Oud 29-11-2006, 09:30
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Zoals de titel al zegt: ik ben altijd moe. Ik heb altijd wel veel geslapen, en nu nog, zo'n 9 of 10 uur per nacht. Maar hoeveel ik ook slaap, ik word nooit uitgerust wakker (dit was een jaar geleden nog wel zo).
Ik ga ongeveer 4 dagen in de week naar school, en als ik thuis kom kan ik niet veel meer. Ik sporte gemiddeld drie/vier keer in de week, wat ik nu door mijn gebrek aan energie niet meer kan. Nu sport ik 1 keer in de week, aardig intensief. De laatste tijd houd ik dit niet meer vol en stort ik tijdens het sporten in.
Naast mijn vermoeidheid heb ik ook nog een aantal andere klachten; ik ben vaak misselijk en ik eet vrij weinig maar kom wel aan.

Vorige week ben ik naar mijn huisarts geweest, omdat het zo niet meer gaat. Waar het gesprek op neer kwam was dat ik me niet zo veel aan moet trekken van hoeveel mijn vriendinnen slapen, en zolang ik naar school kan is er niets aan de hand.
Ik vond dit een beetje een rare reactie, over mijn vriendinnen heb ik niets verteld, en hoe ik op school zit doet er blijkbaar niet toe.. Ik heb nog wel bloed laten prikken, heb vandaag de uitslag gekregen en alles was in orde

Nu mijn vraag: Hebben jullie een idee wat ik nu nog verder kan proberen?
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 10:02
Verwijderd
Terug naar de huisarts en zeggen wat je hier zegt, namelijk dat je helemaal niet kijkt naar hoe je vriendinnen slapen maar dat je gewoon toch te moe bent en dat hij wel kan vinden dat alles oke is zo lang je nog naar school kan, maar dat jij vindt dat dat onzin is. Is het ook - 9 a 10 uur slapen is niet heel gek voor een jongere, maar dan hoor je wél de energie te hebben voor school en huiswerk en sport en uitgaan en hobby's enzovoort.

Waar is je bloed op getest?
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 10:06
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
bedankt voor je reactie.

Mijn bloed is getest op bezinking, glucose, Hb, leucocyten, EMCV, schildklier, lymfo's, monocyten en pfeifer.

Ik heb tegen de huisarts gezegt dat ik nieteens weet hoeveel mijn vriendinnen slapen, en dat ik op school eigenlijk meer lichamelijk aanwezig ben dan geestelijk. Ik had niet echt het idee dat ze naar me luisterde. Ik zit er nu aan te denken toch naar de andere huisarts (ik heb er 2) te gaan. Kijken wat die zegt..
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 10:35
linkerpink
linkerpink is offline
Ik heb een beetje hetzelfde geval, maar er kunnen zoveel oorzaken voor moeheid zijn. Mijn dokter wist het ook niet echt maar zij weet ook niet waar ik mij mee bezighoud in mijn leven. Toch kwamen we erachter dat het misschien door spanningen om school en andere verlpichtingen kwam. Maar ik weet het verder ook niet en het is wel jammer dat het niet zo opgelost kan worden.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 11:10
Verwijderd
Sowieso naar die andere huisarts gaan, want dit is hoe dan ook een heel ondeskundig en onprofessionele reactie.

