen.
De caramel moet nu in totaal 24 uur drogen.
Haal het na ongeveer 6 uur uit de vorm en snij het in blokjes zodat het aan alle kanten verder droogt.


(van internet gestolen , heb het zelf nog niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker wel een keer doen )
__________________
PROUD MEMBER OF CHAOGOTHIC ELITIST SUICIDE BUNNIES UNITED
Met citaat reageren
Oud 19-07-2004, 15:09
Verwijderd
Citaat:
finkelstien schreef op 16-07-2004 @ 12:49 :
stiekem heb ik een pak red band zelfmaaksnoep in de kast staan..hihi..jullie lekker jaloers!

hoe kom je daar aan
Met citaat reageren
Oud 19-07-2004, 15:13
Lorelei
Avatar van Lorelei
Lorelei is offline
Ook lekker:

Kaneelstangen


Ingrediënten:

1 dl slagroom
200 gr couverture
25 gr zachte boter
1 theelepel kaneel
2 eetlepels gezeefde poedersuiker
1/2 theelepel kaneel


Bereiding:

Breng de slagroom aan de kook en neem hem daarna van het vuur.
Snijd de chocolade fijn en voeg hem met de zachte boter en een theelepel kaneel aan de slagroom toe.
Laat de chocola al roerend oplossen en laat afkoelen tot de massa bijna hard is.
Klop de massa dan cremig op en doe hem in een spuitzak met een grote ronde spuitmond.
Spuit op aluminiumfolie stangen van ca 3 cm lang.
Vermeng de poedersuiker met de rest van de kaneel en rol de stangen hierdoor.
Bewaar de stangen in een goed sluitende trommel op een koele plaats.

__________________
PROUD MEMBER OF CHAOGOTHIC ELITIST SUICIDE BUNNIES UNITED
Met citaat reageren
Oud 20-07-2004, 13:03
finkelstien
finkelstien is offline
Citaat:
milkzhake schreef op 19-07-2004 @ 16:09 :
hoe kom je daar aan
uhum..heel slordig..maar gewoon nooit gebruikt eiglijk..er is denk ik 1 zakje aardbei uit,..en daar bleef het bij
Met citaat reageren
Oud 04-08-2004, 16:31
Marloes-Nanouk
Marloes-Nanouk is offline
IJS

Je kunt zelf ook vrij simpel heerlijk yoghurt fruitijs maken, duurt wel lang.

Liter volle yoghurt

Daar kun je een smaak aan geven door er sap/jam/gepureerd fruit doorheen te mengen. Volg je eigen smaak, het kan met alle smaken. Als je het te zuur vind kun je vruchtenyoghurt gebruiken of suiker/honing toevoegen.

meng alles door elkaar (niet in de blender, dan gaat de textuur van de yoghurt verloren

Zet het in de vriezer. Aan de zijkanten vormen zich kristallen, roer deze steeds door de Yoghurt. Ongeveer 1x per half uur roeren.
Op een gegeven moment is het helemaal bevroren. (duurt ongeveer 5 uur)

als je niet roert wordt het 1 harde plak die je niet kunt eten


Veel succes!
__________________
zing bid huil vecht lach werk bewonder
Met citaat reageren
Oud 06-08-2004, 01:08
lamahangen
Avatar van lamahangen
lamahangen is offline
suiker smelten met lage verhitting en experimenteren met hoeveelheid room/slagroom e.d. smaakstoffen zijn wel grappig, bv. instantchocomelkpoeder toevoegen twordt alleen erg kleverig en ERG vullend
__________________
phoebe, little - leeuwtje - sarfessas - vooruit dan... nrlaan... - jetteke vast ook nog ergens :P (iig fotoboek :P)
Met citaat reageren
Oud 13-08-2004, 14:15
Sasbeest
Avatar van Sasbeest
Sasbeest is offline
Neem een pak vanille ijs, roer er een zak m&m's doorheen, en voila: M&M's ijs.

Dat is echt veel te duur als je dat zo in de winkel koopt
__________________
Liefde was als de regen, ze veranderde in ijs of verdween
Met citaat reageren
Oud 15-08-2004, 19:38
kastdeur
kastdeur is offline
Citaat:
Marloes-Nanouk schreef op 04-08-2004 @ 17:31 :
als je niet roert wordt het 1 harde plak die je niet kunt eten
Maar je kunt dan wel lekker schrapen met een theelepeltje.
Met citaat reageren
Oud 17-08-2004, 17:26
Auntie M
Avatar van Auntie M
Auntie M is offline
Citaat:
PV schreef op 08-06-2004 @ 19:47 :
hmm.. zou dat ook met vla kunnen? een chocoladevla-ijsje
Deed ik vroeger dus vaak met hopjesvla. Ik vond het wel lekker
__________________
You love me You hate me, You hate to love me You love to hate me...||De Nieuwe Wereld komt eraan!!!! ...
Met citaat reageren
Oud 11-09-2004, 20:35
anne1234
Avatar van anne1234
anne1234 is offline
Citaat:
milkzhake schreef op 05-06-2004 @ 22:30 :
vroeger had je van red band van die paketten en dan kon je zelf snoep maken, waar zijn die dingen gebleven
ugh , bedoel je die zoete troep

bleegh
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:08.