Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 29-11-2004, 20:51
Verwijderd
Die heb ik eentje, hij ligt rustig in de diepvries
maar ik heb geen idee hoe ik zo'n ding klaar moet maken en ik wil 'm niet verpesten want het is een bijzonder iets voor mij
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 29-11-2004, 20:52
Verwijderd
oja, mijn vraag dus
Hoe bereid je een lamskotelet?
Met citaat reageren
Oud 29-11-2004, 21:49
YPrue
Avatar van YPrue
YPrue is offline
Misschien heb je al wat aan de volgende sites?

http://www.xquis.com/products/_nl/lamskotelet.htm

http://www.lamsvlees.nu/tips/tips/
__________________
Boogie, ik zal je nooit vergeten...
Met citaat reageren
Oud 29-11-2004, 21:50
WishfulDreaming
Avatar van WishfulDreaming
WishfulDreaming is offline
van de slager in onze supermarkt


bakken, grillen, ca. 5 min.

dat is het
Met citaat reageren
Oud 29-11-2004, 22:49
Jolt
Avatar van Jolt
Jolt is offline
marineren, dan bakken en/of grillen
__________________
and as we embark on a journey in our dreams well find our true ending
Met citaat reageren
Oud 29-11-2004, 23:19
Verwijderd
Lamskoteletjes met tuinkruidenwijnjus
Vrijdag 19 november 2004


Ingrediënten voor 2 personen
6 lamskoteletjes
zout/peper
20 g boter
2 el olie
½ dl rode wijn
1 el mosterd
1 el kervel, fijngehakt
1 el bieslook, fijngeknipt
½ el salie, fijngehakt
500 kg gekookte aardappelen
1 dl melk
1 el olijfolie
100 g waterkers






Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper. Laat de boter en de olie in een koekenpan warm worden. Bak de koteletjes op een hoog vuur 2 à 3 minuten per kant . Neem ze uit de pan en houd ze tussen twee borden warm.
Roer de rode wijn door het braadvet en laat de jus 4 minuten inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en kruiden toe. Leg de koteletjes terug bij de kruidenjus.
Stamp de gekookte aardappelen fijn en roer er melk en olijfolie doorheen. Schep de waterkers erdoorheen. Serveer de koteletjes met de jus bij de stamppot.


Uit born2cook is een leuk programma btw.



Met citaat reageren
Oud 30-11-2004, 00:20
Verwijderd
*watertand*
Met citaat reageren
Oud 30-11-2004, 09:55
Verwijderd
het is wel een grote, geen kleintje hij was 150 gram geloof ik

de born2cook marinade klinkt wel lekker maar ik drink nooit wijn, dus dat is lastig. tenzij ik de dag erna wat mensen uitnodig om de fles leeg te makn, ofzo
Met citaat reageren
Oud 30-11-2004, 17:02
Verwijderd
Citaat:
Sarah schreef op 30-11-2004 @ 10:55 :
het is wel een grote, geen kleintje hij was 150 gram geloof ik