Next: ik herken je verhaal heel erg (hoewel het met mij steeds beter gaat). Abnormaal veel slapen en uitrusten en dan nog lopen te gapen op het moment dat andere rondspringen van de energie, heel frustrerend. Echt tips om dit zelf op te lossen heb ik niet voor je. Je zegt zelf dat je nog wel enigszins sport en zo, dat is iig belangrijk om te blijven doen. Iets anders waar je nog zelf invloed op kunt hebben is je eetpatroon. Misschien moet je bijvoorbeeld juist méér eten (eten geeft nu eenmaal energie), maar wel erg gezond. Zelf merk ik heel erg het verschil tussen een week met friet/pannenkoeken en snoep, en een week met vooral groente en fruit.
Maar toch, het klinkt vrij enrstig en ik zou met ''je moet je je er maar niks van aantrekken'', geen genoegen meenemen. Ik wil je absoluut niks aanpraten, maar wat je beschrijft doet me heel erg denken aan CVS, ook wel ME genoemd (wat ik zelf dus had) en wat bekendstaat als chroninsch vermoeidheidssyndroom (maar in feite houdt het meer in). Gewone huisartsen zijn nogal huiverig om deze diagnose te stellen, omdat ze er vrij weinig (niks) mee kunnen. Ik ben terechtgekomen in het alternatieve sirquit en daar hebben ze wel (werkende!) oplossingen.
Maar goed, ik zou niet te snel conclusies trekken en gewoon naar die andere huisarts gaan en zorgen dat die je serieus neemt.
Sterkte!
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 11:54
Chloe Siere
Chloe Siere is offline
Last van een (lichte) depressie? Ik heb het ook gehad en dat kwam dus omdat mijn psychisch welzijn toen niet zo goed was. Dat is uiteindelijk vanzelf overgegaan, nadat ik weer beter in mn vel zat.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 11:55
Chloe Siere
Chloe Siere is offline
Citaat:
Quis schreef op 29-11-2006 @ 11:10 :
Ik wil je absoluut niks aanpraten, maar wat je beschrijft doet me heel erg denken aan CVS, ook wel ME genoemd (wat ik zelf dus had) en wat bekendstaat als chroninsch vermoeidheidssyndroom (maar in feite houdt het meer in).
Mja, wel een beetje voorbarig. Een psychische oorzaak lijkt me in eerste instantie waarschijnlijker.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 12:06
Poepkind
Avatar van Poepkind
Poepkind is offline
Naja CVS zegt niet zoveel, behalve dat je vermoeid bent. Een arts kan niks met die diagnose.
Het is belangrijk om uit te zoeken of er een lichamelijke oorzaak is, maar vaak is dat niet zo.
__________________
Inge poepte poep in de poepzak met haar poepende poeper
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 12:34
Verwijderd
Ik had het ook (en nog steeds wel). Het gaat bij mij in pieken en dalen, maanden kan ik heel moe zijn, en maanden me weer heel goed voel of de ene dag wel moe de andere niet.
Ben ook overal op getest maar er kwam niks uit. Mijn huisarts zegt dat het waarsch psychisch is en ik denk dat dat wel klopt want tijdens stress periodes is het veel erger dan tijdens normale periodes. Misschien geldt dit voor jou ook en wellicht dat je iets zou kunnen doen om minder gestresst te zijn/minder spanningen.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 12:40
Apomes
Avatar van Apomes
Apomes is offline
ijzer tekort!
__________________
Today I'm handing out lollipops and ass-whoopins and right now, I'm all out of lollipops!
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 13:19
Verwijderd
Citaat:
Poepkind schreef op 29-11-2006 @ 12:06 :
Naja CVS zegt niet zoveel, behalve dat je vermoeid bent. Een arts kan niks met die diagnose.
dat slaat dus nergens op, vooral dat ''behalve''.

Maar goed, zoals Cloe Siere al zei, misschien een beetje voorbarig, maar het is wel waar het verhaal van TS me aan deed denken. Natuurlijk is iets totaal anders ook mogelijk, dat probeerde ik net duidelijk te maken.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 13:40
Konijn
Avatar van Konijn
Konijn is offline
Offtopic: @Quis: ik trek me nogal aan wat jij over ME zegt. Dat wat jij had, sorry dat ik het zo zeg, maar dat was geen ME/CVS.
Ten eerste kan die diagnose niet door de huisarts gesteld worden, want je moet er voor naar een specialist en wordt binnenstebuiten gekeert met tientallen onderzoeken in het ziekenhuis. (En er zijn vele criteria, onder andere dat je minimaal 6 maanden achter elkaar vermoeid moet zijn zonder oorzaak, en ook vier van de andere veel voorkomende klachten moet vertonen, zoals spierpijn en gewrichtspijn).
Ten tweede kunnen ze de diagnose in de alternatieve wereld al helemaal niet stellen en zijn er echt niet zo makkelijk werkende oplossingen voor te vinden.
O ja, ik heb ME en ik weet dus als geen ander hoe onvoorspelbaar de ziekte is, en hoe andere mensen er over oordelen, maar daardoor weet ik ook dat wat jij zegt dus niet waar kan zijn (en oordeel ik dus wel over jouw verhaal).



