eh, ik pak vaak gewoon een ovenschaal en gooi er vanalles in, gaat zelden mis
leuk als groente als er mensen komen eten: kleine tomaten (geen kerstomaatjes, gewoon normale, maar dan net de wat kleinere) doormidden snijden, italiaanse kruiden op het snijvlak(of andere tuinkruiden), plakje kaas erop, even in de oven

dan moet je ze wel in muffinvormpjes ofzo leggen, anders blijven ze natuurlijk niet met de bolle kant naar beneden.
als je nootjes of pitten roostert (voor door een salade, bijvoorbeeld): in de oven worden ze egaler bruin dan in een pan
nouja, aardappelpuree + gehakt/blokjes vlees/blokjes stevige vis/blokjes quorn kun je met allerlei groenten en kruiden die je lekker vindt combineren, sommige groenten moet je wel even voorkoken. Dan een dun laagje gesmolten boter erop smeren, paneermeel erop, krokant korstje

. Ook lekker om monchou erdoor te doen, of wat noten/pitten, hazelnoten of sesamzaad bijvoorbeeld. Vlees/vis wel even gaar bakken van te voren.
Bladerdeeg kun je met vanalles vullen, als het normaal lekker smaakt, is het ook lekker in bladerdeeg. Pittig gekruid rundergehakt met stukjes tomaat (alleen vruchtvlees, niet de zaadjes, anders is het te nat) is erg lekker erin. Of blokjes paprika en blokjes feta. Of stukjes appel en rozijnen en wat suiker, dan zijn het appelflappen

. Kan ook zonder suiker, dan is het minder zoet natuurlijk, maar nog steeds zoet. Als je over het bladerdeeg een beetje melk verdeelt krijgt het een mooie kleur.