Registreer FAQ Berichten van vandaag


Ga terug   Scholieren.com forum / Algemeen / Eten & Drinken
Reageren
 
Topictools Zoek in deze topic
Oud 15-12-2006, 19:56
Leeuwtje
Avatar van Leeuwtje
Leeuwtje is offline
Ik woon nu in Amerika voor een jaar, en m'n gastfamilie heeft gevraagd aan me of ik Nederlandse lekkernijen wilde maken voor de kerstdagen... Nou heb ik we ideeen, zoals speculaasjes, maar ik loop telkens tegen problemen aan dat ik niet alle ingredienten kan vinden in de supermarkt hier.

Iemand een idee voor koekjes/snoepjes die ik zou kunnen maken voor de kerstdagen, die ze hier niet kennen, overheerlijk zijn EN waar de ingredienten van in een supermarkt te vinden zjin?

Bedankt!
__________________
Nothing beats a Leeuwtje. <3 Obi Wan
Met citaat reageren
Advertentie
Oud 15-12-2006, 22:09
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Speculaaskruiden

Ingrediënten:
30 gram kaneel
10 gram kruidnagelen
10 gram nootmuskaat
5 gram witte peper
5 gram anijszaad
5 gram korianderzaad

Bereiding:
Stamp de specerijen goed fijn. Zeef ze door een fijne zeef en stamp de grovere stukken opnieuw.

Bewaar ze koel en donker in een goed gesloten pot.


Je kunt ook kruidnagelpoeder gebruiken, scheelt je stampwerk.

Gevuld speculaas zou misschien ook leuk zijn, met amandelspijs.
Wel wat voor sinterklaas en niet voor kerst, maar ach.. weten die amerikanen veel
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 15-12-2006, 22:38
Verwijderd
voor kruidnoten: neem per 100 gram bloem: 50 gram roomboter, 75 gram suiker, een snufje zout en 0,5 afgestreken eetlepel speculaaskruiden, zie hierboven. Doe er een beetje melk doorheen en kneed het goed door elkaar. Maak bolletjes en bak ze in ongeveer 20 minuten op 220 graden. Ze zijn dan nog zacht maar worden harder bij het afkoelen.
Van hetzelfde deeg kun je ook speculaasjes bakken trouwens.
Met citaat reageren
Oud 16-12-2006, 09:25
AlopiA
Avatar van AlopiA
AlopiA is offline
Er is hier ooit een centraal thema over geweest. Ik heb even voor je gezocht:

klikkerdeklik

[edit] oh sorry, het moest typisch nederlands zijn
__________________
Met een hamer en ducttape past het altijd. | When chemists die, we barium | De ijzeren dame
Met citaat reageren
Oud 16-12-2006, 13:53
Verwijderd
Schuimpjes bestaan uit enkel eiwit en suiker geloof ik, opgeklopt tot het een soort creme-achtig goedje wordt en dan in de oven. En ze zijn 2324094 lekkerder als je ze zelf maakt.
Met citaat reageren
Oud 16-12-2006, 14:33
=zwart wit=
Avatar van =zwart wit=
=zwart wit= is offline
http://www.sinterklaasrecepten.nl/
Met citaat reageren
Oud 16-12-2006, 15:16
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Stroopwafels zijn ook goed te doen om zelf te maken...

Verder weet ik eigenlijk niet echt 'Nederlandse' dingen, wel veel streekprodukten.
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 16-12-2006, 16:55
Tiño
Avatar van Tiño
Tiño is offline
pannenkoeken, poffertjes?

lastig hoor.
__________________
Sylvia Jeanette Natalie en Fien Elsje Treesje Truus Babbette Betsie en Sabine Greet Magreet Magriet Marie Marei en Angelien Mies Marjan Marlyn
Met citaat reageren
Oud 16-12-2006, 17:57
Lilium
Avatar van Lilium
Lilium is offline
Wentelteefjes, is dat typisch Nederlands?
Ik dacht meteen aan stroopwafels maar dat lijkt me nogal lastig om zelf te maken.
__________________
Manuscripten verbranden niet.
Met citaat reageren
Oud 17-12-2006, 00:10
J3s
Avatar van J3s
J3s is offline
Jaaa wentelteefjes idd, en Haagse bluf!
__________________
We never will think, we never will think..That's wonderfull, that's life...
Met citaat reageren
Oud 17-12-2006, 11:04
Verwijderd
Stroopwafels zelf maken kan best, maar dan heb je wel een wafelijzer met klein raster nodig en ik denk dat die wat dungezaaid zijn in amerika.
Met citaat reageren
Oud 17-12-2006, 13:12
Verwijderd
Citaat:
J3s schreef op 17-12-2006 @ 01:10 :
Jaaa wentelteefjes idd, en Haagse bluf!
haagse bluf??? tell me