ME/CVS is zeker te voorbarig gesproken, wat ts zegt doet daar op zich ook niet aan denken, omdat er veel meer bij komt kijken dan vermoeidheid. Bovendien is gewoon naar school gaan en sporten vaak niet mogelijk als je ME/CVS hebt (al zijn er uitzonderingen).
__________________
Keep on rockin'

Laatst gewijzigd op 29-11-2006 om 13:43.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 14:16
Gothic
Avatar van Gothic
Gothic is offline
Ik heb dit ook... en er zijn dagen dat ik ook nog overdag moet slapen omdat ik het anders niet volhoud.

Ik merk dat het beter gaat, als ik heel regelmatig eet. En genoeg, vooral, veel eet. Verder een heel regelmatig ritme aanhouden. En me niet drukmaken, geen stress. Als dat alles goed gaat, ben ik minder moe...

Ik ben ook meerdere keren binnenste buiten getrokken en ik ben volgens de artsen kerngezond. Ondanks dat ik regelmatig flauwval. Hoe dan ook, ik denk dat het bij mij door stress komt en niet goed genoeg voor mezelf zorgen...

Verder ben ik gestopt met melk drinken en bepaalde dingen eten, omdat ik ook veel last had van buikpijn... maar daar had je zelfs niet over getypt...
__________________
~ Maybe it won’t last forever, but who says the best loves do ~ November is all I know, and all I ever wanted to know ~
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 15:54
Poepkind
Avatar van Poepkind
Poepkind is offline
Citaat:
Quis schreef op 29-11-2006 @ 13:19 :
dat slaat dus nergens op, vooral dat ''behalve''.
CVS is een naam voor iets als de artsen het gewoon echt niet weten. ALs er bepaalde klachten zijn, zonder oorzaak (of die oorzaak is nu iig niet bekend) dan noemen ze het maar CVS. Je hebt wel klachten, maar er is geen oorzaak voor te vinden, en voorlopig ook geen behandeling. Dus of de diagnose CVS wel of niet word gesteld, je schiet er geen ene ruk mee op. Dus je hebt er gewoon niks aan.
__________________
Inge poepte poep in de poepzak met haar poepende poeper
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 16:03
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
Apomes schreef op 29-11-2006 @ 12:40 :
ijzer tekort!
Nee dat is het niet, ben ik op getest


Verder, bedankt voor de reacties. Ik moet ook echt meer gaan eten, het lukt me alleen niet. Waarschijnlijk ga ik voor de second opinion, bij een andere huisarts of de alternatieve kant.

Dat het door stress komt lijkt me niet, in de vakanties enzo heb ik ook last van mijn vermoeidheid.

