Advertentie | |
|
03-11-2008, 20:19 | |
Ik denk dat het afhangt van wat je wilt bakken. Uitjes fruiten voor in de hutspot doe je in roomboter, maar een net aan biefstukje bakken kun je beter in olie doen omdat dat heter kan worden dan boter.
__________________
I hope to see my friend, and shake his hand. I hope the Pacific is as blue as it has been in my dreams. I hope.
|
03-11-2008, 22:00 | ||
Citaat:
Ik koop trouwens meestal Croma vloeibaar, maar die pakjes margarine van 30 cent werken ook best. Ik denk dat het qua gezondheid niet veel uitmaakt allemaal. Roomboter is natuurlijk niet zo gezond, olijfolie is wel gezond, en margarine, Croma etc. zullen daar wel ergens tussenin zitten.
__________________
What experience and history teach is this — that people and governments never have learned anything from history, or acted on principles deduced from it.
|
04-11-2008, 06:34 | |
Vetten, volgens voedingscentrum.nl
Bij voorkeur: Margarine in een kuipje met maximaal 40% vet, alle soorten olie, vloeibare margarine en vloeibare bak-, braad- en frituurproducten Middenweg: Margarine in een kuipje met meer dan 40% vet. Bij uitzondering: Margarine in pakjes, roomboter, hard bak, braad- en frituurvet. En verder, ind wat M@rco zegt, ui in olie maar vlees eerder met met boter. En extra vierge olijfolie, dat is voor salades etc, dat moetje niet verhitten.
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
|
04-11-2008, 08:48 | |
Ik heb olijfolie (gewone, AH huismerk) in huis en iets van vloeibare bakboter. Als ik ga wokken dan doe ik dat meestal in olijfolie, de rest bak ik in vloeibare bakboter. Als ik een tip mag geven: bak nooit een ei met olijfolie, dat is echt ontzettend vies.
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
04-11-2008, 15:49 | |
Alles in olijfolie behalve vlees, dat het liefst in bakboter. Thuis gebruiken we altijd Becel Bak&Braad uit zo'n blok, bij mijn vriend thuis gebruiken ze altijd Blue Band en dat vind ik ook wel lekker.
Maar gewone olijfolie is denk ik wel het gezondst.
__________________
Ik ben niet subtiel. Get used to it.
|
06-11-2008, 21:19 | ||
Citaat:
|
12-11-2008, 12:49 | ||
Citaat:
Die branden bij mij standaard aan in olie, dus dan gebruik ik vloeibare boter.
__________________
Ik ga links want ik moet rechts. En we gaan nog niet naar huis.
|
13-11-2008, 09:48 | ||
Citaat:
__________________
~ God's own existence is the only thing whose existence God's action does not explain ~ | You are the symbol of too much thinking...
|
15-11-2008, 23:45 | |
Verwijderd
|
Wat is er zo ongezond aan Roomboter?
Je moet het alleen niet combineren met een standaard dieet van vette hap, dikke plakken boter op je broodje kaas, etc. Braden doe ik meestal met (room)boter, roerbakken toch meer arachide olie, en olijfolie gebruik ik meer als ik vooral groente aan het bakken ben. Ik heb onlangs ook Ghee uit zitten proberen, ben er nog niet helemaal over uit hoe ik dat moet vergelijken. |
29-11-2008, 23:04 | |
Ik gebruik voor alles olijfolie, behalve voor zoete dingen, daarvoor boter.
Als ik biefstuk bak, doe ik eerst heel veel olijfolie in de pan voor de hitte (olie wordt heter) en dan heel veel boter voor de smaak.
__________________
That's what happens when you look, lady. Now you're a salt pillar, and all the deer are gonna lick ya.
|
|
|