je kan ook haagse kakker maken, krentebrood met spijs.
Maar daar heb ik het recept niet van wat deze opmerking totaal overbodig maakt

space cake is ook een typisch hollandsche lekkernij
Met citaat reageren
Oud 17-12-2006, 13:20
freakinaround
Avatar van freakinaround
freakinaround is offline
soldaatjes recept staat vast wel ergens op een site die te vinden is met google

verder,
speculaas idd, kan je ze in vorm van kerstboompjes maken

en verder weet ik zo even niet
__________________
- Gum is perfection. - "Ja maar stel nou dat de vraag niet hypothetisch is."
Met citaat reageren
Oud 17-12-2006, 13:57
MTpower
Avatar van MTpower
MTpower is offline
Citaat:
Naojan schreef op 17-12-2006 @ 14:12 :
space cake
__________________
Zoek en gij zult gezocht hebben.
Met citaat reageren
Oud 17-12-2006, 15:04
=zwart wit=
Avatar van =zwart wit=
=zwart wit= is offline
Ingrediënten:
200 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
Snufje zout
150 gram stroop
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel gemalen korianderzaad

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de stroop en de specerijen.
Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak een stevig deeg.
Smeer een bakblik in met margarine, druk er knikkers van het deeg op en bak ze in een matig warme oven in ca 15 min lichtbruin en gaar.
Controleer of het gaar is door er met een naald in te prikken.
Wanneer deze droog blijft, is het gaar.

pepernoten, gisteren gemaakt, smaakt aardig .
Met citaat reageren
Oud 17-12-2006, 15:18
J3s
Avatar van J3s
J3s is offline
Citaat:
Naojan schreef op 17-12-2006 @ 14:12 :
haagse bluf??? tell me
Haagse bluf met lange vingers

Voor 4 personen:
500 gram (seizoens)fruit naar keuze
2 dl bessensap
150 gram suiker
4 eiwitten (zonder dooiers)
lange vingers

Bereiding:
1. Klop de bessensap, suiker en eiwitten in een kom tot een stijve massa (stevig kloppen).
2. Doe de opgeklopte bessenschuim in een spuitzak. Als je geen spuitzak hebt, kun je in stap 3 het bessenschuim ook gewoon met een lepel bovenop het fruit scheppen.
3. Verdeel het fruit over 4 grote glazen of schaaltjes. Spuit er een berg bessenschuim bovenop.
4. Steek er een paar lange vingers in.
5. Smullen maar.

Om de eiwitten van de dooiers te scheiden: Tik een eitje tegen de rand van de kom en 'breek' het ei boven de kom in tweeen. Maar doe dit zo, dat de inhoud er niet uitvalt, houdt beide delen met de open kant naar boven , elk in een hand. Leeg de helft zonder dooier in de kom, en kieper nu steeds de dooier van de ene halve eischaal in de andere. Doe dit langzaam en voorzichtig, zodat het dooier niet in de schaal valt, maar het eiwit wel.
__________________
We never will think, we never will think..That's wonderfull, that's life...
Met citaat reageren
Oud 17-12-2006, 15:42
Leeuwtje
Avatar van Leeuwtje
Leeuwtje is offline
Hmm dankjewel iig voor alle reacties al. Ik zal eens rondkijken. Sommige mensen begrijpen nog steeds niet dat ze hier niet alle typisch Nederlandse/europese ingredienten hebben dus dat het een stuk moeilijk wordt. Maar, wel een gaaf recept van speculaaskruiden, want dat mis ik hier wel hoor.
__________________
Nothing beats a Leeuwtje. <3 Obi Wan
Met citaat reageren
Oud 19-12-2006, 21:51
JCG
Avatar van JCG
JCG is offline
importeer een paar kilo dorp

de mooiste reactie die ik van een amerikaan erover kreeg was dat het naar inkttoners smaakt .

Maak anders oliebollen: http://www.kieckens.nl/oliebol.htm
__________________
Disgustibus non est disputandem
Met citaat reageren
Advertentie
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe topics starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Spring naar

Soortgelijke topics
Forum Topic Reacties Laatste bericht
Verhalen & Gedichten [verhaal] Deliciously Finished
Bowser
0 08-07-2005 07:37
De Kantine PimPamPet-Categorieën
diamondvoodoo
21 02-04-2003 19:06


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:09.