ME/CVS denk ik zelf niet echt aan, ik heb nu op school een blok over chronische pijn en vermoeidheid, en ik kan meer dan dat de meeste mensen met CVS kunnen. Meer dan een ding, dus bijvoorbeeld én naar school gaan én s middags/s avonds iets afspreken kan ik niet. Maar dat ik nog naar school kan vind ik heel fijn..
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 16:43
Verwijderd
Citaat:
Konijn schreef op 29-11-2006 @ 13:40 :
Offtopic: @Quis: ik trek me nogal aan wat jij over ME zegt. Dat wat jij had, sorry dat ik het zo zeg, maar dat was geen ME/CVS.
Ten eerste kan die diagnose niet door de huisarts gesteld worden, want je moet er voor naar een specialist en wordt binnenstebuiten gekeert met tientallen onderzoeken in het ziekenhuis. (En er zijn vele criteria, onder andere dat je minimaal 6 maanden achter elkaar vermoeid moet zijn zonder oorzaak, en ook vier van de andere veel voorkomende klachten moet vertonen, zoals spierpijn en gewrichtspijn).
Ten tweede kunnen ze de diagnose in de alternatieve wereld al helemaal niet stellen en zijn er echt niet zo makkelijk werkende oplossingen voor te vinden.
O ja, ik heb ME en ik weet dus als geen ander hoe onvoorspelbaar de ziekte is, en hoe andere mensen er over oordelen, maar daardoor weet ik ook dat wat jij zegt dus niet waar kan zijn (en oordeel ik dus wel over jouw verhaal).
ook offtopic dan: Kijk, en dat had ik dus ook. Denk niet dat je op wat ik hier even snel neertyp kunt beoordelen hoe ziek ik wel niet was. Ik heb een moeder met CVS, die tien jaar heeft geslapen, ik heb twee broertjes die een lichte vorm van CVS habben/hebben en ik heb het zelf ook gehad, het is officieel voorbij maar zoals ik al in mijn eerste post zei, van de vermoeidheid (en andere dingen, die ik niet verder zal benoemen) heb ik nog steeds veel last.

Ik weet heus wel waar ik het over heb en ik zei júist dat het om véél meer gaat dan vermoeidheid. Misschien was mijn link naar de TS iets te snel, mijn excuses dan daarvoor, maar dat doet helemaal niks af aan mijn eigen situatie of wat ik er van weet. En er zijn dus wel degelijk oplossingen. Het is bij ons een proces van jaren en lang niet alles is daarmee verholpen, maar dat betekent niet dat er niks aan te doen is. Vandaar dat ik nu misschien niet meer overkom als een kasplantje, want nee, dat is ook niet zo, maar daaruit hoef jij nog niet op te maken dat ik geen CVS heb gehad. Bovendien, en dat zou jij al patiënt moeten weten, kent het véle vormen, die heus niet allemaal op jouw situatie zullen lijken.
Bovendien zeg ik niet dat het alternatieve cirquit die stempel heeft gegeven, dat hebben wel degelijk reguliere artsen gedaan, maar zoals al gesteld werd, die kunnen daar verder niks mee. Als je een adres wil, van een overigens totaal niet makkelijk werkende, maar wel wérkende oplossing (voor de meeste gevallen althans), hoor ik het wel, maar daar zul je wel niet in geloven.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 17:05
meesje
meesje is offline
ik heb precies hetzelfde! alleen zit ik al wat verder, ik heb het nu ruim een jaar en ik ben al naar 2 huisartsen geweest en naar een psycholoog, maar dat had ook allemaal geen zin.
ik volg dit topic mee!
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 17:44
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
meesje schreef op 29-11-2006 @ 17:05 :
ik heb precies hetzelfde! alleen zit ik al wat verder, ik heb het nu ruim een jaar en ik ben al naar 2 huisartsen geweest en naar een psycholoog, maar dat had ook allemaal geen zin.
ik volg dit topic mee!
Wat deed die psycholoog? Cognitieve gedragstherapie?
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 19:42
juno
Avatar van juno
juno is offline
Ga eens een voedingsdagboek bijhouden. Dus alles wat je eet opschrijven, en ook bijhouden hoe je je voelt. Misschien ontdek je een samenhang tussen wat je eet en hoe je je voelt.

Eet sowieso zo gezond mogelijk. Zoveel mogelijk vers en onbewerkt eten. In al die makkelijke kant en klare pakjes en zakjes (ook kruidenmixen) zitten altijd hulpstoffen, het kan zijn dat je daar niet goed op reageert.

