Advertentie | |
|
![]() |
|
Verwijderd
|
c/p: Recept voor Japanse tofu domburi :hartje: voor de duizendste keer
![]() Voor 3-4 personen: Ingredienten blok tofu 5 dl groentebouillon 4 el sojasaus 2 el sake 3 el suiker 6 eieren, licht geklopt 70 gr doperwten uit de vriezer (ik doe altijd wat meer) 2 lente-uien in ringetjes (het wit en het groen) gekookte rijst. - Leg de tofu op een dubbele laag keukenpapier, leg daarop weer een dubbele laag keukenpapier. Leg daarop een snijplank oid en leg er een gewicht van 2 kilo op. Laat 30 minuten staan. - Snij de tofu in kleine blokjes en bak in 3 mm olie. - Leg de gebakken tofu apart en veeg de pan schoon. - Doe de bouillon, soja, sake en suiker in de pan en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken. - Voeg de tofu toe, en laat nog 5 minuten koken. - Voeg de eieren, lente-ui en doperwten toe. Verwarm tot het mengsel aan de rand begint te borrelen. Doe een deksel op de pan en laat nog een minuut of 3 koken tot de eieren gestold zijn. - Verdeel gekookte rijst over kommen. Schep hierover met een grote lepel de vaste bestanddelen van het prutje. Je kunt nog wat extra vocht erover gieten om het wat 'soeperiger' te maken. |
![]() |
Topictools | Zoek in deze topic |
|
|
![]() |
||||
Forum | Topic | Reacties | Laatste bericht | |
De Kantine |
Saaikunde #743 Verwijderd | 500 | 10-11-2009 20:24 | |
De Kantine |
I thought everyone heard that the saai is the word! #373 TopDrop | 500 | 11-10-2008 23:04 |