Je moet sowieso goed nadenken voor je iets gaat doen, want de kosten van een eventuele juridische procedure zijn al vele malen hoger dan de schadevergoeding die je er ooit uit zult kunnen slepen. Het enige waar je op zou kunnen hopen is dat door te dreigen met een juridische procedure dat reisbureau over de brug komt met een vergoeding, maar als die lui gewoon wachten tot jij ze dagvaardigt dan ben je mooi in de aap gelogeerd.
Het artikel 12 van die voorwaarden heeft niet zoveel zelfstandige betekenis. Het is de letterlijke tekst van art. 507 lid 1 van Boek 7 BW (uit de afdeling reisovereenkomst) en bevat dus geen wijziging ten opzichte van het recht dat zonder een speciale regeling van toepassing zou zijn. Dat geldt overigens nog voor een aantal andere artikelen.
Om het even kort te houden, je komt toch weer uit bij het hard maken van de schade. Inderdaad is de aansprakelijkheid beperkt tot eenmaal de reissom (dat is ook bepaald in de artt. 510 en 511 van Boek 7 BW). Als het hotel echt anders is dan de verwachtingen moet je dat stellen en bewijzen. Tachtig procent van de reissom kun je proberen terug te vorderen maar je komt dan nog weer uit op het punt wat ik al zei, namelijk dat een procedure waarschijnlijk duurder is dan de winst die je eruit haalt, als je hem verliest (en ik ben niet zeker dat je wint

).