Let ook op dingen als koffie, thee, alcohol. Die zijn nu eenmaal niet goed voor je.
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 20:39
meesje
meesje is offline
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 29-11-2006 @ 17:44 :
Wat deed die psycholoog? Cognitieve gedragstherapie?
eeh.. ik weet eigenlijk niet wat het was. We gingen gewoon een beetje praten over hoe ik het op school vind, en of ik het thuis naar mn zin heb enz. en over vrienden enz.. maar de conclusie was dat alles eigenlijk goed ging
Met citaat reageren
Oud 29-11-2006, 20:39
meesje
meesje is offline
2x
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 11:11
Konijn
Avatar van Konijn
Konijn is offline
Citaat:
Quis schreef op 29-11-2006 @ 16:43 :
*verhaal*

Ik heb je een pm gestuurd.

En laten we dan nu maar weer teruggaan naar de situatie van de topicstarter.
__________________
Keep on rockin'
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 12:05
Nyawa
Hmm, ik heb/had iets vergelijkbaars, maar bij mij was de misselijkheid echt de hoofdklacht en vermoeidheid de bijzaak. Bij mij functioneert mijn maagslijmvlies niet goed, waardoor als ik at het maagzuur direct in de maagwand boorde en dat heeft misselijkheid en soms pijn tot gevolg. En van die continue misselijkheid en het dus niet zo makkelijk en veel kunnen eten werd ik weer erg moe. Nu gaat het weer goed omdat ik nu weet welk voedsel veel maagzuur aanmaakt en ik dus moet vermijden. Aangezien de situatie bij jou wat anders is zal dit het wel niet zijn, maar misschien kun je eens op je voeding letten en kijken of er een verband is.
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 13:05
Chloe Siere
Chloe Siere is offline
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 29-11-2006 @ 17:44 :
Wat deed die psycholoog? Cognitieve gedragstherapie?
Lijkt me niet zo logisch wat je nu zegt.
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 16:25
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
Chloe Siere schreef op 30-11-2006 @ 13:05 :
Lijkt me niet zo logisch wat je nu zegt.

Dat dacht ik ook.. Maar in dit blok op school, over chronische vermoeidheid, hebben we een gastdocent gehad die vertelde over CGT bij chronische vermoeidheid, en dat dit vaker toegepast wordt als je met CVS bij een psycholoog komt.
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 19:07
Chloe Siere
Chloe Siere is offline
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 30-11-2006 @ 16:25 :
Dat dacht ik ook.. Maar in dit blok op school, over chronische vermoeidheid, hebben we een gastdocent gehad die vertelde over CGT bij chronische vermoeidheid, en dat dit vaker toegepast wordt als je met CVS bij een psycholoog komt.
Hm ik ben wel benieuwd hoe dat dan precies wordt toegepast.
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 21:09
Verwijderd
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 30-11-2006 @ 16:25 :
Dat dacht ik ook.. Maar in dit blok op school, over chronische vermoeidheid, hebben we een gastdocent gehad die vertelde over CGT bij chronische vermoeidheid, en dat dit vaker toegepast wordt als je met CVS bij een psycholoog komt.
Klopt, maar de meningen over of het wel of niet werkt (of het zelfs juist erger maakt) zijn daar (erg) over verdeelt.
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 21:16
Verwijderd
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 29-11-2006 @ 16:03 :
ME/CVS denk ik zelf niet echt aan, ik heb nu op school een blok over chronische pijn en vermoeidheid, en ik kan meer dan dat de meeste mensen met CVS kunnen. Meer dan een ding, dus bijvoorbeeld én naar school gaan én 's middags/'s avonds iets afspreken kan ik niet.
Even los van jouw situatie: niet iedereen met CVS kan niets, er zijn er genoeg die nog wel iets kunnen.

