Advertentie | |
|
20-06-2013, 13:58 | |
Verwijderd
|
Foto 1 en 2: Limburgse rijstevlaai en Mississippi Mud Pie.
Foto 3: Zelfgemaakte slagroomtaart met verse aardbeien. |
30-07-2013, 16:36 | |
Vandaag een cheesecake met chocolade (en een paar aardbeien) gemaakt voor mijn moeder We gaan straks proeven, ben benieuwd!
Recept: http://www.24kitchen.nl/recepten/cheesecake Was niet een heel moeilijk recept ofzo, dus ga ik vaker maken
__________________
Life doesn't have to be perfect to be wonderful. Always remember that.
|
20-08-2013, 12:16 | |
Hmm, spekkoek, ziet er goed uit! Ik heb het wel eens gemaakt en dan deed ik elk laagje een paar minuten onder de grill. Ging veel sneller dan de oven (alsnog veel werk, maar toch).
Ik had (heb) héél veel pruimen van een boomgaard in de buurt dus maakte ik gisteren hele lekkere "Italiaanse" pruimentaart en drie potten pruimenjam met sinaasappel en walnoot. Ik heb nog bijna een kilo over en twijfel wat ik ermee moet doen. Het moet snel op, want ze zijn al behoorlijk rijp... Iemand ideeën?
__________________
you may say i'm a dreamer, but i'm not the only one (john lennon, imagine)
|
02-09-2013, 21:29 | ||
Citaat:
In de couscous! Of gewoon in de yoghurt, bv met walnoten en honing bij griekse yoghurt . En de combinatie met geitenkaas is ook heel lekker, bv bij die couscous of op een broodje, in een salade? Ehh en ja (plaat)taart
__________________
Indien mogelijk omdraaien, liefje..
|
14-09-2013, 21:24 | |
Ik heb van de week hazelnoot-havermout-rozijnen-sinaasappelkoekjes gebakken! Ik heb er even geen foto van, maar ze waren erg lekker <3 Er staan nu wel voedselringen (heet dat zo?) op mijn verlanglijstje, want dan kan ik EINDELIJK ronde koekjes maken. Ik probeer het weleens met glazen, maar met plakkerig deeg mislukt dat gruwelijk.
__________________
Wouldn't it be great if there was a war and nobody came?
|
16-09-2013, 21:22 | ||
Citaat:
edit: garneerringen, bedoel ik!
__________________
Wouldn't it be great if there was a war and nobody came?
Laatst gewijzigd op 16-09-2013 om 21:30. |
20-10-2013, 18:16 | |
Ik heb uit de Allerhande van vorige maand de chocolade-abrikozentaart gemaakt. Dat viel nog niet mee... het deeg wilde niet zonder scheuren in de vorm en ik kreeg de abrikozen niet fijn genoeg met de staafmixer. Iedereen vond 'm lekker. Maar ik zal 'm niet snel nog een keer maken, kostte erg veel moeite.
|
21-10-2013, 07:41 | |
Verwijderd
|
Deze had ik vrijdag gemaakt voor een verjaardag zaterdag en ze werden verslonden ^^ De donkere kant is een chocoladedeeg met cacao en bruine suiker, chocoladejever en stukjes witte chocolade, de lichte kant is vanilledeeg met vanillesuiker en vanillelikeur en stukjes pure chocolade. Ik was op het idee gekomen door die vorige met noten en chocolade, maar er is een vriendin allergisch voor noten. Toen wou ik gewoon zwarte en witte maken, maar daarna kreeg ik het idee om het in één cupje te proberen. Het zwarte deeg had iets minder rijsvermogen, maar ik had geen zelfrijzend bakmeel in huis en ik heb het zelf samengesteld, dus het zou kunnen ik daar net iets minder bakpoeder aan toe heb gevoegd al lijkt de weegschaal toch nauwkeurig te zijn. |
24-10-2013, 21:33 | |
Ziet er goed uit, Mutant!
Ik had een bakvorm ingevet voor het avondeten, maar heb uiteindelijk een andere gebruikt. Dus toen moest ik iets bakken voor in de vorm die toch al ingevet was. Kruidcake! Hmm! En nog een vraag: ik doe iets fout bij deeg wat koel verwerkt moet worden (dus ingrediënten mengen, kneden, in de koelkast laten rusten, uitrollen en in de vorm doen), want bij het uitrollen trekt de roller er al stukken vanaf en het valt uit elkaar voor ik het boven de vorm gepositioneerd krijg. Zoet of hartig deeg maakt niet uit, ik laat het de voorgeschreven tijd of langer in de koelkast staan en voor het rusten lijkt het wel elastisch genoeg. Wat kan er fout gaan? Laatst gewijzigd op 25-10-2013 om 10:13. Reden: Stomme autocorrect! |
25-10-2013, 10:18 | |||
Verwijderd
|
Citaat:
Citaat:
|
Advertentie |
|
|
|
Soortgelijke topics | ||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
Eten & Drinken |
Het grote (zoete) baksels topic! Larry Flint | 500 | 25-11-2012 10:34 |