de born2cook marinade klinkt wel lekker maar ik drink nooit wijn, dus dat is lastig. tenzij ik de dag erna wat mensen uitnodig om de fles leeg te makn, ofzo
Precies, of je zoekt nog een recept me rode wijn voor een ander gerecht
Met citaat reageren
Oud 08-12-2004, 19:00
Verwijderd
Het was lekker
Met citaat reageren
Oud 08-12-2004, 19:20
Tiño
Avatar van Tiño
Tiño is offline
Citaat:
Sarah schreef op 08-12-2004 @ 20:00 :
Het was lekker
mooi.
Was het je eigen lammetje, dat het zo bijzonder voor je was?
__________________
Sylvia Jeanette Natalie en Fien Elsje Treesje Truus Babbette Betsie en Sabine Greet Magreet Magriet Marie Marei en Angelien Mies Marjan Marlyn
Met citaat reageren
Oud 08-12-2004, 19:23
Verwijderd
nee, maar hij was zo duur
Met citaat reageren
Oud 08-12-2004, 19:23
Verwijderd
en ik eet niet heel vaak vlees
Met citaat reageren
Oud 08-12-2004, 22:37
Tiño
Avatar van Tiño
Tiño is offline
Citaat:
Sarah schreef op 08-12-2004 @ 20:23 :
nee, maar hij was zo duur
aha ik snap t.
__________________
Sylvia Jeanette Natalie en Fien Elsje Treesje Truus Babbette Betsie en Sabine Greet Magreet Magriet Marie Marei en Angelien Mies Marjan Marlyn
Met citaat reageren
Oud 08-12-2004, 22:38
Tiño
Avatar van Tiño
Tiño is offline
Citaat:
Sarah schreef op 08-12-2004 @ 20:23 :
en ik eet niet heel vaak vlees
snap k ook , eet zelf nooit vlees .
__________________
Sylvia Jeanette Natalie en Fien Elsje Treesje Truus Babbette Betsie en Sabine Greet Magreet Magriet Marie Marei en Angelien Mies Marjan Marlyn
Met citaat reageren
Oud 16-12-2004, 17:32
tictactoe
tictactoe is offline
een lief schattig klein lammetje
Met citaat reageren
Oud 16-12-2004, 18:39
Verwijderd
waarschijnlijk al een flink lam, want het was biologisch vlees en er zijn regels voor op welke leeftijd die dood mogen
Met citaat reageren
Oud 16-12-2004, 19:06
Al Murphy
Avatar van Al Murphy
Al Murphy is offline
godverdoeme, Sarah, je moet zo'n lekker vlees niet verpesten door het te marineren.

Je kan het wel met een soort van marinade-sausje inwrijven, maar niet te lang laten intrekken. Marineren is ideaal wanneer je vlees taai is. Vers- of diepvries-vers lamsvlees is jong vlees, en dus niet taai. (Marinade is wel goed voor echt schaapsvlees).

Laat je kotelet eerst een dagje ontdooien in de frigo. Ik grill een lamskotelet graag in een gietijzeren pan. Die maak ik enorm heet, en een beetje olijfolie erin. Olijfolie niet verbranden !!
Buitenkanten dichtschroeien (twee kanten), en pan van het vuur halen. Na drie minuten verder braden op een laag vuurtje. Alles samen duurt het ongeveer 6 minuten (naar smaak) voordat je koteletje klaar is. NIET IN DE KOTELET PRIKKEN. En zien dat hij/zij niet zwart wordt.

Over een lekker sausje moet ik nadenken. Die wijnjus lijkt we wel iets, maar heb ik nooit gehad.
Met citaat reageren
Oud 16-12-2004, 19:43
Verwijderd
psst, ik heb m al een week geleden gegeten marineren vond ik ook geen geweldig idee... heb de wijnjus gemaakt, in een kommetje ernaast gehad, besloten dat het vlees het niet nodig had maar dat het wel lekker was door de waterkersstampot dus eigenlijk was het hele topic overbodig, maargoed.
Met citaat reageren
Oud 16-12-2004, 19:52
Al Murphy
Avatar van Al Murphy
Al Murphy is offline
Ik zie dat dit ook al openstaat sinds 29-11.

Maar ondertussen heb ik toch mooi zin gekregen in lamskoteletjes...
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Verhalen & Gedichten Van de Griek, met liefde
Ruby Blue
11 20-11-2005 15:24
Verhalen & Gedichten [verhaal]
heldine
15 08-09-2004 20:33
Psychologie eetproblemen overheersen
Sterretje*
123 16-07-2004 14:11
De Kantine wat rijmt er allemaal op ......
Verwijderd
70 24-02-2004 15:33
Eten & Drinken Wat-Eet-Je-Nu-Topic [I]
Evito
492 16-12-2003 12:53
Lifestyle Wat is jouw laatste aanwinst deel III
WishfulDreaming
446 03-01-2003 11:03


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:31.