Ik herken je verhaal wel, heb er ook last van, heb wel de diagnose CVS en fibromyalgie. Ik ben altijd moe, slaap extreem veel - 's nachts en overdag -, wat overigens niet helpt, en verder doe ik ook nog wel het één en ander: op dit moment heb ik twee dagen in de week college, probeer ik elke week iig één keer te sporten (op mijn tempo) en af en toe werk ik nog een dagje (dienst van 6 uur), maar dat dan ook echt het maximale wat lukt...huishouden en andere dingen schieten er daardoor een beetje bij in.
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 21:34
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
Leonoor schreef op 30-11-2006 @ 21:09 :
Klopt, maar de meningen over of het wel of niet werkt (of het zelfs juist erger maakt) zijn daar (erg) over verdeelt.
Ik weet ook niet of ik denk dat het helpt, omdat ze er dan vanuit gaan dat het tussen je oren zit. En zelf denk ik dat dit niet helemaal klopt

Bedankt voor je reactie! Ik weet ook wel dat er verschil is in wat je kunt met CVS, maar ik ga er voorlopig nog niet van uit

@ Chloe Siere: ik zal morgen eens mijn aantekeningen van die workshop erbij pakken.
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 21:37
Verwijderd
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 30-11-2006 @ 21:34 :
Ik weet ook niet of ik denk dat het helpt, omdat ze er dan vanuit gaan dat het tussen je oren zit. En zelf denk ik dat dit niet helemaal klopt.
Dat is ook wat mij tegen staat. Ik ben wel van mening dat hoe je er mee om gaat invloed heeft ed, maar niet dat de oorzaak zelf tussen je oren zit: "was het maar zo'n feest".
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 21:39
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
Leonoor schreef op 30-11-2006 @ 21:37 :
Dat is ook wat mij tegen staat. Ik ben wel van mening dat hoe je er mee om gaat invloed heeft ed, maar niet dat de oorzaak zelf tussen je oren zit: "was het maar zo'n feest".
Ja idd, dan zou het wel wat makkelijker zijn..
Wat ik er van heb onthouden is dat je CGT krijgt als je door je moeheid helemaal niets meer doet, en dat de negatieve spiraal (moe, minder doen, nog moe-er, minder doen, enz) doorbroken word.
Met citaat reageren
Oud 30-11-2006, 21:46
Verwijderd
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 30-11-2006 @ 21:39 :
Wat ik er van heb onthouden is dat je CGT krijgt als je door je moeheid helemaal niets meer doet, en dat de negatieve spiraal (moe, minder doen, nog moe-er, minder doen, enz) doorbroken word.
Idd, en vaak wordt dat, naar mijn idee, wat te fanatiek aangepakt. Je moet dan een schema maken (in overleg met de therapeut en hij/zij beslist dan nogal veel voor je) en daar moet je je dan aan houden, je moet ook een contract tekenen dat je dat doet ed. Gevolg is dat veel mensen daardoor nog verder achter uit gaan, omdat er veel meer mee speelt dan alleen het wel of niets doen. Maar bij sommige mensen zal het goed helpen, dat geloof ik best, maar dat is vooral als je idd in die negatieve spiraal zit en dat een grote rol speelt ed.
Met citaat reageren
Oud 01-12-2006, 09:30
gewoonmax
Avatar van gewoonmax
gewoonmax is offline
probeer ipv 1 x intensief te sporten elke dag een beetje te doen. Bouw het op naar steeds meer. Verder goed gezond eten en zorgen dat je je lichamelijk uitput. Dan heb je beter eten nodig, neem je meer energie op en kan je beter slapen. Je bent gewoon je balans kwijt. Heb het zelf ook gehad. Tis ff doorzetten en iets opbouwen
__________________
Life is too important to be taken seriously
Met citaat reageren
Oud 01-12-2006, 09:36
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
gewoonmax schreef op 01-12-2006 @ 09:30 :
probeer ipv 1 x intensief te sporten elke dag een beetje te doen. Bouw het op naar steeds meer. Verder goed gezond eten en zorgen dat je je lichamelijk uitput. Dan heb je beter eten nodig, neem je meer energie op en kan je beter slapen. Je bent gewoon je balans kwijt. Heb het zelf ook gehad. Tis ff doorzetten en iets opbouwen
Hmm, denk niet dat dit helemaal voor mij op gaat. Ik slaap goed en regelmatig. Ik beweeg elke dag, fietsen naar het station, een uur met de hond wandelen enzo. Ik eet gezond, wel weinig, maar gezond. Elke dag 2 stuks fruit en voldoende groente. Ik ben aan het proberen meer vezels binnen te krijgen, dit lukt alleen niet echt.

Iig, bedankt voor de tip
__________________
Yeah, I know..
Met citaat reageren
Oud 01-12-2006, 10:10
Lorelei
Avatar van Lorelei
Lorelei is offline
Vermoeidheid is het symptoom voor bijna alle klachten. Ik kan je nu wel gaan zeggen dat het KAN dat je een ijzertekort hebt, dat je depressief bent, zwanger bent of leukemie hebt.. maar eigenlijk is het niet te zeggen

Je arts moet gewoon een fatsoenlijk onderzoek doen en je niet met zo'n achterlijk verhaal naar huis toe sturen. Vermoeidheid kan vanalles zijn, maar daarmee is het niet minder belangrijk om het te onderzoeken, integendeel.

Verder is het natuurlijk handig om bij jezelf na te gaan wat je doet, wat je evt anders zou kunnen doen ter verbetering (stress? voeding? etc) en welke activiteiten slecht voelen en welke niet. Ook met je slaapritme een beetje testen wil nog wel eens helpen (je kan te weinig slapen maar ook te veel). Maar eerlijk gezegd klinken de klachten een stuk serieuzer dan een uurtje te veel of te weinig slaap
__________________
PROUD MEMBER OF CHAOGOTHIC ELITIST SUICIDE BUNNIES UNITED
Met citaat reageren
Oud 04-12-2006, 16:24
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
Leonoor schreef op 30-11-2006 @ 21:16 :
heb wel de diagnose CVS
Wat is er bij jou allemaal getest enzo?
__________________
Yeah, I know..
Met citaat reageren
Oud 04-12-2006, 18:52
Konijn
Avatar van Konijn
Konijn is offline
Ik heb ook de diagnose ME/CVS.
Daarvoor wordt echt álles onderzocht.
Ik heb o.a. 11 buisjes bloed gegeven, een maagonderzoek, urine-onderzoek, rontgen-onderzoeken en diverse neurologische onderzoeken gehad.
Hiervoor moet je door je huisarts ook doorverwezen worden naar een internist.
__________________
Keep on rockin'
Met citaat reageren
Oud 04-12-2006, 19:44
Verwijderd
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 04-12-2006 @ 16:24 :
Wat is er bij jou allemaal getest enzo?
Ik heb geen flauw idee... Ik was toen nog een heel stuk jonger, ben bij veel verschillende artsen geweest en uiteindelijk is toen de diagnose CVS gesteld (eerst fibromyalgie).
Met citaat reageren
Oud 04-12-2006, 20:21
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
Konijn schreef op 04-12-2006 @ 18:52 :
Ik heb ook de diagnose ME/CVS.
Daarvoor wordt echt álles onderzocht.
Ik heb o.a. 11 buisjes bloed gegeven, een maagonderzoek, urine-onderzoek, rontgen-onderzoeken en diverse neurologische onderzoeken gehad.
Hiervoor moet je door je huisarts ook doorverwezen worden naar een internist.
Dankjewel!
Waarschijnlijk ga ik binnenkort naar de huisarts om verder te overleggen.
__________________
Yeah, I know..
Met citaat reageren
Oud 04-12-2006, 20:39
Gothic
Avatar van Gothic
Gothic is offline
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 04-12-2006 @ 20:21 :
Dankjewel!
Waarschijnlijk ga ik binnenkort naar de huisarts om verder te overleggen.
vertel er dan meteen bij wat je eet...
__________________
~ Maybe it won’t last forever, but who says the best loves do ~ November is all I know, and all I ever wanted to know ~
Met citaat reageren
Oud 04-12-2006, 21:19
Bloem
Avatar van Bloem
Bloem is offline
En dat je aankomt, het zou bv. ook je schildklier oid kunnen zijn.
Met citaat reageren
Oud 04-12-2006, 21:39
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
Bloem schreef op 04-12-2006 @ 21:19 :
En dat je aankomt, het zou bv. ook je schildklier oid kunnen zijn.
Schildklier is getest, was ook in orde..
__________________
Yeah, I know..
Met citaat reageren
Oud 04-12-2006, 23:20
GekkeWaus
Avatar van GekkeWaus
GekkeWaus is offline
Ik ben de laatste paar maanden ook erg doodop.
Ik heb geen puf meer om te sporten.
En als ik sportte was ik daarna zo brak als wat.
En dat voor iemand die juist met sport bezig is.
Woensdag laat ik bloed prikken.
__________________
doe maar normaal dan doe je al gek genoeg
Met citaat reageren
Oud 05-12-2006, 10:48
Konijn
Avatar van Konijn
Konijn is offline
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 04-12-2006 @ 20:21 :
Dankjewel!
Waarschijnlijk ga ik binnenkort naar de huisarts om verder te overleggen.
De eerste voorwaarde voor die onderzoeken is, zoals ik hier ergens boven al zei, dat je minimaal 6 maanden achter elkaar moe bent zonder oorzaak.
Ik denk niet dat je huisarts meteen gaat doorverwijzen of aan ME/CVS denkt, dit is meestal de allerlaatste stap.
__________________
Keep on rockin'
Met citaat reageren
Oud 05-12-2006, 14:14
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
Konijn schreef op 05-12-2006 @ 10:48 :
De eerste voorwaarde voor die onderzoeken is, zoals ik hier ergens boven al zei, dat je minimaal 6 maanden achter elkaar moe bent zonder oorzaak.
Ik denk niet dat je huisarts meteen gaat doorverwijzen of aan ME/CVS denkt, dit is meestal de allerlaatste stap.
Weet ik. Mijn reactie was ook meer bedoeld als vervolg op mijn eerdere posts
__________________
Yeah, I know..
Met citaat reageren
Oud 05-12-2006, 15:19
gewoonmax
Avatar van gewoonmax
gewoonmax is offline
Citaat:
Mentalgraffiti schreef op 01-12-2006 @ 09:36 :
Hmm, denk niet dat dit helemaal voor mij op gaat. Ik slaap goed en regelmatig. Ik beweeg elke dag, fietsen naar het station, een uur met de hond wandelen enzo. Ik eet gezond, wel weinig, maar gezond. Elke dag 2 stuks fruit en voldoende groente. Ik ben aan het proberen meer vezels binnen te krijgen, dit lukt alleen niet echt.

Iig, bedankt voor de tip
Voor een gemiddelde nederlander is het idd wel genoeg beweging en de voeding is goed genoeg. Misschien toch een idee om zwaardere training te proberen dan? Ik werk nu richting de 3 keer training per dag. Voor school, na school en s'avonds.
__________________
Life is too important to be taken seriously
Met citaat reageren
Oud 05-12-2006, 15:22
Mentalgraffiti
Avatar van Mentalgraffiti
Mentalgraffiti is offline
Citaat:
gewoonmax schreef op 05-12-2006 @ 15:19 :
Voor een gemiddelde nederlander is het idd wel genoeg beweging en de voeding is goed genoeg. Misschien toch een idee om zwaardere training te proberen dan? Ik werk nu richting de 3 keer training per dag. Voor school, na school en s'avonds.
Waarom zou ik zo veel moeten trainen?
__________________
Yeah, I know..
Met citaat reageren
Reageren

Topictools Zoek in deze topic
Zoek in deze topic:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Lichaam & Gezondheid Altijd moe...
Chick Rock
36 10-06-2007 17:52
Lichaam & Gezondheid moe / niet moe na slapen
hemhemhem
24 12-10-2005 17:43
Lichaam & Gezondheid altijd moe
Lente
32 30-06-2005 15:25
Lichaam & Gezondheid altijd moe
mizz-unknown
16 13-11-2004 17:13
Lichaam & Gezondheid Moe
kleinedraak
71 02-12-2003 14:51
Lichaam & Gezondheid altijd moe...
tiram
16 09-09-2003 17:40


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:14.